Driftsmæssigt forhold til gæld: Definition og eksempel - Corporate Finance Institute

Driftsforholdet mellem likviditet og gæld måler den procentdel af en virksomheds samlede gæld, der er dækket af dens driftsmæssige pengestrøm i en given regnskabsperiode. Den operationelle pengestrøm refererer til de kontanter, som en virksomhed genererer gennem sine kernedriftsaktiviteter. Dette repræsenterer normalt den største strøm af kontanter, som et firma genererer.

Driftsforholdet mellem kontant og gæld kan bruges til at vurdere en virksomheds sandsynlighed for misligholdelse af dens rentebetalinger. At generere en masse kontanter i forhold til hvor meget gæld et firma har indikerer, at virksomheden er godt positioneret til at tilbagebetale sin gæld. Det betragtes således som en sikrere gældsinvestering af kreditorer.

Driftsmæssigt forhold til gæld - Resumé

Et højt forhold indikerer, at en virksomhed sandsynligvis har en lavere sandsynlighed for misligholdelse af sine lån, hvilket gør det til en sikrere investeringsmulighed for gældsudbydere. Omvendt indikerer et lavt forhold, at virksomheden har en større chance for misligholdelse, da den har færre kontanter til rådighed til tilbagebetaling af gæld.

Hvordan kan vi beregne driftsforholdet mellem kontant og gæld?

Den operationelle forhold til gæld beregnes ved at dividere en virksomheds pengestrøm fra driften med dens samlede gæld. Formlen til beregning af forholdet er som følger:

Driftsmæssigt forhold til gæld - formel

Hvor:

Pengestrøm fra drift - henviser til den pengestrøm, som virksomheden genererer gennem sine driftsaktiviteter. Dette nummer kan findes på en virksomheds pengestrømsopgørelse

Samlet gæld - henviser til den samlede gæld, som et selskab har. Dette kan findes ved at sammenlægge virksomhedens kortsigtede og langsigtede gæld. Begge disse tal kan findes på selskabets balance.

Generelt indikerer en høj OC til gældskvote, at en virksomhed er temmelig moden, da den genererer en masse kontanter fra driftsaktiviteter. Dette står i kontrast til startups, der ofte stoler på finansiering for at generere pengestrømme (dvs. endnu ikke er selvforsynende). Gældsudbydere foretrækker typisk at låne penge til virksomheder med en høj OC til gældskvote. Som nævnt genererer sådanne virksomheder stabile pengestrømme fra driften og er sandsynligvis ikke over-gearede.

Eksempel på drift af kontant / gæld-forhold

Bills Baguette ønsker at beregne dets driftsmæssige forhold mellem gæld og gæld for at få en bedre forståelse af, hvor den står i branchen med hensyn til generering af pengestrømme. Nedenfor er uddrag fra virksomhedens årsregnskab:

Driftsmæssigt forhold til gæld - Eksempel 1Fra finansens balanceskabelon Balanceskabelon Denne balanceskabelon giver dig et fundament til at oprette din egen virksomheds regnskab, der viser de samlede aktiver, passiver og egenkapital. Balancen er baseret på den grundlæggende ligning: Aktiver = Forpligtelser + Kapital Ved hjælp af denne skabelon kan du tilføje og fjerne linjeposter under ea

Driftsmæssigt forhold til gæld - eksempel 2Fra finansens skabelon til pengestrømsopgørelse Skabelon til pengestrømsopgørelse Denne skabelon til pengestrømsopgørelse giver dig et fundament til at registrere drifts-, investerings- og finansiering af pengestrømme årligt. Pengestrømsopgørelsen (også kaldet pengestrømsopgørelsen) er et af de tre nøgletal, der rapporterer de genererede og brugte kontanter i en bestemt periode af

De røde felter fremhæver de vigtige oplysninger, vi har brug for til at beregne driftsmidler til gæld. De krævede tal er kortfristet gæld, langfristet gæld og pengestrøm fra driften. Ved hjælp af formlen angivet ovenfor når vi frem til følgende figurer:

Driftsmæssigt forhold til gæld - eksempel 3

Her ser vi, at Bills OC til gældskvot svæver omkring 10% -mærket. Dette betyder, at hvis Bill vælger at afsætte alle de kontanter, der optjenes fra driftsaktiviteter til tilbagebetaling af sin gæld, ville den være i stand til at betale 10% af det samlede beløb. Selvom det sandsynligvis ikke er klogt at bruge kontanter på en sådan måde, giver foranstaltningen en vis sammenhæng med, hvor virksomheden står over for sin gæld og kontant situation.

For bedre at forstå forretningens økonomiske sundhed skal forholdet mellem driftsmidler og gæld sammenlignes med tallene for et antal virksomheder, der opererer i samme branche. Hvis nogle andre virksomheder, der opererer i branchen, ser OC-gældsprocent, der i gennemsnit er lavere end Bills, kan vi konkludere, at Bills gør et relativt godt stykke arbejde med at styre sin økonomiske gearing. Til gengæld kan kreditorer være mere tilbøjelige til at låne flere penge til Bills, fordi selskabet repræsenterer en relativt sikker investering inden for baguetteindustrien.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste denne finansartikel om drift af kontant / gæld-forhold! Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Denne vejledning beskriver, hvordan du beregner dækningsgraden for gældsservice. For det første vil vi gennemgå en kort beskrivelse af gældsafdækningsforholdet, hvorfor det er vigtigt, og derefter gå trin for trin til flere eksempler på beregninger af gældsafdækningsforhold.
  • Aktuel del af langfristet gæld Aktuel del af langfristet gæld Den aktuelle del af langfristet gæld er den del af langfristet gæld, der forfalder inden for et års tid. Langfristet gæld har en løbetid på mere end et år. Den aktuelle del af langfristet gæld adskiller sig fra den aktuelle gæld, som er gæld, der skal tilbagebetales inden for et år.
  • Regnskab Grundlæggende Kursus - Finans
  • Defensive Interval Ratio Defensive Interval Ratio Defensive interval ratio (DIR) er et finansielt likviditetsforhold, der angiver, hvor mange dage et selskab kan operere uden at skulle bruge andre kapitalkilder end dets nuværende aktiver. Det er også kendt som det grundlæggende forsvarsintervalforhold (BDIR) eller defensivt intervalperiode (DIPR).