Datarum - Fysiske og virtuelle datarum i M & A-tilbud

Et datarum er et sikkert sted, der bruges til at gemme privilegerede data, normalt til retssager eller fusioner og erhvervelser Fusioner Acquisitions M & A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger. Datalokaler bruges til lagring af dokumenter, fildeling, sikring af følsomme dokumenter og gennemførelse af finansielle transaktioner. Der er to typer datarum: fysiske datarum og virtuelle datarum .

Datarum

Ved fusioner og opkøb er datarummet normalt oprettet i sælgerens forretningslokaler eller kontor, hvor købere, sælgere og advokater, der håndterer transaktionerne, kan mødes for at få adgang til dokumenter.

Fysisk datarum

Det fysiske datarum er også kendt som due diligence Due Diligence Due diligence er en proces til verifikation, undersøgelse eller revision af en potentiel aftale eller investeringsmulighed for at bekræfte alle relevante fakta og økonomiske oplysninger og for at verificere alt andet, der blev bragt op under en M & A-aftale eller investeringsproces. Due diligence er afsluttet, før en aftale afsluttes. datarum. Det er en fysisk placering, der er etableret af sælgeren til at gemme vigtige dokumenter, der kræves under en M & A-transaktion. Datarummet er en del af due diligence-processen; købere og advokater, der repræsenterer køberen, kan få adgang til det, inden transaktionen afsluttes.

Køberen har ofte brug for at få så mange oplysninger som muligt om det firma, der købes, før aftalen afsluttes. Derfor opbevarer sælgeren normalt de krævede dokumenter et centralt sted, der løbende overvåges og sikres for kun at begrænse adgangen til autoriserede personer. Ofte giver sælgeren adgang for en byder / køber ad gangen sammen med deres team af eksperter som en måde at opretholde dokumenternes integritet på.

I store M & A-transaktioner, der involverer mange bydende, vil sælgere kræve, at købere flyver til landet eller regionen og er tilgængelige under hele processen. Da processen involverer at være vært for et stort antal købere og eksperter på højt niveau, er omkostningerne ved at drive et fysisk datarum ofte høje. For bedre at styre omkostningerne flytter de fleste sælgere til virtuelle datarum, hvor købere og deres eksperter kan få adgang til dokumenterne eksternt. Et virtuelt datarum er betydeligt billigere med hensyn til tid og omkostninger end et fysisk datarum.

Virtuelt datarum

Et virtuelt datarum er en skyløsning til sikring og deling af fortrolige oplysninger. Det kan lette due diligence-processen med en M & A-aftale eller venturekapital Venturekapital Venturekapital er en form for finansiering, der giver midler til et tidligt stadium, nye virksomheder med højt vækstpotentiale i bytte for egenkapital eller en ejerandel. Venturekapitalister risikerer at investere i startup-virksomheder med håb om, at de vil tjene betydelige afkast, når virksomhederne bliver en succes. transaktion ved at give potentielle købere adgang til dataene via en sikker internetforbindelse. Virtuelle datarum erstatter hurtigt fysiske datalokaler på grund af deres omkostningseffektivitet, lette tilgængelighed og sikkerhedsforanstaltninger.

Standardfunktionerne i virtuelle datarum inkluderer et Q & A-værktøj, noter, multifaktorautentificering og avancerede tilladelser. Med stigende online sikkerhedsproblemer kommer virtuelle datarumsudbydere med mere sofistikerede sikkerhedsforbedringer for at sikre dataintegritet.

Hvordan virtuelle datarum bruges

M & A-transaktioner

Den mest populære brug af virtuelle datarum er i fusioner og erhvervelsestilbud. Købere har ofte brug for adgang til store mængder fortrolige dokumenter som en del af due diligence-processen. Mange af disse dokumenter er fortrolige og skal opbevares et sikkert sted, der er tilgængeligt for tilbudsgivere. Virtuelle datarum gør det nemt for købere at gennemse og udveksle dokumenter uden at rejse til sælgerens kontorer. Det gør også gennemgangsprocessen billigere, da køberen ikke behøver at håndtere store papirdokumenter eller betale for rejsen fra flere eksperter for at undersøge dokumenterne.

