Køb på margen - Brug gearing til at købe aktier og investere

Marginhandel eller køb på margen betyder at tilbyde sikkerhed, normalt hos din mægler, til at låne penge til køb af værdipapirer. På lager Aktier Hvad er en bestand? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. , dette kan også betyde køb på margen ved at bruge en del af åbent handelsoverskud på positioner i din portefølje til at købe yderligere aktier.

Denne praksis giver investorer mulighed for at opnå større eksponering for flere værdipapirer, end de ellers kun kunne eje med kontanter. En investor skal dog først åbne en marginkonto hos en mægler for at kunne handle med margen.

billede af køb på margen

Eksempel på køb på margen

Mægleren vil vurdere en investor med hensyn til hans kreditværdighed og risiko. Efter en vurdering vil mægleren indstille et ”initial margin” -krav og en “maintenance margin”.

Den indledende margen varierer afhængigt af det handlede instrument. Hvis mægleren indstiller en indledende margin på 50% for en lotposition @ $ 100 AAPL, har investoren brug for 50% gange $ 100 pr. Aktie gange 100 aktier pr. Lot eller en margen på $ 5000 på sin portefølje for at købe en standardpartiposition. Alternativt kan han placere $ 5000 i sikkerhed hos mægleren for at garantere denne margin.

Vedligeholdelsesmargenen er som en gældspagt for gearede virksomheder. Det er den samlede margen, der er nødvendig for at opretholde åbnede positioner. Hvis en mægler indstiller denne margin til 30%, for eksempel på en konto til en værdi af $ 10.000, skal investoren opretholde mindst $ 3.000 i margener. Hvis værdien af ​​investorens åbne handelspositioner falder under dette krævede beløb for vedligeholdelsesmargen, vil mægleren igangsætte et ”margin call”, som kræver, at investoren enten deponerer flere midler eller afvikler nogle af hans eller hendes åbne handelspositioner for at overholde med marginkravet.

Fordele og risici ved margenkøb

Den største fordel ved marginhandel er at maksimere potentiel fortjeneste gennem gearingen fra marginhandel. I princippet tillader fremgangsmåden investorer at øge deres portefølje ud over størrelsen af ​​deres reelle tilgængelige midler.

Den største risiko er dog muligheden for betydelige - endog potentielt ødelæggende - tab gennem tvungen likvidation. Hvis en investor for eksempel køber kraftigt ind i en aktie, som de føler sig sikre på at gå højere, kan bare en midlertidig nedadgående retracement i aktiekursen udløse et marginopkald, der i sidste ende resulterer i, at investoren bliver tvunget til at afvikle sin position med tab. Hvis aktien derefter bevæger sig højere som investoren forventede, har han eller hun muligvis ikke nok handelskapital tilbage til at drage fordel af den opadgående tendens. Jo højere gearingen leveres med marginhandel, jo højere er det potentielle rentable afkast - men også jo højere er risikoen.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's guide til køb på margen. For at fortsætte med at lære og udvikle dig, hjælper disse yderligere ressourcer dig på din vej:

  • Investeringsvejledning til begyndere Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Hvad er aktiemarkedet Aktiemarked Aktiemarkedet henviser til offentlige markeder, der eksisterer for udstedelse, køb og salg af aktier, der handler på en børs eller over-the-counter. Aktier, også kendt som aktier, repræsenterer brøkandel i et selskab
  • Hvad er en aktiebestand Hvad er en bestand? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre.
  • Analyst Trifecta-guiden Analyst Trifecta eBook Finance's Analyst Trifecta eBook er GRATIS og tilgængelig for alle til download som pdf. Lær om Analytics, præsentation og soft skills. Lær brancheførende bedste praksis for at skille sig ud fra mængden og blive en finansanalytiker i verdensklasse, 141 sider.