Kapitalmarked (ECM) - Oversigt, instrumenter, deltagere

Kapitalmarkedet er en delmængde af det bredere kapitalmarked, hvor finansielle institutioner og virksomheder interagerer for at handle med finansielle instrumenter og rejse kapital til virksomheder. Kapitalmarkeder er mere risikofyldte end gældsmarkeder Gældskapitalmarkeder (DCM) Grupper med gældskapitalmarkeder (DCM) er ansvarlige for at yde rådgivning direkte til virksomhedsudstedere om optagelse af gæld til erhvervelser, refinansiering af eksisterende gæld eller omstrukturering af eksisterende gæld. Disse hold opererer i et hurtigt bevægende miljø og arbejder tæt sammen med en rådgivende partner og giver dermed også potentielt højere afkast.

aktiekapitalmarked

Instrumenter, der handles på aktiekapitalmarkedet

Kapital hæves ved at sælge en del af et krav / ret til en virksomheds aktiver i bytte for penge. Værdien af ​​virksomhedens nuværende aktiver og forretning definerer således værdien af ​​egenkapitalen. Følgende instrumenter handles på aktiekapitalmarkedet:

Almindelige aktier

Almindelige aktier repræsenterer ejerskabskapital, og indehavere af almindelige aktier / lager Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. udbetales udbytte af virksomhedens overskud. Almindelige aktionærer har et restkrav på selskabets indtægter og aktiver. De har kun ret til et krav i selskabets fortjeneste, efter at de foretrukne aktionærer og obligationsejere er blevet betalt.

udbytte på aktiekapitalmarkedet

  • Den indtjening, der er tilgængelig for fælles aktionærer (EAS), gives ved følgende formel:
    • Indtjening tilgængelig for aktionærer (EAS) = Resultat efter skat - foretrukket udbytte
    • Bemærk: Resultat efter skat = Driftsresultat (/ indtjening før renter og skat) - Skat
    • Variationen i aktionærernes afkast afhænger af selskabets gældsgrad Ratio Gældsgrad Gældsgrad er en gearingsgrad, der beregner værdien af ​​den samlede gæld og finansielle forpligtelser i forhold til den samlede aktionærkapital. . Jo højere andel af gældsfinansiering, jo færre er antallet af aktier med krav på selskabets overskud. Hvis overskuddet overstiger rentebetalingen, fordeles det overskydende overskud til aktionærerne. Men hvis rentebetalingerne overstiger overskuddet, fordeles tabet til aktionærerne. Jo højere gæld-til-kapital-forhold Gæld til egenkapitalforhold Gæld til egenkapital-forhold er en gearingsgrad, der beregner værdien af ​​den samlede gæld og finansielle forpligtelser i forhold til den samlede egenkapital. ,jo højere er variabiliteten i udbetaling af udbytte (og omvendt).
    • Fælles aktionærer har dog ingen juridisk ret til at få udbetalt et udbytte. Således afhænger det udbetalte udbytte af ledelsens skøn. På samme måde rangerer aktionærens krav til selskabets aktiv i tilfælde af likvidation efter kreditorer og foretrukne aktionærer. Således har fælles aktionærer en højere grad af risiko end andre kreditorer i virksomheden, men har også udsigten til højere afkast.

Foretrukne aktier

Foretrukne aktier er en hybrid sikkerhed, fordi de kombinerer nogle funktioner i obligationer og almindelig aktie Aktie Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. . De er som obligationer, fordi de har en fast / angivet udbyttesats, har krav på selskabets indtægter og aktiver før egenkapitalen, ikke har krav på selskabets resterende indkomst / aktiver og ikke giver stemmerettigheder til aktionærerne.

Ligesom et fælles aktieudbytte er foretrukne udbytter imidlertid ikke fradragsberettigede. De forskellige typer præferenceaktier er uindfrielige præferenceaktier, indløselige præferenceaktier, kumulative præferenceaktier, ikke-kumulative præferenceaktier, deltagende præferenceaktier, konvertible præferenceaktier og trinvise præferenceaktier.

Kapitalfond

Kapitalinvesteringer foretaget gennem private placeringer er kendt som private equity. Private equity rejses af private selskaber og partnerskaber, da de ikke kan handle deres aktier offentligt. Startup og / eller små / mellemstore virksomheder skaffer typisk kapital gennem denne rute fra institutionelle investorer og / eller velhavende enkeltpersoner, fordi:

  • De har begrænset adgang til bankkapital på grund af bankers uvillighed til at låne ud til en virksomhed uden dokumenteret track record; eller,
  • De har begrænset adgang til offentlig kapital på grund af ikke at have en stor og aktiv aktionærbase.
  • Venturekapitalfonde, gearede buyouts og private equity-fonde repræsenterer de vigtigste kilder til private equity (klik for at finde ud af om en karriere inden for private equity Private Equity Karriere Profil Private equity analytikere og associerede virksomheder udfører lignende arbejde som i investment banking. Jobbet inkluderer finansiel modellering, værdiansættelse, lange timer og høj løn. Private equity (PE) er en almindelig karriereudvikling for investeringsbankfolk (IB). Analytikere i IB drømmer ofte om at "dimittere" til købssiden).

