Værdiansættelsesdrivere - Definition, eksempler og vigtige takeaways

Værdiansættelsesdrivere henviser til faktorer, der øger værdien af ​​en virksomhed i tilfælde af en salgsmulighed. Virksomhedsejere skal overveje væsentlige faktorer for at øge pengestrømme Cash Flow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i mængden af ​​penge, som en virksomhed, institution eller person har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF, samt reducerer risikoen og forbedrer dermed den samlede værdi af virksomheden. De er nødt til at begynde at overvåge deres virksomheds værdi et antal år, før de overvejer en exit Forretningsudgangsstrategi En forretningsudgangsstrategi er en plan for overgang af ejerskab til en anden virksomhed, person eller investor. Afgangsstrategier inkluderer salg af virksomheden eller overdragelse til en anden person,via arv. .

Værdiansættelsesdrivere

Det er afgørende for et privat firma Privatholdigt selskab Et privat selskab er et selskab, hvis aktier ejes af enkeltpersoner eller virksomheder, og som ikke tilbyder investorer egenkapitalinteresser i form af aktier, der handles på en offentlig børs. ejer til at anerkende og værdsætte drivkræfterne for værdiansættelse, der forbedrer pengestrømme og reducerer de risici, der er knyttet til forretningen. Der er adskillige værdidrivere, der kan tilskrives en virksomhed, hvoraf nogle er specifikke for bestemte brancher. Nedenfor er nogle af de universelle værdiansættelsesdrivere.

Finance's Business Valuation Modelling Course opdeler trin for trin de metoder, der anvendes af Financial Analyst Hvad er en Financial Analyst Job til forretningsværdiansættelse.

Eksempler på værdiansættelsesdrivere

1. Stordriftsfordele

Omkostningerne pr. Enhed falder typisk med en stigning i produktionen. Det kan være gennem spredning af kapacitetsomkostninger over større mængder eller gennem mængderabatter. En virksomhed skal udnytte de interne stordriftsfordele Stordriftsfordele Størrelsesfordele refererer til den omkostningsfordel, som en virksomhed oplever, når den øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste omkostninger pr. Enhed og den producerede mængde . Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler styrer godt, der kan hjælpe det med at vokse.Virksomheder kan også realisere ekstra stordriftsfordele ved at indgå i et joint venture Joint Venture (JV) Et joint venture (JV) er en kommerciel virksomhed, hvor to eller flere organisationer kombinerer deres ressourcer for at få en taktisk og strategisk fordel på markedet. Virksomheder indgår ofte et joint venture for at forfølge specifikke projekter. JV kan være et nyt projekt eller ny kerneforretning, konsortium eller outsourcing for at forbedre dets købekraft samt lavere udgifter.

2. Teknologi

Små virksomheder uden store monetære ressourcer mangler normalt tilstrækkelige ressourcer til forskning og udvikling og har dermed svært ved at matche ændringer i teknologien på deres markeder. For det meste er sådanne virksomheder tvunget til at afsætte ressourcer til et par produktudviklingsprojekter eller afholde mange udgifter i den nærmeste fremtid. Resultatet er forældelse af produktet eller tjenesten, dårlig vækst og tab af markedsandel.

Imidlertid kan større virksomheder vise teknologisk ekspertise bedre gennem udvikling af produkter, der imødekommer nye kunders behov, og lokke kunder til at vælge moderne højtydende produkter.

3. Produkt- og servicetilbud

Selvom specialenheder normalt udvikler deres styrke ved at koncentrere sig om nichefelter, kan et sådant fokus føre til risici på grund af overdreven afhængighed af nogle få markeder og manglende diversificering. De største kunder i nogle af disse virksomheder kan vedtage en politik om kun at handle med leverandører, der tilbyder en bred vifte af produkter, der tvinger dem til enten at sælge ud til en større virksomhed eller udvide deres produkttilbud. Virksomheder bør stræbe efter at udvikle en blanding af tilbud.

4. Adgang til kapital

Mindre virksomheder har normalt begrænset adgang til egenkapital og gæld. Virksomhedsledere og ejere af sådanne virksomheder har brug for at evaluere, hvilken type kapital de har brug for for at nå deres mål. De har brug for at vide, hvordan virksomheden er gearet i øjeblikket, om aktionærer kan være forpligtet til at yde personligt garantilån eller egenkapital, eller om de skal bringe en ekstern investor og udstede foretrukne aktier.

