Direkte notering - Oversigt, fordele og ulemper og forskel fra børsintroduktioner

En direkte notering er en proces, hvor en virksomhed kan blive børsnoteret ved at sælge eksisterende aktier i stedet for at tilbyde nye. Virksomheder, der vælger at blive børsnoteret ved hjælp af metoden med direkte notering, har normalt andre mål end dem, der bruger et børsintroduktion (IPO). Initial Public Offering (IPO). offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes et selskab som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer såsom venturekapitalister eller engelinvestorer). Lær hvad en børsintroduktion er.

Direkte noteringsillustration - New York Stock Exchange Building

Hurtige resumépoint

  • En direkte notering er en proces, hvor et selskab bliver offentligt privat vs offentligt selskab. Den største forskel mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er det. uden at gennemgå den første offentlige udbudsproces.
  • Processen gør eksisterende lager Almindelig lager Almindelig lager er en type sikkerhed, der repræsenterer ejerskab af egenkapital i en virksomhed. Der er andre udtryk - såsom almindelig aktie, ordinær aktie eller stemmeberettiget aktie - der svarer til almindelig aktie. ejes af medarbejdere og / eller investorer, der er tilgængelige for offentligheden til at købe, og kræver ikke forsikringsgivere eller en låseperiode.
  • Direkte notering øger likviditet Likviditet På de finansielle markeder henviser likviditet til, hvor hurtigt en investering kan sælges uden at påvirke prisen negativt. Jo mere likvid en investering er, jo hurtigere kan den sælges (og omvendt), og jo lettere er det at sælge den til dagsværdi. Alt andet lige handler mere likvide aktiver med en præmie, og illikvide aktiver handler med en rabat. for eksisterende aktionærer og er normalt billigere end en børsintroduktion.

Direkte notering vs. indledende offentlige tilbud (IPO)

Den største forskel mellem en direkte notering og en børsintroduktion er, at man sælger eksisterende aktier Almindelig lager Almindelig aktie er en form for sikkerhed, der repræsenterer ejerskab af egenkapital i en virksomhed. Der er andre udtryk - såsom almindelig aktie, ordinær aktie eller stemmeberettiget aktie - der svarer til almindelig aktie. mens de andre udsteder nye aktier. I en direkte notering sælger medarbejdere og investorer deres eksisterende aktier til offentligheden. I en børsintroduktion sælger en virksomhed en del af virksomheden ved at udstede nye aktier. Målet med virksomheder, der bliver offentlige gennem en direkte notering, er ikke fokuseret på at rejse yderligere kapital Kapitalkapital er noget, der øger ens evne til at skabe værdi. Det kan bruges til at øge værdien på tværs af en bred vifte af kategorier, såsom økonomisk, social, fysisk, intellektuel osv. I erhvervslivet og økonomi,de to mest almindelige typer kapital er økonomiske og menneskelige. , hvorfor nye aktier ikke er nødvendige.

Den anden forskel er, at der i en direkte notering ikke er nogen forsikringsselskaber. Underwriters arbejder for investeringsbanker Middle Market Investment Banks Middle market investment banker hjælper mellemmarkedsfirmaer med at rejse egenkapital, gæld og færdiggøre M&A. Her er en liste over de bedste mellemmarkedsbanker, der betjener mellemstore virksomheder, der har en årlig indtjening fra $ 10 mio. Op til $ 500 mio. Og 100 til 2000 ansatte. at hjælpe med at sælge aktier i et firma, der bliver børsnoteret. De foretager store indkøb, som tilføjer værdi til virksomheder, da disse aktier tages af deres hænder. Aktierne sælges dog typisk med en rabat til deres sande værdi.

Processen med at bruge forsikringsselskaber og sælge med rabat øger tiden og omkostningerne for et selskab, der udsteder nye aktier. Praksis med investeringsbanker, der køber aktier og derefter sælger aktierne, er ikke så almindelig nu. I stedet vil investeringsbankerne bruge deres netværk til at hjælpe med at markedsføre aktierne og drive salget.

Endelig har den direkte noteringsproces heller ikke den "lock-up" -periode, der gælder for børsintroduktioner. I traditionelle børsintroduktioner, men ikke altid krævet, har virksomheder lock-up-perioder, hvor eksisterende aktionærer ikke har lov til at sælge deres aktier på det offentlige marked. Det forhindrer en alt for stor forsyning Lov om forsyning Loven om forsyning er et grundlæggende princip i økonomi, der hævder, at forudsat at alt andet er konstant, vil en stigning i vareprisen have en tilsvarende direkte stigning i forsyningen deraf. Leveringsloven skildrer producentens adfærd, når prisen på en vare stiger eller falder. på markedet, der ville sænke aktiekursen.

I direkte noteringer kan eksisterende aktionærer sælge deres aktier lige når virksomheden bliver børsnoteret. Da der ikke udstedes nye aktier, vil transaktioner kun ske, hvis eksisterende aktionærer sælger deres aktier.

