Indtægter pr. Ansat - definition, formel og eksempler

Indtægter pr. Medarbejder er et effektivitetsforhold, der bruges til at bestemme indtægterne pr. Person, der arbejder i en virksomhed. Omsætningen pr. Medarbejderforhold er vigtig for at bestemme effektiviteten og produktiviteten for den gennemsnitlige medarbejder i en virksomhed.

Indtægter pr. Ansat

Formel for indtægter pr. Ansat

Formlen for forholdet er som følger:

Indtægter pr. Ansat

Bemærk: En variation til ovenstående formel, der ofte bruges af analytikere, er at bruge nettoindkomst Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. i tælleren i modsætning til indtægterne.

Eksempler

Eksempel 1: Facebook Inc.

John er en aktieanalytiker, der gennemfører analyse på Facebook Inc. Johns manager beder ham om at analysere produktiviteten hos en gennemsnitlig medarbejder hos Facebook og instruerer ham om at bestemme indtægterne pr. Ansat for Facebook pr. 31. december 2018.

Ved at scanne gennem Facebooks årsrapport finder John, at antallet af ansatte på Facebook er 35.587, og virksomheden rapporterer en omsætning på $ 55.838 millioner. Han bestemmer RPE for Facebook som følger:

Indtægter pr. Ansat

John rapporterer til sin manager, at Facebooks indtægter pr. Ansat er $ 1,5691 millioner pr. Medarbejder.

Eksempel 2: Hypotetisk konkurrentanalyse

I betragtning af kun omsætningen og antallet af ansatte i forskellige virksomheder, der opererer i samme branche, skal du bruge indtægterne pr. Medarbejderforhold til at finde ud af, hvilken virksomhed der er mere produktiv:

Hypotetisk konkurrentanalyse

Fra tabellen ovenfor og med kun tilgængelige indtægter og medarbejdertal konkluderer vi, at virksomhed B er den mest produktive virksomhed, da dens RPE er $ 31.395 i modsætning til henholdsvis $ 14.857 og $ 8.573 for henholdsvis virksomhed A og C. Selvom firma C genererer en omsætning på over $ 3 millioner, beskæftiger det et betydeligt højere antal medarbejdere til at generere nævnte indtægter.

Eksempel 3: Virksomhedens rentabilitet

Husk eksempel 2, men overvej de yderligere faktamønstre, der er anført nedenfor. Hvilket firma genererer overskud?

  • Antag, at de eneste udgifter, som hvert firma står over for, er lønninger Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, hvilket.
  • En løn på $ 15.000 udbetales til hver medarbejder i branchen, uanset hvilket firma de er ansat i.

Virksomhedens rentabilitet

Med en løn på $ 15.000 pr. Medarbejder kan vi konkludere, at firma B er den eneste, der giver overskud. Dette er i overensstemmelse med vores konklusion i eksempel 2 om, at virksomhed B er den mest produktive.

Betydningen af ​​indtægter pr. Ansat

For mange virksomheder er deres største udgifter lønninger og fordele for medarbejderne. Derudover er arbejdsstyrken det, der driver forretningssucces. Derfor vil virksomheder typisk have en høj RPE for at udligne de udgifter, der betales til medarbejderne. Generelt indikerer en højere RPE typisk en mere produktiv og effektiv virksomhed. Omsætningen pr. Medarbejderforhold er især nyttig til at analysere virksomheder, der opererer i serviceindustrien.

Det er vigtigt at bemærke, at denne metric altid skal bruges i forbindelse med andre nøgletal. Nøgletal Nøgletal oprettes ved brug af numeriske værdier taget fra årsregnskabet for at få meningsfuld information om en virksomhed til at analysere et givet firma. Derudover skal forholdet kun sammenlignes med forholdet for andre virksomheder, der opererer i den samme eller en lignende branche, da hver branche har en anden omkostningsstruktur Omkostningsstruktur Omkostningsstruktur refererer til de typer udgifter, som en virksomhed pådrager sig og er typisk sammensat af faste og variable omkostninger. Faste omkostninger forbliver uændrede. For eksempel rapporterer en arbejdskrævende virksomhed typisk en lavere indtægt pr. Ansat i modsætning til et teknologivirksomhed.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Gennemsnitlig omsætning pr. Bruger (ARPU) Gennemsnitlig omsætning pr. Bruger (ARPU) Gennemsnitlig omsætning pr. Bruger (ARPU), også kendt som gennemsnitsomsætning pr. Enhed, er en ikke-GAAP-måling, der almindeligvis bruges af digitale medievirksomheder, sociale medievirksomheder og telekommunikationsselskaber for at vurdere deres indtægtsskabende kapaciteter på niveau pr. kunde.
  • Kundeanskaffelsesomkostninger (CAC) Kundeacquisition Cost (CAC) Kundeakkvisitionsomkostninger (CAC) er omkostningerne i forbindelse med erhvervelse af en ny kunde. Med andre ord henviser CAC til de ressourcer og omkostninger, der er afholdt for at erhverve en ekstra kunde. Kundeanskaffelsesomkostninger er en vigtig forretningsmåling, der ofte bruges sammen med kundens levetidsværdi (LTV)
  • Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold er finansielle målinger, der anvendes af analytikere og investorer til at måle og evaluere en virksomheds evne til at generere indtægter (fortjeneste) i forhold til omsætning, balanceaktiver, driftsomkostninger og egenkapital i en bestemt periode . De viser, hvor godt en virksomhed bruger sine aktiver til at producere overskud
  • Indtægt vs indkomst Indtægt vs indkomst Indtægt vs indkomst. Denne vejledning giver en oversigt over de vigtigste forskelle mellem indtægter og indtægter. Indtægter er det salgsbeløb, som en virksomhed tjener ved at levere tjenester eller sælge produkter ("den øverste linje"). Indkomst kan undertiden bruges til at betyde indtægter eller nettoindkomst