Retssager

Retssager involverer ofte behandling af store mængder dokumenter. Nogle af disse dokumenter er meget fortrolige og kan let gå tabt eller stjålet. Brug af virtuelle datarum giver advokater, tilsynsmyndigheder og andre interesserede parter adgang til dokumenterne eksternt uden at bekymre sig om, at dokumenterne bliver stjålet.

Virtuelle datarum spiller også ind, når en sag involverer internationale teams, der arbejder på den samme sag. Holdene har adgang til alle nødvendige dokumenter fra et centralt sted uden at skulle flyve ud for at få adgang til nogle dokumenter. Hvor integriteten af ​​disse dokumenter er truet, kan den udstedende part indstille dokumenterne som "kun visning" for at begrænse adgangen.

Initial Public Offering (IPO)

Når et selskab udsteder en børsintroduktion (IPO) En første børsnotering (IPO) er det første salg af aktier, der udstedes af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes en virksomhed som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer som risikovillige kapitalister eller engelinvestorer). Lær, hvad en børsintroduktion er, en betydelig mængde papirarbejde er involveret, da advokater, investeringsbankfolk og andre parter er forpligtet til at underskrive og kontrollere dokumenter. Opbevaring af disse dokumenter i et virtuelt datarum sikrer sikkerheden og integriteten af ​​dokumenterne og forhindrer adgang fra tredjeparter, der ikke er en del af transaktionen. Virksomheden kan også sikre, at konkurrenter ikke får adgang til disse dokumenter ved at forhindre kopiering, udskrivning og redigering af dokumenterne.

Fysiske datarum vs. virtuelle datarum

Et stort antal virksomheder skifter fra fysiske datarum til virtuelle datarum af følgende årsager:

Lavere installations- og driftsomkostninger

At drive et virtuelt datarum er ofte billigere, da det eneste, en virksomhed kræver, er et sikkert computersystem og adgang til online-dokumenter. Med et fysisk datarum skal virksomheden leje et fysisk rum og ansætte et sikkerhedsfirma for at holde rummet under 24-timers overvågning.

Når potentielle købere kommer til at gennemgå dokumenterne, vil selskabet også pådrage sig en ekstra omkostning ved at betale for deres rejse, indkvartering og måltider. Implementering af et virtuelt datarum fjerner alle ovenstående udgifter, så driftsomkostningerne er lavere.

Global tilgængelighed

Et virtuelt datarum er hostet på Internettet; alle rundt omkring i verden kan få adgang til dokumenterne. Det giver investorer fra hele verden adgang til vitale dokumenter, der hjælper dem med at træffe en informeret beslutning. Den globale tilgængelighed øger også konkurrencen blandt købere, da det erhvervede selskab kan drage fordel af at få en højere pris end mulig, når konkurrencen er begrænset til en bestemt geografisk placering.

Opbevar dokumenter

Opbevaring af dokumenter i et virtuelt datarum sikrer, at oplysningerne bevares sikkert, så længe virksomheden ønsker det. Dokumenterne påvirkes ikke af naturlige årsager som brand og storme, som det er tilfældet med fysiske datarum. Vedligeholdelse af dokumenter i traditionelle datarum udsætter dokumenterne for slid, og dokumenterne holder sig stablet op til et punkt, hvor det vil være vanskeligt at få adgang til dokumenter fra tidligere år.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere skal du tjekke de ekstra finansressourcer nedenfor:

  • Ekstern analyse Ekstern analyse Ekstern analyse betyder at undersøge virksomhedens industrielle miljø, herunder faktorer som konkurrencestruktur, konkurrencestilling, dynamik
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Typer af due diligence Typer af due diligence En af de vigtigste og langvarige processer i en M & A-aftale er due diligence. Processen med due diligence er noget, som køberen udfører for at bekræfte nøjagtigheden af ​​sælgerens krav. En potentiel M & A-aftale involverer flere typer due diligence.
  • M&A Ordliste M&A Ordliste Finans M & A Ordliste over termer og definitioner for fusioner og opkøbstransaktioner. Vilkår er fra Finance avancerede finansielle modelleringskursus, M&A modellering