Loss given default (LGD) - Definition, eksempel, scenarier

Det tab, som en bank eller långiver pådrager sig, når en låntager misligholder (ikke betaler tilbage) på lånet kaldes tab givet misligholdelse. LGD-værdien udtrykkes ofte som en procentdel.

Tab givet som standard

Under en økonomisk afmatning Økonomisk depression En økonomisk depression er en begivenhed, hvor en økonomi er i en finansiel uro, ofte resultatet af en periode med negativ aktivitet baseret på landets bruttonationalprodukt (BNP). Det er meget værre end en recession, hvor BNP falder betydeligt og varer normalt i mange år. , personer og virksomheder lider under konsekvenserne af en træg økonomi. Det fører til, at mange virksomheder i forskellige sektorer falder, og de er ofte ikke i stand til at tilbagebetale lån lånt fra banken.

Illustrativt eksempel på tab givet misligholdelse

John vil købe et stykke jord til en værdi af 1,9 millioner dollars. For at finansiere købet låner han 1 million dollars fra en lokal bank. Han bruger en jordstykke som sikkerhedsstillelse Sikkerhedsstillelse er et aktiv eller en ejendom, som en person eller enhed tilbyder en långiver som sikkerhed for et lån. Det bruges som en måde at få et lån på og fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger. til lånet. Før banken låner ud til John, ser banken på hans kredithistorik og udfører due diligence, inden lånet godkendes. De sørger for, at John ikke har misligholdt tidligere lån og tjener tilstrækkelig indkomst til at tilbagebetale lånet.

Fem måneder efter, at banken lånte pengene til John, mister han imidlertid sit job og kan ikke tilbagebetale lånet, da der ikke er nogen indtægtsstrøm. Som et resultat skal han misligholde lånet. Som anført i låneaftalen overtager banken Johns jord og forsøger at sælge den for at inddrive lånebeløbet.

Bagefter, på grund af ejendomsbegrænsninger og mangel på infrastruktur i området, går ejendommens værdi under markedsværdien. Banken er ude af stand til at sælge jorden for det samlede lånebeløb, og jorden sælges kun for $ 800.000. Det misligholdte tab er det samlede tab, som banken pådrager sig som følge af Johns misligholdelse af lånet. Det beregnes som:

Samlet tab = 1.000.000 - 800.000 = $ 200.000

Tab givet som standard = (200.000 / 1.000.000) * 100 = 20%

Standardindstillinger for lån

Når et selskab misligholder et lån, kan en af ​​to ting ske:

  1. Virksomheden genopretter alene uden bankens indblanding; eller
  2. Virksomhedens aktiver skal sælges for at inddrive pengene

Der er to ekstremer, der kan opstå, når et selskab misligholder lånet. Derudover er der et mellemscenarie, der også kan forekomme.

1. Fuld opsving

Når et selskab misligholder, får de 90 dage til at komme sig fra deres økonomiske situation og betale lånet tilbage. Nogle gange kan virksomhederne komme sig uden indgriben fra banken.

2. Salg af aktiver

Et sådant scenario forekommer ikke, medmindre virksomheden står over for konkurs og ikke har noget andet valg end at sælge deres aktiver for at afvikle lånet. Det gøres, når den forsinkede periode på 90 dage er afsluttet. To typer aktiver kan sælges for at inddrive lånebeløbet. De inkluderer sikkerhedsaktiver og ikke- pantsatte aktiver .

  • Sikkerhedsaktiver henviser til aktiver, som virksomheden tidligere har pantsat til banken, da pengene oprindeligt blev lånt. Banker beder kunden om sikkerhed, da aktiverne eller værdipapirerne kan sælges i tilfælde af, at virksomheden (låntager) misligholder deres lån. De pantsatte aktiver kan sælges for at inddrive de penge, banken låner ud.
  • Ufradragte aktiver er aktiver, som virksomheden ejer, men ikke stillede som sikkerhed til banken, når lånet blev optaget. Provenuet fra salget af sådanne aktiver vil blive givet til kreditorer i rækkefølge, hvor længe betalingen forblev udestående.

3. Mellemliggende scenarier

I de fleste tilfælde vil banken identificere kreditrisikoen Kreditrisiko Kreditrisikoen er risikoen for tab, der kan opstå som følge af, at en part ikke overholder vilkårene og betingelserne i en finansiel kontrakt, hovedsageligt for virksomheden, før den misligholder et lån. På dette tidspunkt vil banken kontakte virksomheden for at arrangere og sikre, at det udestående beløb på lånet betales. Hvis det ikke er muligt, vil banken overveje andre alternativer, såsom at fritage virksomheden for rentebetalinger eller omstrukturere den eksisterende låneaftale, så virksomheden betaler lavere renter.

Alternativt kan banken sælge lånet til en anden enhed. Dette mellem scenarie opstår, når banken mener, at virksomheden kan komme sig fra sin nuværende økonomiske stilling. Scenariet implementeres normalt sammen med salget af virksomhedens aktiver. En del af lånet tilbagebetales ved salg af aktiver, mens den anden del tilbagebetales ved omstrukturering af låneaftalen Lånekovenant En lånekovens er en aftale, der fastlægger vilkår og betingelser for lånepolitikker mellem en låntager og en långiver. Aftalen giver långivere spillerum til at yde tilbagebetaling af lån, mens de stadig beskytter deres udlånsposition. På grund af gennemsigtigheden i reglerne får låntagere ligeledes klare forventninger til.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Gældskapacitet Gældskapacitet Gældskapacitet henviser til den samlede gæld, en virksomhed kan pådrage sig og tilbagebetale i henhold til vilkårene i gældsaftalen.
  • Standardrisikopræmie Standardrisikopræmie En standardrisikopræmie er faktisk forskellen mellem et gældsinstruments rentesats og den risikofrie rente. Standardrisikopræmien findes for at kompensere investorer for en virksomheds sandsynlighed for misligholdelse af deres gæld.
  • Sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse sandsynlighed for misligholdelse (PD) er sandsynligheden for, at en låntager misligholder tilbagebetaling af lån og bruges til at beregne det forventede tab fra en investering.
  • Recovery Rate Recovery Rate Recovery rate, der ofte bruges i kreditrisikostyring, refererer til det beløb, der inddrives, når et lån misligholder. Med andre ord er inddrivelsesgraden det beløb, udtrykt i procent, inddrevet fra et lån, når låntager ikke er i stand til at afvikle det samlede udestående beløb. En højere sats er altid ønskelig.