Balanceret budget - komponenter, eksempler og betydning

Et afbalanceret budget er et budget Driftsbudget Et driftsbudget består af indtægter og udgifter over en periode, typisk et kvart eller et år, som en virksomhed bruger til at planlægge sin drift. Download den gratis Excel-skabelon. Den månedlige budgetteringsskabelon har en kolonne for hver måned og udgør som et samlet årstal (dvs. en finansiel plan), hvor indtægterne svarer til udgifterne, således at der ikke er budgetunderskud eller overskud. Selvom begrebet et afbalanceret budget gælder for enhver organisation, der genererer driftsindtægter og pådrager driftsudgifter, anvendes det oftest på offentlige budgetter.

Balanceret budget

Selv om udtrykket afbalanceret budget peger mod en gennembrud mellem overskud og underskud, kan det også være et budget, der udgør et overskud, men ikke et underskud. Derfor kan indtægterne være større end udgifterne i et afbalanceret budget, men ikke omvendt.

Komponenter i et afbalanceret budget

1. Indtægter

For virksomheder og ikke-statslige organisationer kommer indtægterne fra salg af varer og / eller tjenester. For regeringer kommer størstedelen af ​​indtægterne fra indkomstskat, selskabsskat Virksomhed vs Personlig indkomstskat I denne artikel vil vi diskutere selskabs vs personlig indkomstskat. Virksomhedsskat er en udgift for en virksomhed (kontantstrøm), der opkræves af regeringen, socialforsikringsskatter og forbrugsskatter.

2. Udgifter

For virksomheder og ikke-statslige organisationer inkluderer udgifter det beløb, der bruges på daglig drift og produktionsfaktorer, herunder husleje Lejeomkostninger Lejeomkostninger henviser til de samlede omkostninger ved brug af lejeejendom for hver rapporteringsperiode. Det er typisk blandt de største udgifter, som virksomheder rapporterer. Kun to udgifter er normalt større end lejeudgifter: omkostninger til solgte varer (COGS) og kompensation (løn). og lønninger. For regeringer inkluderer udgifter udgifter til infrastruktur, forsvar, sundhedspleje, pension, subsidier og andre faktorer, der bidrager til sundheden i den samlede økonomi.

Praktiske eksempler

Det er usædvanligt at støde på afbalancerede budgetter, hvor indtægter og udgifter er ens på grund af volatiliteten i de faktorer, der bidrager til et overskud og / eller underskud. For eksempel rapporterede Canada en omsætning på $ 332,2 mia. Og udgifter til en værdi af $ 346,2 mia. Og sluttede året 2017 med et budgetunderskud på $ 14 mia.

På den anden side havde lande som Tyskland, Schweiz og Sydkorea et budgetoverskud, der kunne betragtes som et afbalanceret budget.

Det er også vigtigt at bemærke, at en sådan type budget kan produceres årligt, to gange og cyklisk.

  • Et årligt afbalanceret budget afbalancerer budgettet for det regnskabsår, det dækker.
  • Et afbalanceret toårigt budget gør det muligt for budgettet at svinge over to år. Et overskud i det ene og et underskud på det andet med det samme beløb vil give et toårigt afbalanceret budget.
  • Cyklisk afbalancerede budgetter tegner sig for økonomiske forhold. De har normalt underskud, når økonomien gennemgår en afmatning og i overskud under økonomiske opsving.

Betydning

Planlægning af et afbalanceret budget hjælper regeringer med at undgå for store udgifter og giver dem mulighed for at fokusere midler på områder og tjenester, der kræver dem mest. Desuden kan opnåelse af et budgetoverskud give midler til nødsituationer, f.eks. Hvis regeringen ønsker at øge udgifterne under en recession uden at skulle låne.

Afbalancering af budgettet giver også regeringer mulighed for at spare på de rentegebyrer, der påløber store lån fra långivere (dvs. andre lande og / eller organisationer som Den Internationale Valutafond (IMF) og Verdensbanken) og at have kontrol over politikker til tider af nød.

Ansøgninger: Budgetvariansanalyse

En budgetvariansanalyse sammenligner de faktiske budgetresultater med de grundlæggende tal, der er forventet i budgettet.

  • Når de faktiske tal er bedre (dvs. højere indtægter og / eller udgifter lavere) end det, der er planlagt, kaldes budgetafvigelsen gunstig afvigelse.
  • Når de faktiske tal er dårligere (dvs. lavere indtægter og / eller udgifter højere) end hvad der er planlagt, kaldes budgetvariationen negativ afvigelse.

For virksomheder bidrager et afbalanceret budget ofte til et gunstigt resultat af budgetvariansanalysen.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Regnskab ligning Regnskab ligning Regnskab ligningen er et grundlæggende princip for regnskab og et grundlæggende element i balancen. Aktiver = forpligtelser + aktionærers egenkapital. Denne ligning sætter grundlaget for dobbeltregnskab og fremhæver balancens struktur.
  • Regnskabsfilosofi Regnskabsfilosofi Regnskabsfilosofien omfatter de generelle regler, koncepter og ideer omkring udarbejdelse og revision af regnskaber og økonomiske
  • Budgetvariation Budgetvariation Budgetvariation beskæftiger sig med en virksomheds regnskabsafvigelser. Udtrykket bruges oftest sammen med et negativt scenarie. Et eksempel er, når en virksomhed ikke nøjagtigt budgetterer for deres udgifter - enten for et givet projekt eller for samlede kvartals- eller årlige udgifter.
  • Budgetteringssoftware Budgetteringssoftware Budgetteringssoftware er ethvert computerprogram, der hjælper en person eller virksomhed med at designe, styre, overvåge og ændre deres budget. Eksempler på software spænder fra Microsoft Excel i den ene ende til SAP i den anden ende. I denne artikel vil vi undersøge og sammenligne forskellige typer software til budgettering. Typer af