STDEV.P-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger i Excel

STDEV.P-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. STDEV.P beregner standardafvigelsen, der er baseret på en hel population givet som argumenter. Det ignorerer logiske værdier og tekst.

Som finansanalytiker kan STDEV.P-funktionen være nyttig til for eksempel at beregne afvigelser i indtægter. Porteføljeforvaltere Porteføljeforvaltere Porteføljeforvaltere administrerer investeringsporteføljer ved hjælp af en seks-trins porteføljestyringsproces. Lær nøjagtigt, hvad en porteføljeforvalter gør i denne vejledning. Porteføljeforvaltere er fagfolk, der forvalter investeringsporteføljer med det formål at nå deres kunders investeringsmål. bruger ofte standardafvigelse til at måle og holde styr på deres porteføljers risici.

STDEV.P-funktionen blev introduceret i MS Excel 2010 og er derfor ikke tilgængelig i tidligere versioner. Funktionen er dog simpelthen en opdateret version af den ældre STDEVP-funktion.

Formel

= STDEV.P (nummer1, [nummer2],…)

STDEV.P-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Number1 (krævet argument) - Dette er det første nummerargument, der svarer til en population.
  2. Number2 (krævet argument) - Dette er et andet nummerargument, der svarer til befolkningen.

Bemærkninger

  1. De givne argumenter skal indeholde mindst to numeriske værdier til funktionen.
  2. Argumenterne skal være mellem 1 og 255 numeriske værdier, værdirække eller henvisninger til celler, der indeholder tal.
  3. Argumenter kan enten være tal eller navne, arrays eller referencer, der indeholder tal.
  4. Funktionen bruges, når vi vil beregne standardafvigelsen for en hel population. Hvis vi beregner standardafvigelsen for en stikprøve af en population, skal vi bruge STDEV.S-funktionen.

Hvordan bruges STDEV.P-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan STDEV.P indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et eksempel:

Eksempel 1

Antag, at vi får en oversigt over en virksomheds månedlige salgstal over de sidste tre år, som vist nedenfor:

STDEV.P-funktion

For standardafvigelsen er den anvendte formel:

STDEV.P Funktionseksempel 1

Vi får resultaterne nedenfor:

STDEV.P-funktion - Eksempel 1a

Ligningen anvendt til dette er:

STDEV.P-funktion - formel

Hvor:

  • x påtager sig hver værdi i sættet;
  • x er gennemsnittet (statistisk gennemsnit) af værdisættet;
  • n er antallet af værdier.

Ting at huske på STDEV.P-funktionen

  1. # DIV / 0! error-– Opstår, hvis ingen af ​​de værdier, der leveres til funktionen, er numeriske. Tekstrepræsentationer af tal, der er angivet som en del af et array, genkendes ikke som numeriske værdier af STDEV.P-funktionen.
  2. #VÆRDI! error - Opstår, hvis nogen af ​​de givne værdier, der leveres direkte til STDEV-funktionen, er tekstværdier, der ikke kan fortolkes som numeriske værdier.
  3. STDEV.P-funktionen bruges til at beregne standardafvigelsen for en hel population. Hvis vi ønsker at beregne standardafvigelsen for en prøvepopulation, skal vi bruge STDEV.S-funktionen.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner vil du hurtigere forbedre din økonomiske modellering og værdiansættelsesanalyse. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-formler til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel-klasse
  • Avancerede Excel-funktioner Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje Cheatsheet Excel-genveje til PC Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje