32-bit vs 64-bit computere - Hvordan kan man fortælle forskellen?

Det er vigtigt at vide, om du ejer en 32-bit vs 64-bit computer for at maksimere dens computerkapacitet. Måden at fortælle 32-bit vs 64-bit processorer afhænger meget af, hvilken type operativsystem computeren bruger. Det kan nemt gøres at finde den type processor, en computer bruger. Vi vil først diskutere forskellene mellem de to typer processorer.

32-bit vs 64-bit computere

Resumé:

 • Computere kører typisk på enten en 32-bit eller 64-bit processor; det afhænger meget af, hvilken type operativsystem computeren bruger.
 • 32-bit processorer er standarden, den første processor, der blev introduceret i hjemmecomputere gennem 1990'erne.
 • 64-bit processorer blev oprettet først til IBMs supercomputer og blev først introduceret til hjemmecomputere indtil begyndelsen af ​​2000'erne.
 • At finde den type processor en computer bruger kan gøres ret simpelt - ved at følge et kort antal trin - afhængigt af operativsystemet computeren bruger.

Hvad er 32-bit processorer?

Computere med 32-bit processorer er standarden; de er de originale processorer, der blev installeret i de første computere og forblev det indtil 1990'erne. Så hvad betyder det, at en computerprocessor er 32-bit? Selvom det lyder ret teknisk, betyder det simpelthen, at computerens software og operativsystem kun kan arbejde med dataenheder, der er 32 bit brede. Computere med en 32-bit processor kan ikke tilskrives det større bitversion-operativsystem.

Eksempler på operativsystemer, der bruger 32-bit processorer, inkluderer Windows 95, Windows 98 og Windows XP.

Hvad er 64-bit processorer?

64-bitprocessoren forælder faktisk 32-bit med et antal år. Det blev oprettet i 1961 af den amerikanske teknologigigant IBM til 7030 Stretch supercomputeren. Anses uegnet til mindre computere i starten, blev 64-bit-processoren først introduceret til husholdningscomputere før begyndelsen af ​​det 21. århundrede.

For at imødekomme den nye processor udgav Microsoft Corp. en opdateret version af Windows XP til brug med 64-bit processor. Dagens Windows 7, 8 og 10 operativsystemer fungerer alle også med en 64-bit processor.

64-bit processorer tillader, at der installeres et 32-bit operativsystem på computeren. Men hvis der bruges et 32-bit version operativsystem, fungerer 64-bit processoren ikke ved fuld kapacitet.

Hvordan ved jeg, om din computer bruger en 32-bit eller en 64-bit processor?

Igen afhænger måden at fortælle om din computer bruger en 32-bit eller 64-bit processor eller ikke afhængigt af operativsystemet. Mens nogle af systemerne blev nævnt ovenfor, er det ikke en udtømmende liste og fokuserer kun på Windows-systemer. Oven på dette, bare fordi operativsystemet er 64-bit, betyder det ikke, at processoren er den samme.

Så hvordan kan en bruger finde ud af, om de kører en 32-bit eller 64-bit processor, så? For at holde det ret simpelt, lad os opdele det efter Windows-systemer og MAC-systemer.

Lad os fokusere på de nyeste versioner af Windows-systemer, fordi de fleste brugere har opgraderet til enten Windows 8 eller 10.

Her er trinene, du skal følge:

 1. Brug søgefeltet på Windows startskærm og skriv "Systeminformation". Det skal give dig den type processor, din computer kører.
 2. Hvis der ikke er noget søgefelt tilgængeligt:
 • Tryk på Windows-tasten og E for at åbne File Explorer-vinduet.
 • Højreklik på “Denne pc” i venstre side af skærmen.
 • Vælg "Egenskaber" i menuen.
 • Vinduet "Systemegenskaber" åbnes. Dette vindue viser både computerens operativsystem og CPU-typen.

Nu for at håndtere MAC-operativsystemerne. Følg disse trin for at finde ud af, hvilken type processor der bruges:

 1. Klik på Apple-ikonet, der findes på menulinjen, og vælg indstillingen "Om denne MAC" i menuen.
 2. Dette vil åbne et vindue; vælg "Flere oplysninger." Fra dette skal du vælge fanen “Hardware”.
 3. Fanen Hardware viser processorens navn. Navnet afslører, om det er 32-bit eller 64-bit, som kan udføres med en simpel internetsøgning. For at give mest mulig information i denne artikel er de mest almindelige processornavne og bittyper anført i nedenstående tabel:

Processortabel

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

 • Bedste personlige økonomisoftware Bedste personlige økonomisoftware I betragtning af det utal af muligheder, der findes på markedet i dag, kan det være svært at vælge den bedste personlige økonomisoftware. Moderne teknologi har givet os personlig økonomisoftware, der er designet til at hjælpe os med at administrere vores penge bedre og holde os på toppen af ​​vores økonomi.
 • Budgetteringssoftware Budgetteringssoftware Budgetteringssoftware er ethvert computerprogram, der hjælper en person eller virksomhed med at designe, styre, overvåge og ændre deres budget. Eksempler på software spænder fra Microsoft Excel i den ene ende til SAP i den anden ende. I denne artikel vil vi undersøge og sammenligne forskellige typer software til budgettering. Typer af
 • Gratis regnskabssoftware Gratis regnskabssoftware Gratis regnskabssoftware giver virksomheder og små og mellemstore virksomheder (SMV'er) en omkostningseffektiv løsning til deres regnskabsmæssige behov. Regnskabsprocessen fortæller, hvor godt operationen klarer sig, hvor mange penge der kommer ind, og hvor pengene går.
 • Top 8 finansielle lommeregnere Top 8 finansielle lommeregnere Finansielle lommeregnere er en type elektroniske lommeregnere, der bruges til beregning af økonomiske funktioner, som almindelige lommeregnere ikke kan håndtere. Nogle af