Associeret virksomhed - Oversigt, fordele, eksempel

Et associeret selskab, også kendt som et tilknyttet selskab, er et selskab, hvor en bemærkelsesværdig del af aktierne ejes af et moderselskab. Delen ligger normalt mellem 20% og 50% . Ejerskab af mere end 50% af aktien gør det lovligt til et datterselskab Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller det holdingselskab. Ejerskabet bestemmes af den procentdel af aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. i moderselskabet.

Associeret selskab

Da minoritetsinteressen (mindre end 50%) ikke inkluderer retten til at kontrollere tilknyttede selskabs bestyrelsesbeslutninger, har moderselskabet ikke fuld autoritet over det associerede selskabs politikker og forretningsbeslutningsaspekter.

Hvornår dannes associerede virksomheder?

Associerede virksomheder oprettes typisk i løbet af et joint venture Joint Venture (JV) Et joint venture (JV) er en kommerciel virksomhed, hvor to eller flere organisationer kombinerer deres ressourcer for at få en taktisk og strategisk fordel på markedet. Virksomheder indgår ofte et joint venture for at forfølge specifikke projekter. JV kan være et nyt projekt eller en ny kerneforretning, hvor et firma køber en betydelig andel i et andet firma for at skabe en større organisation med synergier. De kan også dannes, når en stor organisation søger at diversificere og / eller udvide og investerer i et mindre selskab uden at gøre det til et datterselskab (dvs. købe mellem 20% og 50% af aktien).

I modsætning til et datterselskab behøver det associerede selskabs årsregnskab ikke at blive konsolideret med dets modervirksomhed eller moderselskab.

Fordele

  • Investering i associerede virksomheder giver større virksomheder mulighed for at udvide deres aktiviteter eller gå ind på nye markeder.
  • Foreningen kan tjene som en forsigtig investeringsmulighed, især for virksomheder, der ønsker at købe en majoritetsandel i en anden virksomhed, især i en konkurrent.
  • Både moder- og associerede virksomheder kan drage fordel af stabil økonomisk støtte, forskning og teknologisk udvikling og forbedrede produktionskapaciteter.
  • Et associeret selskab hjælper med at øge moderselskabets rentabilitet og samlede værdi.

Praktisk eksempel

Berkshire Hathaway, et konglomeratholdingselskab, ejer betydelige minoritetsandele i flere organisationer. Det ejer blandt andet 17,6% af American Express og 26,7% af Kraft Heinz Company. Juridisk betyder dette, at virksomhederne er associerede virksomheder i Berkshire Hathaway.

Investorernes bekymringer

Associerede virksomheders alt for komplekse struktur har tendens til at få kritik fra investorer og tilsynsmyndigheder, især i forhold til virksomhedernes faktiske økonomiske status. I nogle tilfælde tillader den multilagede virksomhedsstruktur moderselskabet at omdirigere midler eller hvidvaskere penge gennem investeringer eller lån til det associerede selskab.

Derudover kan moderselskaber købe en andel i udenlandske associerede virksomheder for at sikre skattefordele og undgå store skatteregninger. I andre tilfælde giver moderselskabet ikke et retvisende og nøjagtigt overblik over den associerede virksomheds økonomiske status og giver således en urigtig gengivelse af hele koncernens samlede økonomiske forhold.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Konglomerat Konglomerat Et konglomerat er et meget stort selskab eller selskab, der består af flere kombinerede virksomheder, der er dannet af enten overtagelser eller fusioner. I de fleste tilfælde leverer et konglomerat en række varer og tjenester, der ikke nødvendigvis er relateret til hinanden.
  • Multinationale selskaber Multinationale selskaber Et multinationalt selskab er et selskab, der opererer i sit hjemland såvel som i andre lande rundt om i verden. Det har et centralt kontor
  • Minoritetsinteresser Minoritetsinteresser Minoritetsinteresser refererer til at have en aktie i et selskab, der er mindre end 50% af de samlede aktier med hensyn til stemmeret. I det væsentlige udøver minoritetsinvestorer ikke kontrol over en virksomhed ved hjælp af stemmer, hvilket efterlader dem med ringe indflydelse på den samlede beslutningsproces.
  • Aktieoption Aktieoption En aktieoption er en kontrakt mellem to parter, der giver køberen ret til at købe eller sælge underliggende aktier til en forudbestemt pris og inden for en bestemt tidsperiode. En sælger af aktieoptionen kaldes en optionskribent, hvor sælgeren betales en præmie fra kontrakten købt af aktieoptionskøberen.