Lien - Definition, samtykkelige og ikke-samtykkelige tilbageholdelsesret, eksempel

En panterett er en juridisk ret til at kræve en sikkerhedsinteresse i en ejendom, der leveres af ejeren af ​​ejendommen til kreditor. Det bruges generelt som en garanti for en form for juridisk forpligtelse såsom tilbagebetaling af lån.

Lien

Med andre ord sikrer et pantret, at en kreditor opnår retten til ejendommen, hvis en låntager ikke opfylder sine juridiske og / eller økonomiske forpligtelser. Bevilleren (ejeren af ​​ejendommen) kaldes lienetten, mens den part, der modtager panteretten, kaldes lienenten eller panteretten.

Typer af tilbageholdelsesret

1. Samtykke

Panterettigheder oprettes ved kontraktmæssige forpligtelser mellem de berørte parter. De mest almindelige eksempler er lån opnået til køb af fast ejendom Fast ejendom Fast ejendom er fast ejendom, der består af jord og forbedringer, der inkluderer bygninger, inventar, veje, strukturer og forsyningssystemer. Ejendomsret giver en ejendomsret til jorden, forbedringer og naturressourcer som mineraler, planter, dyr, vand osv. Eller personlig ejendom (løsøre). De kan være realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. eller autolån.

2. Ikke-samstemmende

Ikke-samtykkelige panterettigheder stammer fra lovbestemt eller almindelig lov. Det mest bemærkelsesværdige eksempel er en skattepanterett, der pålægges ved lov mod skatteydernes ejendom. Hvis en skatteyder ikke betaler de skyldige skatter til regeringen, kan skattebureauet beslaglægge hans eller hendes faste eller personlige ejendom for panteretten.

Eksempel på Lien

John vil købe et nyt hus. For at have råd til købet låner han $ 300.000 fra ABC Bank. Banken ønsker at garantere tilbagebetaling af lånet, og det kræver, at John stiller huset som sikkerhed for lånet.

Banken arkiverer dokumenterne til det offentlige organ, der kræves for at registrere panteretten. Efter afslutningen af ​​processen bliver banken indehaver af sikkerhedsstillelsen fra John (i dette tilfælde Johns hus).

Hvis John ikke er i stand til at opfylde sine økonomiske forpligtelser i henhold til pantaftalen med ABC Bank, vil banken overtage ejendommen og være i stand til at sælge den for at opfylde låneforpligtelsen.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Sikkerhed Sikkerhed Sikkerhed er et aktiv eller en ejendom, som en person eller enhed tilbyder en långiver som sikkerhed for et lån. Det bruges som en måde at få et lån på og fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger.
  • Gældsplan Gældsplan En gældsplan fastlægger al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteudgifter
  • Garanti Garanti En garanti er et lovligt løfte fra en tredjepart (garant) til at dække låntagers gæld eller andre former for ansvar i tilfælde af låntagers misligholdelse. Lån garanteret af tredjepart kaldes garanterede lån.
  • Loan Covenant Loan Covenant En lånecovenant er en aftale, der fastlægger vilkårene og betingelserne for lånepolitikker mellem en låntager og en långiver. Aftalen giver långivere spillerum til at yde tilbagebetaling af lån, mens de stadig beskytter deres udlånsposition. På grund af gennemsigtigheden i reglerne får låntagere ligeledes klare forventninger til