IPMT-funktion - renter af en lånebetaling i Excel

IPMT-funktionen er kategoriseret under Excel Finansielle funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansielle analytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen beregner rentedelen baseret på en given lånebetaling og betalingsperiode. Vi kan beregne rentebeløbet på en betaling for den første periode, sidste periode eller en hvilken som helst periode imellem ved hjælp af IPMT.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, vi vil ofte være interesserede i at kende hovedkomponenten og rentekomponenten i en lånebetaling i en bestemt periode. IPMT hjælper med at beregne beløbet.

Formel

= IPMT (hastighed, pr., Nper, pv, [fv], [type])

IPMT-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Sats (krævet argument) - Dette er renten pr. Periode.
  2. Per ( krævet argument) - Dette er den periode, hvor vi ønsker at finde interessen, og skal være i intervallet fra 1 til nper.
  3. Nper (krævet argument) - Det samlede antal betalingsperioder.
  4. Pv (krævet argument) - Dette er nutidsværdien eller det faste beløb, som en række fremtidige betalinger er værd lige nu.
  5. Fv (valgfrit argument) - Den fremtidige værdi eller en kontantsaldo, som vi ønsker at opnå efter den sidste betaling. Hvis vi udelader Fv-argumentet, antager funktionen, at det er nul. Den fremtidige værdi af et lån tages som nul.
  6. Type (valgfrit argument) - Accepterer tallene 0 eller 1 og angiver, hvornår betalinger skal betales. Hvis det udelades, antages det at være 0. Sæt typen til 0, hvis betalingerne er ved periodens afslutning, og til 1, hvis betalingerne forfalder i starten.

Hvordan bruges IPMT-funktionen i Excel?

Som et regnearksfunktion kan IPMT indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark.

For at forstå brugen af ​​IPMT-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Lad os antage, at vi får følgende data:

 IPMT-funktion

Vi bruger IPMT-funktionen til at beregne rentebetalingerne i måned 1 og 2 af et lån på $ 50.000, der skal betales fuldt ud efter 5 år. Renter opkræves med en sats på 5% om året, og betalingen af ​​lånet skal ske ved udgangen af ​​hver måned.

Formlen, der skal bruges, er = IPMT (5% / 12, 1, 60, 50000) .

 IPMT-funktion - Eksempel 1

Resultaterne er vist nedenfor:

IPMT-funktion - Eksempel 1a

I eksemplet ovenfor:

  • Da betalingerne foretages månedligt, var det nødvendigt at konvertere den årlige rente på 5% til en månedlig rente (= 5% / 12) og antallet af perioder fra år til måneder (= 5 * 12).
  • Med prognoseværdien = 0 og den betaling, der skal foretages i slutningen af ​​måneden, kan argumenterne [fv] og [type] udelades fra ovenstående funktioner.
  • De returnerede rentebetalinger er negative værdier, da disse repræsenterer udgående betalinger (for en virksomhed, der optager et lån) - derfor tog vi lånebeløbet som negativt (-B2).

Ting at huske på IPMT-funktionen

  1. Vi er nødt til at sikre, at de enheder, vi bruger til at specificere hastigheds- og nper-argumenterne, er korrekte. Hvis vi foretager månedlige betalinger på et 4-årigt lån med 24% årlig rente, skal vi bruge 24% / 12 for rente og 4 * 24 for nper. Hvis du foretager årlige betalinger på det samme lån, skal du bruge 24% til rente og 4 til nper.
  2. Udbetalte kontanter (som på et lån) vises som negative tal. Modtagne kontanter (som fra en investering) vises som positive tal.
  3. #NUM! error - Opstår, hvis det leverede pr. argument er mindre end nul eller er større end den leverede værdi af nper.
  4. #VÆRDI! error - Opstår, når et af de givne argumenter er ikke-numeriske.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje