Vækstkapital - oversigt, anvendelser og egenskaber

Vækstkapital (også kendt som vækstkapital eller ekspansionskapital) er en type investeringsmulighed i relativt modne virksomheder, der gennemgår en transformerende begivenhed i deres livscyklus med potentiale for en vis dramatisk vækst.

Vækstkapital

Anvendelse af vækstkapital

Vækstkapital bruges af virksomheder til at subsidiere udvidelsen af ​​deres aktiviteter, adgang til nye markeder og opkøb Fusioner Opkøb M & A-proces Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. finansielle køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger for at øge virksomhedens indtægter og rentabilitet. Vækstkapitalinvestorer drager fordel af investeringernes høje vækstpotentiale og moderate risiko.

Vækstkapitalaftaler indebærer generelt minoritetsinvesteringer. Sådanne handler udføres almindeligvis ved hjælp af foretrukne aktier Foretrukne aktier Foretrukne aktier (præferenceaktier, præferenceaktier) er klassen af ​​aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for almindelige aktier. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer. . Bemærk, at investorer med vækstkapital har en tendens til at foretrække virksomheder med lav gearing eller slet ingen gæld.

Typiske investorprofiler i vækstkapital inkluderer private equity-firmaer Top 10 Private Equity Firms Hvem er de top 10 private equity-virksomheder i verden? Vores liste over de ti største største PE-virksomheder sorteret efter den samlede kapital. Almindelige strategier inden for PE inkluderer gearede buyouts (LBO), venturekapital, vækstkapital, nødlidende investeringer og mezzaninkapital. , venturekapitalister i det sene stadium samt investeringsfonde (gensidige eller hedgefonde).

Vækstkapital vs. venturekapital

Selvom vækstkapital kan ligne risikovillig kapital, er de to typer investeringer forskellige på få måder. De vigtigste forskelle mellem de to investeringsmuligheder inkluderer følgende:

1. Opbevaringsperiode

Vækstkapitalinvesteringer kommer generelt med en lavere beholdningsperiode (i gennemsnit 3-7 år) sammenlignet med venturekapitalinvesteringer (gennemsnit er 5-10 år). Begrundelsen bag det er, at virksomheder i den tidlige fase simpelthen har brug for mere tid til at realisere deres potentiale i forhold til mere modne virksomheder.

2. Returneringskilde

Den primære kilde til afkast for venturekapitalinvesteringer er den rentable introduktion af virksomhedens produkter eller tjenester på markedet. Kilden til afkast for vækstkapitalinvesteringer er virksomhedens evne til at skalere sine aktiviteter, hvilket resulterer i betydelig vækst i omsætning og rentabilitet.

3. Risikoprofil

I modsætning til venturekapitalaftaler, der har et højt risikoniveau, betragtes vækstkapitalaftaler generelt som investeringer med moderat risiko. Venturekapitalinvesteringernes høje risiko bestemmes af antallet af risikoegenskaber, især markeds- og produktrisici. Sådanne risici er forbundet med operationer på nye markeder (markedsrisiko) og fraværet af et kommercielt levedygtigt produkt.

Omvendt opererer virksomheder, der er målrettet mod vækstaktier, generelt på etablerede og modne markeder med et kommercielt levedygtigt produkt. Imidlertid er udførelses- og styringsrisikoen for sådanne typer af handler stadig høj.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Forretnings livscyklus Forretnings livscyklus Forretningens livscyklus er en virksomheds progression i faser over tid og er oftest opdelt i fem faser: lancering, vækst, shake-out, modenhed og tilbagegang.
  • Compound Growth Rate Compound Growth Rate Den sammensatte vækstrate er et mål, der anvendes specifikt i forretnings- og investeringskontekster, der indikerer vækstraten over flere tidsperioder. Det er et mål for den konstante vækst i en dataserie. Den største fordel ved sammensat vækst er, at metricen tager højde for den sammensatte effekt.
  • Pessimist vs. optimistinvestorer Pessimist vs. optimistinvestorer At skelne mellem pessimistiske og optimistiske investorer gøres bedst ved at bruge sætningen "en pessimist er en optimist med erfaring." En optimist er håbefuld og overbevist om, at tingene vil vise sig til det bedre. På den anden side husker en pessimist altid muligheden for det værste resultat.
  • Aktieinvestering: En guide til vækst Investering Aktieinvestering: En guide til vækstinvestering Investorer kan drage fordel af nye strategier for vækstinvestering for mere præcist at finpudse aktier eller andre investeringer, der tilbyder vækstpotentiale over gennemsnittet.