5. Økonomiske resultater

Gennem finansiel analyse kan en virksomhed måle tendenser, identificere sine forpligtelser og aktiver og sammenligne dens tilstand og økonomiske resultater med lignende virksomheder. Årsregnskaber, der udarbejdes internt, kan forhindre ledelsens vurdering af resultaterne, hvilket fører til muligheden for potentielle købere, der sætter spørgsmålstegn ved datakvaliteten.

6. Faglærte medarbejdere

Dygtig menneskelig kapital er afgørende for enhver organisation. Virksomhedens medarbejdere bidrager med færdigheder, kreative evner, erfaring og viden til virksomheden såvel som sundheden i virksomhedens kultur. Medarbejderne vil bestemme effektiviteten af ​​produktion og levering af tjenester.

7. Solid kundebase

At have en solid og bred kundebase er vigtig for en virksomheds fortsatte levedygtighed. Når virksomheder vokser og blomstrer ved kun at levere service til deres største kunder, kan det øge deres afhængighed, indtil hvor en stor del af indtægterne kommer fra meget få kunder. Virksomheder skal styre fordelingen af ​​kundekoncentration for at minimere risikoen for at miste en betydelig kilde til virksomhedens indtægter.

8. Markedsmiljø

Virksomheder påvirkes normalt af udviklingen og de økonomiske tendenser i de brancher, de opererer i. Virksomhedens ledelse har brug for at udvikle en god forståelse af de økonomiske faktorers indvirkning på deres branche, deres markedsandel og markedsposition og deres unikke og nichetilbud .

9. Branding og marketingstrategi

Marketing refererer til sammenhængen mellem kundernes behov og deres reaktion på en virksomheds produkter eller tjenester. En virksomhed med stærk branding vil forbedre sit salg gennem en stigning i markeds anerkendelse og også give det en klar retning, der hjælper med at forbedre driftseffektiviteten. En virksomhed skal binde sit brand til sin mission og strategiretning og være opmærksom på sine salgs- og marketingmangler og evner.

10. Strategisk vision

Et stort antal virksomheder formulerer simpelthen årlige budgetter uden at forsøge at sammensætte langsigtede forretningsplaner eller prognoser, der er i overensstemmelse med deres kunders behov, ansættelse, krav og demografi. Da værdiansættelse er tilbøjelig til fremtidige udsigter, skal ledelsen af ​​virksomheden vedtage en strategisk vision, hvis de vil skabe værdi.

Vigtigste takeaways

At tage et firma klar til salg tager normalt et antal år, især hvis du agter at give maksimal værdi for dit hårde arbejde. Kontinuerlig vurdering af de vigtigste værdiansættelsesdrivere i din virksomhed er central for dens succes, da det ikke kun vil forbedre værdiansættelsen af ​​virksomheden, men også føre til en rentabel og mere effektiv virksomhed på lang sigt.

Som illustreret ovenfor er der mange værdiansættelsesdrivere, som hver virksomhedsejer skal fokusere på for at undgå at efterlade penge på forhandlingsbordet, når de vil sælge.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Virksomhedsværdi versus egenkapitalværdi Virksomhedsværdi vs egenkapitalværdi Virksomhedsværdi vs egenkapitalværdi. Denne guide forklarer forskellen mellem virksomhedsværdien (fast værdi) og en virksomheds egenkapitalværdi. Se et eksempel på, hvordan man beregner hver og downloader lommeregneren. Virksomhedsværdi = egenkapitalværdi + gæld - kontant. Lær betydningen og hvordan hver bruges i værdiansættelsen
  • Markedsværdimetode Markedsværdimetode Markedsmetoden er en værdiansættelsesmetode, der anvendes til at bestemme vurderingsværdien af ​​en virksomhed, immaterielt aktiv, forretningsejerskabsinteresse eller sikkerhed ved hjælp af
  • Transaktionsmultipler Transaktionsmultipler Transaktionsmultipler er en type finansielle metrics, der bruges til at værdiansætte en virksomhed. I en M & A-aftale foretages værdiansættelsen af ​​en bestemt virksomhed af forskellige
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering