Garantiudgift - Oversigt, anerkendelse, hvordan man beregner

Garantiomkostninger er en udgift i forbindelse med reparation, udskiftning eller kompensation til en bruger for produktfejl. Med andre ord, en leverandør eller producent Original Equipment Manufacturer (OEM) En OEM-producent eller OEM er et firma, der fremstiller og sælger produkter eller dele af et produkt, som deres køber, en anden virksomhed er forpligtet til at reparere eller udskifte et allerede købt produkt under en bestemt periode, hvis den mangler den tilsigtede tilstand eller ikke fungerer korrekt.

Garantiudgift

Hurtigt resume

  • Garantiomkostninger er omkostningerne forbundet med en defekt produktreparation, udskiftning eller monetær kompensation for det.
  • En garanti kommer med en garantiperiode, hvor leverandøren eller producenten af ​​varen forbliver ansvarlig for eventuelle mangler, der måtte opstå under brugen af ​​produktet.
  • Garantiomkostninger er underlagt matchningsprincippet, hvilket betyder, at det rapporteres sammen med omsætningen.

Hvad er en garanti?

En garanti repræsenterer en kontraktperiode, der specificerer de betingelser, under hvilke sælgeren eller producenten vil reparere, udskifte eller kompensere for en defekt vare uden omkostninger for køberen eller brugeren.

Garantiaftaler gør virksomheder ansvarlige for enhver mangel eller ineffektivitet i fremtidig produktydelse. Aftalen tvinger virksomhederne til at kompensere brugeren for et sådant problem, enten gennem produktreparation, udskiftning eller monetær refusion.

Den garantiperiode henviser til en periode i hele som en sælger eller producent er forpligtet til at reparere, udskifte eller kompensere for et defekt produkt. Når garantiperioden for produktet udløber, er leverandøren eller producenten ikke længere ansvarlig for eventuelle mangler.

Anerkendelse af garantiudgifter

Fra et regnskabsperspektiv ifølge Financial Accounting Standards Board (FASB) skal garantiomkostninger indregnes, når de er sandsynlige og kan estimeres.

Under registreringen af ​​begivenheden i årsregnskabet debiterer (opkræver) virksomhedsomkostningskontoen og krediterer (rapporterer) en forpligtelseskonto, når produktet sælges til en klient.

Forudsat at produktet er defekt, og det skal repareres eller udskiftes, vil virksomheden reducere både forpligtelses- og lagerregnskabet, fordi virksomheden på tidspunktet for garantiens påbegyndelse af produktet samtidig rapporterede en forpligtelse, og beholdning Lagerbeholdning er en aktuel aktivkonto fundet på balancen bestående af alle råvarer, igangværende arbejde og færdige varer, som en virksomhed har akkumuleret. Det anses ofte for at være det mest illikvide af alle omsætningsaktiver - det er således ekskluderet fra tælleren i beregningen af ​​hurtig ratio. .

Garantiomkostninger indregnes i samme periode som omsætningen for de solgte produkter, hvis der er sandsynlighed for, at der vil afholdes en udgift, og virksomheden kan estimere omkostningens størrelse. Praksis kaldes matchingsprincippet Matchingsprincip Matchingsprincippet er et regnskabskoncept, der dikterer, at virksomheder rapporterer udgifter på samme tid som de indtægter, de er relateret til. Indtægter og omkostninger matches i resultatopgørelsen i en periode (f.eks. Et år, et kvartal eller en måned). Eksempel på matchningsprincippet, når alle udgifter, der er relevante for et produktsalg, indregnes i samme periode.

Resultatopgørelsen påvirkes af det fulde beløb af garantiomkostninger, når et salg finder sted, selvom der ikke er nogen garantikrav i perioden. Når der opstår krav i de senere regnskabsperioder, er den eneste yderligere indvirkning på balancen, da virksomheden reducerer både garantiansvar og lagerregnskaber.

Beregning af garantiudgifter

For at estimere garantiudgiften for en virksomhed er vi nødt til at vide tre hovedting:

  • Antal solgte enheder i en bestemt regnskabsperiode
  • Procentdel af de solgte produkter, der sandsynligvis har brug for reparation eller udskiftning baseret på tidligere erfaringer
  • Gennemsnitlige omkostninger til reparation eller udskiftning under garanti

For at beregne garantiudgiften skal du først definere et antal produkteenheder, der skal repareres eller udskiftes ved hjælp af følgende formel:

Antal produkteenheder, der skal repareres eller udskiftes

Beregn derefter omkostningerne til reparationer eller udskiftning af de defekte enheder:

Omkostninger til reparationer eller udskiftning

Praktisk eksempel

ABC Co. producerer smarte gyroscootere. Hver gyroscooter leveres med et års garanti mod fabrikationsfejl. Virksomheden henviser til de foregående fem års drift og estimerer, at 4% (mangelfrekvens) af de gyroscootere, der er solgt i det aktuelle år, vil blive returneret på grund af en mangel. Når det sker, udskifter virksomheden de defekte gyroscootere, der koster $ 100 hver at producere.

I 2018 solgte virksomheden omkring 36.000 gyroscootere. Opgaven er at registrere det beløb på garantiomkostninger, som virksomheden skal registrere for 2019.

1. Beregn først antallet af enheder, virksomheden antager, skal udskiftes i henhold til garantikontrakten:

36.000 solgte enheder x 4% defektrate = 1.440 gyroscootere er potentielt defekte

2. Beregn nu omkostningerne ved udskiftning af de defekte gyroscootere:

1.440 potentielt defekte enheder x $ 100 udskiftningsomkostninger = $ 144.000 estimeret garantiudgift

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Periodiseringsprincippet Periodisering Princippet periodiseringsprincippet er et regnskabskoncept, der kræver, at transaktioner registreres i den tidsperiode, i hvilken de finder sted, uanset hvilken periode de faktiske pengestrømme fra transaktionen modtages. Tanken bag periodiseringsprincippet er, at finansielle begivenheder indebærer matchende indtægter
  • Faste og variable omkostninger Faste og variable omkostninger Omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger. Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenhedsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige
  • Hensatte forpligtelser Hensættelser Hensatte forpligtelser repræsenterer midler, som en virksomhed afsætter til dækning af forventede tab i fremtiden. Med andre ord er hensættelser en forpligtelse med usikker timing
  • Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftalen (SPA) repræsenterer resultatet af de vigtigste kommercielle og prisforhandlinger. I det væsentlige angiver det de aftalte elementer i aftalen, inkluderer en række vigtige beskyttelser til alle involverede parter og giver den juridiske ramme til at gennemføre salget af en ejendom.