NORM.DIST-funktion - formel, eksempler, beregne distribution

NORM.DIST-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det beregner sandsynligheden for, at variabel x falder under eller til en bestemt værdi. Det vil sige, det beregner den normale sandsynlighedsdensitetsfunktion eller den kumulative normalfordelingsfunktion for et givet sæt parametre.

Overvej et eksempel for at forstå, hvad normalfordeling er. Antag, at vi tager et gennemsnit på 30 minutter på at gennemføre en opgave med en standardafvigelse på 5 minutter. Under forudsætning af en normalfordeling for den tid, det tager at fuldføre arbejdet, kan vi beregne den procentdel af tiden, som tiden vil være mellem 25 minutter og 35 minutter.

Som finansanalytiker Betegnelser Vejledninger til betegnelser for finansielle tjenester. Dette afsnit dækker alle de vigtigste betegnelser inden for økonomi lige fra CPA til FMVA. Disse fremtrædende betegnelser dækker karriere inden for regnskab, finansiering, investment banking, FP&A, treasury, IR, virksomhedsudvikling og færdigheder som finansiel modellering, NORM.DIST-funktionen er nyttig i aktiemarkedsanalyse. Ved investering er vi nødt til at afbalancere mellem risiko og afkast og sigte mod det bedst mulige afkast. Normalfordeling hjælper med at kvantificere de to aspekter, risiko og afkast, ved gennemsnittet for afkast og standardafvigelsen for risiko.

Formel

= NORM.DIST (x, middel, standard_ev, kumulativ)

NORM.DIST bruger følgende argumenter:

  1. X (krævet argument) - Dette er den værdi, som vi ønsker at beregne fordelingen for.
  2. Gennemsnit (krævet argument) - Det aritmetiske gennemsnit af fordelingen.
  3. Standard_dev (krævet argument) - Standardafvigelsen for distributionen.
  4. Kumulativ (krævet argument) - Dette er en logisk værdi. Den specificerer den distributionstype, der skal bruges: SAND (kumulativ normalfordelingsfunktion) eller FALSK (normal sandsynlighedsdensitetsfunktion).

Vi kan bruge 1 til SAND og 0 for FALSK, når vi indtaster formlen.

Formlen, der anvendes til beregning af normalfordelingen, er:

NORM.DIST-funktion

Hvor:

  • μ er middelværdien af ​​fordelingen
  • σ2 er variansen
  • x er den uafhængige variabel, som du vil evaluere funktionen for

Hvordan bruges NORM.DIST-funktionen i Excel?

NORM.DIST-funktionen blev introduceret i Excel 2010. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os se på et eksempel:

Eksempel

Antag, at vi kender en ven, der hævder, at hans IQ er over 130. Vi ved, at populationen betyder, at IQ er 100, og befolkningsstandardafvigelsen for IQ er 15. Baseret på disse data kan vi beregne sandsynligheden for, at vores ven har en IQ over 130.

Formlen, der skal bruges, er:

NORM.DIST-funktion

Vi får resultatet nedenfor:

NORM.DIST-funktion - Eksempel 1

Funktionen gav os et resultat på 0,977, hvilket betyder, at der er en 2% sandsynlighed for, at vores ven viser en IQ på 130.

Hvis vi ønsker at beregne sandsynligheden for, at vores ven har en IQ svarende til nøjagtigt 130, skal vi bruge følgende formel:

NORM.DIST-funktion - Eksempel 1a

Vi får resultatet nedenfor:

NORM.DIST-funktion - Eksempel 1b

Det indikerer, at ca. 0,35% af befolkningen viser en IQ på 130. Her estimerede Excel sandsynligheden ved at bruge et lille interval til den enkelte værdi.

Et par noter om NORM.DIST-funktionen

  1. NORMDIST erstatter NORMDIST-funktionen.
  2. NORM.DIST () -funktionen refererer til enhver normalfordeling, mens NORMSDIST () -kompatibilitetsfunktionen og NORM.S.DIST () -konsistensfunktionen henviser specifikt til enhedens normalfordeling.
  3. #NUM! error - Opstår, hvis det givne standard_dev-argument er mindre end eller lig med nul.
  4. #VÆRDI! error - Opstår, når et af de givne argumenter er ikke-numeriske eller er en ikke-logisk værdi.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse og Excel-modellering betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje