Equity Carve Out - Definition, forklaring, årsager til en Carve Out

Gennem processen med en egenkapitaludskillelse adskiller et selskab taktisk et datterselskab fra dets moderselskab som et selvstændigt selskab. Den nye organisation er komplet med sin egen bestyrelse og årsregnskab Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse. Disse tre kerneudsagn er kompliceret. Moderselskabet bevarer normalt sin kontrollerende andel i det nye selskab. Det tilbyder også strategisk support og ressourcer til at hjælpe den nye virksomhed med at få succes.

Udskæringen handler ikke om at sælge forretningsenheden direkte, men i stedet for at sælge en del af denne virksomheds aktiepost. Dette hjælper moderorganisationen med at bevare sit hold over datterselskabet ved at holde majoritetskapitalen for sig selv. Equity Carve-Out tillader en virksomhed at strategisk diversificere sig i nogle andre virksomheder, som muligvis ikke er dens kernedrift.

Kapital skåret ud

Lær mere, start vores gratis corporate finance-kursus!

Hvorfor udføre en kapitaludskæring?

Denne strategi kan bruges af forskellige årsager og kan foretrækkes frem for total frasalg. Det kan være sådan, at en forretningsenhed er dybt integreret, hvilket gør det svært for virksomheden at sælge enheden helt væk, mens den holdes opløselig. Derfor er de, der ser på at investere i kapitaludskæringen, nødt til at overveje, hvad der kan ske, hvis moderselskabet fuldstændigt skærer båndet til datterselskabet.

Da fuld frasalg af et selskab kan være en langvarig affære og tage flere år, giver kapitaludskæringen selskabet mulighed for at modtage kontanter for de delaktier, det sælger nu. Equity Carve-out vedtages, når virksomheden ikke forventer at finde en enkelt køber til hele virksomheden, eller hvis den ønsker at have en vis kontrol over den nye forretningsenhed.

Fordele ved en udskæring

En egenkapitaludskæringsstrategi gavner normalt både moderselskabet såvel som det nye selskab. En af fordelene er oprettelsen af ​​to separate enheder ud af den større, gamle med diversificerede kerneforretninger. Dette kan igen kun hjælpe med at adskille operationer og strømline fokus på kernedriften. For eksempel kan man koncentrere sig om produktion og det andet datterselskab om markedsføring. Hvis det lykkes, vil dette øge værdien af ​​begge virksomheder på grund af øget rentabilitet. Kapitaludskæringsenheder kan være vellykkede og kan levere, hvis de får uafhængighed over en længere periode.

Lær mere, start vores gratis corporate finance-kursus!

Slutmål

Equity Carve-outs oprettes oprindeligt med ideen om at opretholde ubestemt virksomhedskontrol over carve-outs. Men det konstateres, at kun få er i stand til at fortsætte med det ud over et par års varighed. De fleste erhverves fortsat af tredjeparter.

Naturligvis forbeholder moderselskaberne sig ret så længe som muligt ved at beholde over 50% egenkapital og blokere overtagelser eller øget aktiepost fra rivaler eller konkurrenter. Dette kan hæmme de meget fordele, som udskæringen var beregnet til at levere.

Bevæger sig fremad

Konflikter mellem moderselskaberne og udskårne enheder intensiveres over en periode, fordi udskæringer vokser i højere grad startende med deres første børsintroduktion (Initial Public Offering) IPO-proces IPO-processen er, hvor en privat virksomhed udsteder ny og / eller eksisterende værdipapirer for offentligheden for første gang. De 5 trin diskuteret i detaljer.

Forskere har konkluderet, at Equity Carve-Outs hæver aktiekurserne på kort sigt, men over de langsigtede aktionærer er tabt. Faktisk stiger muligheden for aktionærværdi, hvis virksomheden følger en struktureret plan for fuldt ud at adskille datterselskabet.

Lær mere, start vores gratis corporate finance-kursus!

Mere læsning

  • M&A Process Oversigt Fusioner Acquisitions M&A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger
  • Investment Banking Investment Banking Investment banking er en division af en bank eller finansiel institution, der betjener regeringer, virksomheder og institutioner ved at yde rådgivningstjenester (kapitalanskaffelse) og fusioner og opkøb (M&A). Investeringsbanker fungerer som formidlere
  • Gældsplan Gældsplan En gældsplan fastlægger al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteudgifter
  • Investeringsbankinterviews Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • IPO-procesoversigt IPO-proces IPO-processen er, hvor en privat virksomhed udsteder nye og / eller eksisterende værdipapirer til offentligheden for første gang. De 5 trin diskuteret i detaljer