Kupon - Oversigt, hvordan det fungerer, regnskabsprincip

Et kupon er et internt dokument i et selskab, der udstedes af den gæld, der skal betales Tilgodehavender, der tilgodeses, er en forpligtelse, der opstår, når en organisation modtager varer eller tjenester fra sine leverandører på kredit. Kundegæld forventes at blive betalt inden for et års tid eller inden for en driftscyklus (alt efter hvad der er længst). AP betragtes som en af ​​de mest likvide former for aktuel gældsafdeling (AP). Det kan ses som et "memorandum" over virksomhedens forpligtelser, og det bruges til at godkende en betaling.

Rabatkupon

I hvert selskab findes der en afdelingspligtig afdeling, der har ansvaret for at foretage betalinger, der skyldes dets kreditorer og leverandører.

En voucher er et sikkerhedskopidokument, der er nødvendigt for at indlede proceduren for indsamling og arkivering af alle andre dokumenter, der kræves for at afvikle et ansvar.

Et vigtigt træk ved en virksomheds interne regnskab er kontrolmekanismen. Mekanismen sikrer, at hver betaling foretaget af virksomheden tidligere er godkendt, og at den er passende for varerne eller tjenesterne Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra modtaget baseret på de allerede eksisterende aftaler.

Med andre ord er en kupon et bilag til en faktura, som virksomheden modtager. Når kuponen er udstedt, betyder det, at fakturaen er kontrolleret, og det er bekræftet, at den skal betales. Voucheren godkender betaling af fakturaen i et engangsbeløb, der vil blive skrevet på balancen.

Sådan fungerer kuponer

I forretning-til-forretningstransaktioner forfalder betalingerne ofte ikke med det samme. De kan betales med en tilladt forsinkelse, der kan variere mellem 30, 60 eller 90 dage. Når virksomheden modtager leveringerne med fakturaen, opretter den i stedet for at frigive betalingen med det samme en kupon som en påmindelse om de forfaldne betalinger eller som en erklæring om den allerede foretagne betaling.

Et bilag kan indeholde forskellige bilag. De mest almindelige er anført nedenfor:

  • Faktura modtaget fra leverandøren
  • Oplysninger om leverandøren, der skal betales (navn, adresse, telefonnummer)
  • Data for betaling (forfaldent beløb, inklusive en mulig rabat og forfaldsdato for betaling)
  • Den oprindelige indkøbsordre Indkøbsordre En indkøbsordre er et kommercielt kildedokument, der udstedes af en virksomheds indkøbsafdeling, når der afgives en ordre hos forretningens leverandører eller foretaget af virksomheden
  • Kvitteringen, der bekræfter, at virksomheden har modtaget de varer eller tjenester, der er angivet i fakturaen
  • Hovedbogskonti Hovedbog I regnskab er en hovedbog (GL) en oversigt over alle tidligere transaktioner i en virksomhed, organiseret efter konti. General Ledger (GL) -konti indeholder alle debet- og kredittransaktioner, der påvirker dem. Derudover indeholder de detaljerede oplysninger om hver transaktion - nødvendigt af regnskabsmæssige årsager
  • Underskrift af en autoriseret repræsentant i virksomheden (såsom lederen af ​​afdelingen for regnskabspligt), der validerer købet og betalingen
  • Betalingsbeviset, der er inkluderet i bilagets dokumentation

Grafen nedenfor viser processen med at forberede en voucher:

Kuponproces

Regnskabsprincip

I betragtning af ovenstående oplysninger kan du se, at der er to typer kuponer:

  • Kuponer, der har en udestående saldo og
  • Kuponer, der henviser til en allerede betalt faktura.

Den første type (forfalden betaling) registreres på balancen Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende finansielle opgørelser. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Kapital som gældskonti. Efter at voucheren er betalt, registreres den som en betalt voucher, og betalingsbeviset skal vedlægges.

vigtigheden af ​​kuponer

Kuponer er især vigtige, når der foretages en revision. Ifølge loven er alle virksomheder underlagt en revisionsprocedure, der verificerer rigtigheden af ​​oplysningerne i årsregnskabet. Takket være kuponen kan den ansvarlige revisor nemt kontrollere, at alle de købte varer eller de betalte tjenester faktisk blev modtaget af virksomheden. Således bruges kuponerne til at retfærdiggøre og dokumentere virksomhedens kontante betalinger.

På den anden side bruges kuponerne internt til at reducere risikoen for misbrug af medarbejderne og afholde dem fra at samarbejde om at stjæle virksomhedens aktiver. Kuponerne opretter et papirspor, der dokumenterer alle de personer, der er involveret i den pågældende transaktion, samt deres opgaver i forbindelse med den pågældende transaktion. På en sådan måde er det lettere at vurdere, hvem der er ansvarlig for hvad.

Eksempel på kuponer

Et lille minimarked bestiller frisk mad fra sin leverandør hvert par dage. Lederen for ferskvareafdelingen bestiller 50 pund kød og fisk, og ejeren initierer ordren for at godkende leveringen. Når minimarkedet modtager ordren, sammenlignes indholdet af leveringen med ordren for at sikre, at alt blev modtaget.

På et sådant tidspunkt udstedes en kupon. Den indeholder indkøbsordren, leveringskvitteringen og fakturaen. Det skyldige beløb er også inkluderet, og det registreres på de gældskonti, indtil betalingen er foretaget.

Kuponen sendes til ejeren, som gennemgår alt for at sikre, at alle oplysninger er korrekte, og derefter vil betalingen blive godkendt. Derefter afsluttes transaktionen, og kuponen registreres som en betalt kupon i balancen.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Tilgodehavender mod tilgodehavender Tilgodehavender mod tilgodehavender I regnskab forveksles tilgodehavender og tilgodehavender til tider med den anden. De to kontotyper er meget ens i den måde, de registreres på, men det er vigtigt at skelne mellem gældskonti og tilgodehavende, fordi den ene er en aktivkonto, og den anden er en
  • Fremskrivning af balanceposter Fremskrivning af balanceposter Projektering af balanceposter involverer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Kildedokumenter Kildedokumenter Papirsporet af en virksomheds finansielle transaktioner kaldes regnskabsmæssigt kildedokumenter. Uanset om der skrives checks, der skal udbetales, salg foretages for at generere kvitteringer, faktureringsfakturaer sendes af leverandører, eller arbejdstid registreres på en medarbejders tidsark - alle de respektive dokumenter er kildedokumenter.