Amerikanske depotbeviser (ADR)

En ADR er et ejerskabsattest udstedt i et udenlandsk selskabs navn af en amerikansk bank mod de udenlandske aktier, der er deponeret i banken af ​​det nævnte udenlandske selskab. Certifikaterne kan handles og repræsenterer ejerskab af aktier i et udenlandsk selskab.

ADR'er fremmer handel med udenlandske aktier i Amerika ved at optage udenlandske selskabers aktier til et veludviklet lagermarked. De repræsenterer ofte en kombination af mange udenlandske aktier (for eksempel masser af 100 aktier). ADR'er og deres tilknyttede udbytte er denomineret i amerikanske dollars.

Globale depotbeviser (DDR'er)

Globale depotbeviser (GDR'er) er omsættelige kvitteringer, der udstedes mod aktier i udenlandske virksomheder af finansielle institutioner beliggende i udviklede lande.

Fremtid

En futures-kontrakt er en terminskontrakt, der handles på en organiseret børs. De indgås og udføres gennem clearinghuse. Således fungerer clearingcentre som mellemled mellem køber og sælger af futureskontrakten. Clearingcentret garanterer også, at begge parter overholder kontrakten.

Muligheder

En ensidig kontrakt, en option giver en part ret, men ikke pligt til at sælge eller købe det underliggende aktiv på eller før en forudbestemt dato. For at erhverve denne ret betales en præmie. En købsoption kaldes en købsoption, mens en option, der giver retten til at sælge, kaldes en salgsoption.

Bytter

En swap er en transaktion, hvor en strøm af pengestrøm udveksles til en anden mellem to parter.

Funktioner på et aktiekapitalmarked

Aktiekapitalmarkedet fungerer som en platform for følgende funktioner:

  • Marketing af emner
  • Fordeling af spørgsmål
  • Tildeling af nye problemer
  • Indledende offentlige tilbud (IPO'er)
  • Private placeringer
  • Handelsderivater
  • Fremskyndet bogopbygning

Deltagere i aktiekapitalmarkedet

Large-cap, mid-cap og small-cap virksomheder kan noteres på aktiekapitalmarkedet. Investeringsbankfolk Hvad gør investeringsbankfolk? Hvad gør investeringsbankfolk? Investeringsbankfolk kan arbejde 100 timer om ugen ved at udføre forskning, finansiel modellering og bygningspræsentationer. Selvom det har nogle af de mest eftertragtede og økonomisk givende positioner i banksektoren, er investeringsbank også en af ​​de mest udfordrende og svære karriereveje, Guide til IB, detailinvestorer, venturekapitalister, engelinvestorer og værdipapirfirmaer er de dominerende handlende på ECM.

Strukturen på aktiekapitalmarkedet

struktur på aktiekapitalmarkedet

Kapitalmarkedet kan opdeles i to dele:

Primært aktiemarked

Tillader virksomheder at rejse kapital fra markedet for første gang. Det er yderligere opdelt i to dele:

1. Marked for privat placering

Det private placeringsmarked giver virksomheder mulighed for at rejse private equity gennem unoterede aktier. Det giver en platform, hvor virksomheder kan sælge deres værdipapirer direkte til investorer. På dette marked behøver virksomheder ikke at registrere værdipapirer hos Securities and Exchange Commission (SEC), da de ikke er underlagt de samme lovgivningsmæssige krav som børsnoterede værdipapirer. Typisk er markedet for private placeringer illikvidt og risikabelt. Som et resultat kræver investorer på dette marked en præmie som kompensation for deres risikotagning og den manglende likviditet på markedet.

2. Primært offentligt marked

Det primære offentlige marked beskæftiger sig med to aktiviteter:

  • Initial Public Offerings (IPO): En IPO henviser til den proces, hvorved et selskab udsteder egenkapital for første gang og bliver noteret på børsen.
  • Seasoned Equity Offering (SEO) / Secondary Public Offering (SPO): En SEO / SPO er den proces, hvorved et selskab, der allerede er børsnoteret, udsteder ny / yderligere egenkapital.

Når et firma udsteder aktiebeholdning Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. på børsen kan den gøre det uden at oprette nye aktier, dvs. den kan bytte unoteret aktie til børsnoteret aktie. I et sådant tilfælde modtager den oprindelige investor det provenu, der optjenes ved at sælge de nyligt noterede aktier. Men hvis virksomheden opretter nye aktier til udstedelsen, krediteres provenuet fra salget af disse aktier virksomheden. Desuden er investeringsbanker vigtige aktører på det primære offentlige marked, fordi både børsintroduktioner og SEO'er / SPO'er kræver deres tegningstjenester.