Fordele og ulemper ved en direkte notering

Der er flere fordele ved en direkte notering, der tiltrækker virksomheder til processen. For det første ved at offentliggøre virksomheden tilvejebringer likviditet Likviditet På de finansielle markeder henviser likviditet til, hvor hurtigt en investering kan sælges uden at påvirke prisen negativt. Jo mere likvid en investering er, jo hurtigere kan den sælges (og omvendt), og jo lettere er det at sælge den til dagsværdi. Alt andet lige handler mere likvide aktiver med en præmie, og illikvide aktiver handler med en rabat. for eksisterende aktionærer ved at lade dem frit sælge deres aktier på det offentlige marked. For det andet er omkostningerne ved processen meget lavere end omkostningerne ved en børsintroduktion. Direkte notering hjælper virksomheder med at undgå store gebyrer, der betales til investeringsbanker. Det hjælper dem også med at undgå de indirekte omkostninger ved at sælge aktierne med rabat.

Da direkte notering ikke bruger investeringsbanker til at tegne aktierne, er der ofte mere indledende volatilitet Volatilitet Volatilitet er et mål for frekvensen af ​​udsving i værdipapirets pris over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne. Tilgængeligheden af ​​aktier afhænger af nuværende medarbejdere og investorer. Hvis ingen medarbejdere eller investorer på dagen for noteringen vil sælge deres aktier, vil der ikke forekomme transaktioner. Aktiekursen er rent afhængig af markedets efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den krævede mængde af den vare lig med hinanden.Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. .

I modsætning til en børsintroduktion, hvor aktiekursen forhandles på forhånd, afhænger aktiekursen i en direkte notering udelukkende af udbud og efterspørgsel. Dette øger volatiliteten, da det interval, hvor aktien handles, er mindre forudsigelig.

Hvorfor vælger virksomheder direkte notering?

Virksomheder, der bruger direkte notering, har forskellige mål end dem, der vælger en børsintroduktion. I en børsnotering forsøger virksomheder at rejse kapital Kapital er noget, der øger ens evne til at skabe værdi. Det kan bruges til at øge værdien på tværs af en bred vifte af kategorier, såsom økonomisk, social, fysisk, intellektuel osv. I erhvervslivet og økonomi er de to mest almindelige kapitaltyper finansielle og menneskelige. til udvidelse eller finansiering. På den anden side søger virksomheder, der bruger en direkte notering, ikke nødvendigvis kapital. I stedet leder de efter de andre fordele ved at være et offentligt selskab, såsom øget likviditet for eksisterende aktionærer.

Virksomheder, der ønsker at gå offentligt igennem denne proces, skal også have en bestemt profil. Da ingen forsikringsselskaber sælger aktierne, skal virksomheden selv være attraktiv nok for markedet Finansielle markeder Finansielle markeder er fra selve navnet en type markedsplads, der giver mulighed for salg og køb af aktiver såsom obligationer, aktier , valuta og derivater. Ofte kaldes de under forskellige navne, herunder "Wall Street" og "kapitalmarked", men alle betyder stadig en og samme ting. . Den grove oversigt over virksomheder, der skal bruge denne metode, inkluderer dem, der: (1) er forbrugerorienterede med en stærk brandidentitet; (2) har let at forstå forretningsmodeller; (3) ikke har brug for betydelig yderligere kapital.

To bemærkelsesværdige virksomheder, der er blevet offentliggjort gennem direkte lister, er Spotify og Slack. Begge virksomheder havde allerede et stærkt omdømme, inden de blev børsnoterede. De blev meget brugt, og det var let at forstå, hvordan virksomheden tjener penge. Disse to ting kombineret øger antallet af mennesker, der er interesserede i at investere i virksomheden. Det er fordi investorer er mere tilbøjelige til at investere i virksomheder, som de har hørt om før og forstår.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere anbefaler vi disse yderligere finansressourcer:

  • Aktieselskab Aktieselskab Et aktieselskab er en virksomhed, der ejes af sine investorer. Aktionærerne køber og sælger aktier og ejer en del af selskabet. Procentdelen af
  • Poison Pill Poison Pill Poison Pill er en strukturel manøvre designet til at modvirke forsøg på overtagelse, hvor målfirmaet søger at gøre sig mindre ønskelig for potentielle erhververe. Dette kan opnås ved at sælge billigere aktier til eksisterende aktionærer og derved fortynde den kapital, en erhverver modtager
  • Aktiesyndikat Aktiesyndikat Et aktiesyndikat refererer til en gruppe investorer, der mødes for at bestemme prisen og sælge nye børsintroduktioner til offentligheden. Syndikatet tager forskellige overvejelser som risiko og finansiel status i virksomheden i betragtning, når det træffer beslutning om prisen på den flydende børsintroduktion.
  • Dobbelt gearing Dobbelt gearing Dobbelt gearing henviser til den praksis at låne penge på et aktiv, hvor pengene bruges til at købe aktier. Derefter lånes der flere penge mod aktierne for at etablere et marginlån, der kan bruges til at købe endnu flere aktier. Kort sagt er dobbelt gearing en form for gearet investering.