Relativ styrkeindeks (RSI) - Oversigt, vejledning, hvordan RSI fungerer

Relativ styrkeindeks (RSI) er en af ​​de mest populære og mest anvendte momentumoscillatorer. Det blev oprindeligt udviklet af den berømte maskiningeniør, der blev teknisk analytiker, J. Welles Wilder. RSI måler både hastigheden og hastigheden af ​​ændringer i prisbevægelser Momentum Investing Momentum investering er en investeringsstrategi, der sigter mod at købe værdipapirer, der har vist en opadgående kursudvikling eller short-selling værdipapirer inden for markedet.

RSI-diagram (relativ styrkeindeks)

Kilde

Værdierne for RSI-oscillatoren, typisk målt over en 14-dages periode, svinger mellem nul og 100. Relativ styrkeindeks angiver oversolgte markedsforhold, når de er under 30, og overkøbte markedsforhold, når de er over 70. Det bruges ofte af svinghandlere. De ser efter signaler om aftagende eller styrkende momentum på kort til mellemlang sigt prisbevægelser inden for et marked. Overkøbte eller oversolgte forhold går ofte straks forud for kortsigtede trendændringer, der giver handelsmuligheder.

Beregning af RSI

Beregning af RSI, der skal udføres grundigt, kræver en hel del meget tekniske og komplekse forklaringer. For fuldt ud at forstå, hvordan beregningen udføres, bør handlende og analytikere læse Wilders egen forklaring. Det præsenteres i hans 1978-bog, New Concepts in Technical Trading Systems.

Imidlertid kan indekset opdeles i en (ret) simpel formel:

RSI = 100 - [100 / (1 + (gennemsnit af opadgående prisændring / gennemsnit af nedadgående prisændring)]

Relativ styrkeindeks - hvad man skal passe på

Traditionelt anses Relative Strength Index for at signalere overkøbte forhold, når de er over 70, og forhold, der er solgt, når de er under 30. Niveauerne kan dog justeres for bedre at passe til prisbevægelsen for en bestemt sikkerhed. instrumenter, der enten udstedes til aktier eller til gældsinstrumenter i et børsnoteret selskab. Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. en erhvervsdrivende holder øje med. Hvis for eksempel et sikkerheds RSI konsekvent rammer over 70-mærket eller under 30-mærket uden korrekt forudsigelse af en ændring i kursudvikling, kan en erhvervsdrivende justere den øvre ende til 80 og / eller den nedre ende til 20 for at få mere pålidelig handel signaler.

Forhandlere skal huske på, at et værdipapirs pris i perioder med meget stærke tendenser kan fortsætte med at stige i lang tid, efter at en oscillator som RSI signalerer "overkøbte" forhold på markedet. Den samme advarsel gælder for udvidet nedadgående prisbevægelse, der kan forekomme godt efter en RSI-indikation om, at et marked er "oversolgt".

“Normale” RSI-værdier og RSI som en divergensindikator

Bullish og bearish markeder Bullish and Bearish Professionals inden for corporate finance refererer regelmæssigt til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund. spiller en stor rolle i, hvordan RSI opfører sig. Under et tyremarked sidder RSI-værdier normalt i 40 til 90-området, hvor 40-50-serien ses som support. På et bjørnemarked forbliver aflæsningen typisk inden for området 10 til 60 med signalmodstanden 50-60 zone. Disse intervaller er typiske, men kan variere afhængigt af indstillingerne for indekset samt styrken af ​​den underliggende markedstendens for en given sikkerhed.

Ud over de grundlæggende 70/80 eller 30/20 målinger, overvåger forhandlere også forskelle mellem prisbevægelser og værdien af ​​RSI. Når prisen rammer et nyt lavt eller højt, der ikke understøttes af et tilsvarende nyt lavt eller højt i RSI-aflæsningen, kan dette indikere en forestående prisomdannelse på markedet.

Et eksempel på RSI-divergens

Diagrammet nedenfor viser et eksempel på afvigelser mellem pris og det relative styrkeindeks. Nær midten af ​​diagrammet, markeret med en tyk sort linje, fortsætter prisen på værdipapiret med at falde, hvilket gør et nyt lavpunkt lige før en markedsomvendelse til opadrettede begynder omkring slutningen af ​​juli. Imidlertid følger RSI (plottet i det nederste kortvindue) ikke trop og laver en tilsvarende ny lav. I stedet for er det allerede begyndt at vende opad i begyndelsen af ​​juni. RSI udviser en bullish afvigelse fra prisen. Som diagrammets efterfølgende prishandling afslører, forudsagde denne bullish divergens korrekt en kommende trendændring, fra nedadgående til opadgående tendens.

Relativstyrkeindekset er blandt de mest populære tekniske indikatorer, der hjælper forhandlere med at bestemme potentielt gode indkøbspunkter (når en sikkerhed er oversolgt) og sælge point (når en sikkerhed er overkøbt). Det overvåges også ofte for divergenssignaler om mulige kommende trendændringer.

Relaterede målinger

Vi håber du har nydt at læse Finance's guide til Relative Strength Index. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Aroon-indikator Aroon-indikator - Teknisk analyse Aroon-indikatoren bruger aroon-op- og aroon-down-beregningerne til at identificere begyndelsen på en ny trend eller en skiftende tendens på markedet.
  • Lange og korte positioner Lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort).
  • McClellan Oscillator McClellan Oscillator - Teknisk analyse McClellan Oscillator er en type momentumoscillator. McClellan Oscillator beregnes ved hjælp af eksponentielle glidende gennemsnit og er designet til at indikere styrken eller svagheden ved prisbevægelse snarere end dens retning.
  • Kort dækning Kort dækning Kort dækning, også kaldet "køb til dækning", henviser til køb af værdipapirer fra en investor for at lukke en kort position på aktiemarkedet. Processen er tæt knyttet til short selling. Faktisk er short covers en del af short selling