Sekundært aktiemarked

Det sekundære aktiemarked udgør en platform til salg og køb af eksisterende aktier. Der oprettes ikke ny kapital på det sekundære aktiemarked. Indehaveren af ​​værdipapiret og ikke udstederen af ​​det handlede værdipapir modtager provenuet fra salget af det pågældende værdipapir. Det sekundære aktiemarked kan yderligere opdeles i to dele:

1. Børser

En fondsbørs er et centralt handelssted, hvor aktierne i de på børsen noterede virksomheder handles. Hver børs har sine egne kriterier for notering af et selskab på sin børs. De mest anvendte kriterier er:

  • Minimumsindtjening
  • Markedsværdi
  • Netto materielle aktiver
  • Antal aktier, der holdes offentligt

2. OTC-markeder

OTC-markedet er et netværk af forhandlere, der letter handel med aktier bilateralt mellem to parter uden en børs, der fungerer som formidler. OTC-markederne er ikke centraliserede og organiserede. De er således lettere at manipulere end børser.

Fordele ved at rejse kapital på aktiekapitalmarkedet

At rejse kapital på aktiemarkedet giver en virksomhed følgende fordele:

  • Reduktion af kreditrisiko: Jo højere andelen af ​​egenkapitalen i virksomhedens kapitalstruktur er, desto mindre er det gæld, det skal rejse. Som et resultat reduceres kreditrisikoen.
  • Større fleksibilitet : En lavere gæld til egenkapitalforhold Gæld til egenkapitalforhold Gæld til egenkapitalforholdet er en gearingsgrad, der beregner værdien af ​​den samlede gæld og finansielle forpligtelser i forhold til den samlede egenkapital. giver større fleksibilitet i virksomhedens drift. Dette skyldes, at aktionærerne er mindre risikovillige end gældsindehavere, da det førstnævnte står for at vinde mere, hvis virksomheden opnår et stort overskud (i form af større udbytte) og står over for begrænsede tab, hvis virksomheden klarer sig dårligt (på grund af begrænset ansvar ).
  • Signaleffekt : Udstedelse af egenkapital signalerer også, at virksomheden har det godt økonomisk.

Ulemper ved at rejse kapital på kapitalmarkedet

Et selskab står over for følgende ulemper ved at rejse kapital på aktiemarkedet:

  • Udbyttebetalinger er ikke fradragsberettigede : I modsætning til renter på gæld er udbyttebetalinger ikke fradragsberettigede.
  • Virksomheden er underlagt større kontrol : Investorer på aktiemarkedet stoler meget på selskabets regnskab for at træffe deres investeringsbeslutninger. Således er virksomheden og dens årsregnskaber underlagt strengere oplysningsnormer og kontrol.
  • Aktionærafhængighed : Opretholdelse af en lav gældskvote betyder, at et større antal aktionærer har krav på selskabets fortjeneste. Som et resultat skal virksomheden muligvis reducere sin tilbageholdte indtjening, selvom det resulterer i lavere fortjeneste på lang sigt, for at betale et konkurrencedygtigt udbytte til aktionærerne på kort sigt.

Lær mere

Kapitalmarkedet er vigtigt for virksomheder, der ønsker at rejse kapital. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau.

For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Indtjening pr. Aktieformel Indtjening pr. Aktieformel (EPS) EPS er en finansiel ratio, der deler nettoindtjeningen til rådighed for almindelige aktionærer med de gennemsnitlige udestående aktier over en bestemt periode. EPS-formlen angiver en virksomheds evne til at producere nettofortjeneste for fælles aktionærer.
  • Gæld til egenkapitalforhold Gæld til egenkapitalforhold Gæld til egenkapitalforhold er en gearingsgrad, der beregner værdien af ​​den samlede gæld og finansielle forpligtelser i forhold til den samlede egenkapital.
  • Return on Equity Return on Equity (ROE) Return on Equity (ROE) er et mål for en virksomheds rentabilitet, der tager et selskabs årlige afkast (nettoindkomst) divideret med værdien af ​​dets samlede egenkapital (dvs. 12%). ROE kombinerer resultatopgørelsen og balancen, da nettoindtægten eller overskuddet sammenlignes med egenkapitalen.
  • Top 10 Private Equity Firms Top 10 Private Equity Firms Hvem er de top 10 private equity-virksomheder i verden? Vores liste over de ti største største PE-virksomheder sorteret efter den samlede kapital. Almindelige strategier inden for PE inkluderer gearede buyouts (LBO), venturekapital, vækstkapital, nødlidende investeringer og mezzaninkapital.