Blue Chip - Lær hvordan du vælger og investerer i Blue-Chip-aktier

En blue chip er en aktie Aktie Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. af et veletableret selskab med ry for pålidelighed, kvalitet og økonomisk stabilitet. Blue chip-aktier er normalt markedsledere i deres sektorer og har en markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier.Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder, der løber på milliarder dollars. De er de mest populære aktier at købe på grund af deres lange track records med stabil indtjening eller udbetaling af udbytte. Blue chip-aktier er vigtige komponenter i nogle af verdens mest velrenommerede indekser, såsom Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller simpelthen " Dow ", er et af de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindeks, Nasdaq 100 og S&P 500 i USA, TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannien.Blue chip-aktier er vigtige komponenter i nogle af verdens mest velrenommerede indekser, såsom Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller simpelthen " Dow ", er et af de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindeks, Nasdaq 100 og S&P 500 i USA, TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannien.Blue chip-aktier er vigtige komponenter i nogle af verdens mest velrenommerede indekser, såsom Dow Jones Industrial Average Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller simpelthen " Dow ", er et af de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindeks, Nasdaq 100 og S&P 500 i USA, TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannien.TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannien.TSX-60 i Canada og FTSE i Storbritannien.

Mange aktiemarkedsinvestorer foretrækker blue chip-aktier på grund af deres stabile indtjening. Blue chip-aktier betaler normalt stigende og konsekvent udbytte over tid for i det mindste delvist at kompensere for eventuelle midlertidige fald i aktiekursen. Under økonomiske afmatninger henvender investorer sig til blue chip-aktier for at beskytte deres investeringer. Under finanskrisen i det sidste årti overlevede for eksempel nogle blue chip-virksomheder krisen, og investorer, der havde aktier i disse selskaber, var i stand til at inddrive deres indtjening Tilbagebetalt indtjening Formlen for tilbageholdt indtjening repræsenterer alle akkumulerede nettoindtægter nettet af alle udbetalte udbytter til aktionærer. Overført indtjening er en del af egenkapitalen på balancen og repræsenterer den del af virksomhedens overskud, der ikke uddeles som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering.Investorer i blue chip-aktier er generelt sikre på at modtage regelmæssige udbyttebetalinger og have deres porteføljer beskyttet mod inflation.

Blå Chip

Oprindelse af Blue Chip Stocks

Udtrykket "blue chip" blev først brugt til at beskrive lagre af høj kvalitet i begyndelsen af ​​1920'erne af en Dow Jones-medarbejder, Oliver Gingold. Oliver stod ved aktiekortet hos mæglerfirmaet, da han observerede nogle aktier, der handlede til $ 200, $ 250 eller mere. Han fortalte Lucien Hooper fra WE Hutton & Co. at han planlagde at vende tilbage til kontoret og skrive om "disse blue chip-lagre." Udtrykket er blevet brugt siden da for at henvise til dyre aktier, ligesom blue chips i poker typisk har højere chipværdier. Blue chip-aktier behøver ikke nødvendigvis at være til en overkommelig pris, men de skal være af høj kvalitet.

Fordele ved Blue Chip-lagre

Blue chip-lagre anses generelt for at være en sikker havn under økonomiske nedture. Nogle af de virksomheder, der er noteret på Dow Jones-indekset, såsom Coca-Cola, General Electric og Procter and Gamble-firmaet, har overlevet store økonomiske afmatninger i årenes løb på grund af deres stærke balance og fremragende ledelsesteam. Sådanne virksomheder er i stand til at købe ud og drive svage konkurrenter ud efter en krise og styrker derfor deres økonomiske stilling endnu mere. Som tidligere nævnt betaler blue chip-aktier typisk ensartet og konstant udbytte til deres investorer. Forskning viser, at udbyttebetalende aktier tendens til at blive mindre påvirket på bjørnemarkeder. Investorer kan undertiden leve af udbytteudbetalingen under deres pension og videregive formuen af ​​deres aktiebeholdning til deres børn, når de dør.

Nogle investorer elsker at købe blue chip-aktier på teorien om, at styrken af ​​de udstedende selskabers regnskaber betyder, at deres indkomst er beskyttet. Uerfarne investorer retter sig ofte mod investeringer, som de tror vil gøre dem rige hurtigt. Mere erfarne investorer, især dem, der allerede har erhvervet formue, har tendens til at fokusere mere på at etablere vedvarende indkomst for fremtiden og på at beskytte deres eksisterende formue med stabile investeringer, selvom disse investeringer kun tilbyder et mere beskedent afkast.

Hvordan man investerer i Blue Chip-aktier?

Inden du køber aktier, skal du konsultere en investeringsrådgiver eller en anden professionel rådgiver ud over at udføre din egen undersøgelse af de bedst mulige virksomheder. Evaluer de nylige årlige og kvartalsvise offentliggjorte rapporter om aktier for at forstå deres præstationer og eventuelle ændringer i virksomhedens ledelse. Analyser virksomhedens præstationer i det sidste årti for at kende tendensen til udbyttebetalinger og den rapporterede indtjening. Når man ser på den historiske præstation over en lang periode, vil det give en mere præcis indikation af en virksomheds præstation under både boom- og bust-cyklusser. Sammenlign flere aktier af høj kvalitet, og beslut hvilke, du vil investere i, baseret på dine aktieevalueringer og dine personlige investeringsmål. SEC anbefaler aktiediversificering for at minimere risici, og du kan vælge flere førende aktier til at begynde med.

Du kan købe aktier individuelt gennem et mæglerfirma eller købe en kurv med aktier ved at investere i gensidige fonde eller ETF'er. Hvis du køber aktier gennem en mægler, kan du vælge en online mægler, en mægler med fuld service eller en rabatmægler afhængigt af niveauet for personlig service, du ønsker. Når en konto er åbnet, og du har leveret al den nødvendige dokumentation, skal du foretage et depositum hos mægleren. Du kan derefter placere din første købsordre på det antal aktier, du vil købe af en given aktie.

Nogle investeringsforeninger eller ETF'er bruger "Blue Chip" i deres navn og indeholder en liste over de bedst mulige aktier i forskellige sektorer. F.eks. Investerer Bridgeway Blue Chip 35 Index mere i teknologivirksomheder og mindre i virksomheder, der er skønsmæssige. Vanguards Dividend Appreciation ETF (VIG) sporer Dividend Achievers Select Index, et indeks, der viser amerikanske virksomheder, der har øget deres udbyttebetalinger i de sidste 10 eller flere på hinanden følgende år.

Andre ressourcer

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Kapitalmarked Aktiekapitalmarked (ECM) Aktiekapitalmarkedet er en delmængde af kapitalmarkedet, hvor finansielle institutioner og virksomheder interagerer for at handle med finansielle instrumenter
  • Aktieinvesteringsstrategier Aktieinvesteringsstrategier Aktieinvesteringsstrategier vedrører de forskellige typer aktieinvesteringer. Disse strategier er nemlig værdi, vækst og indeksinvestering. Den strategi, en investor vælger, påvirkes af en række faktorer, såsom investorens økonomiske situation, investeringsmål og risikotolerance.
  • Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Markeder inkluderer mæglere, forhandlere og børser. Hvert marked fungerer under forskellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontrol. De forskellige markeder giver mulighed for forskellige handelsegenskaber, beskrevet i denne vejledning