Udnyt virkningsforanstaltninger: Hvordan fungerer de? - Corporate Finance Institute

Løsningseffektmål tager sigte på at kvantificere, hvor stor forretningsrisiko en given virksomhed i øjeblikket oplever. Forretningsrisiko henviser til den omsætningsvarians, som en virksomhed kan forvente at se, og hvor følsom nettoindkomst nettoindkomst nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. er til ændringer i indtægter. Løftestangseffektmål har til formål at vise, hvordan virksomhedens faste og variable omkostninger Faste og variable omkostninger er noget, der kan klassificeres på flere måder afhængigt af dens art. En af de mest populære metoder er klassificering efter faste omkostninger og variable omkostninger.Faste omkostninger ændres ikke med stigninger / fald i produktionsenheder, mens variable omkostninger udelukkende er afhængige, kan påvirke rentabiliteten, når indtægterne ændres. I denne artikel vil vi se på forholdene Operational Leverage Effect (OLE), Financial Leverage Effect (FLE) og Total Leverage Effect (TLE).

Udnyt virkningsforanstaltninger

Operationel løftestangseffekt

Den operationelle gearingseffekt bruges til at generere et skøn over, hvordan ændringer i ROA Return on Assets & ROA Formula ROA Formula. Return on Assets (ROA) er en type investeringsafkast (ROI), der måler en virksomheds rentabilitet i forhold til dens samlede aktiver. Dette forhold indikerer, hvor godt en virksomhed klarer sig ved at sammenligne den fortjeneste (nettoindkomst), den genererer, med den kapital, den investerer i aktiver. (afkast på aktiver) og nettoindkomst er relateret til ændringer i salgsmængde. Foranstaltningen er især nyttig for virksomheder, der opererer med relativt høje faste omkostninger, og som har tendens til at se en hel del afvigelser i deres indtægter.

For at beregne det operationelle gearingseffektmål (OLE) kan vi bruge følgende formel:

Udnyttelseseffektforanstaltninger - OLE

Hvis en virksomhed rapporterer en operationel gearingseffekt, der er større end 1, siges det, at virksomheden er gearet operationelt (dvs. med faste omkostninger). Betydningen af ​​den operationelle gearing afhænger af, hvordan selskabets OLE sammenlignes med konkurrerende virksomheders OLE. At se på, hvordan virksomhedens OLE ændrer sig over tid, giver os også mulighed for at få indsigt i virksomheden.

Hvis OLE er lig med 1, er alle omkostninger, som virksomheden afholder, variable. Således vil en stigning eller et fald i salget føre til en proportional stigning eller et fald i ROA.

Mål for finansiel gearing

Organisationer, der bruger gæld i deres kapitalstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til den mængde gæld og / eller egenkapital, som et firma anvender til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. En virksomheds kapitalstruktur står over for mere forretningsrisiko end rent aktiefinansierede organisationer. Da sådanne virksomheder er forpligtet til at foretage regelmæssige rentebetalinger til långivere, er de også mere operationelt gearede. Dette skyldes, at der altid vil være et pengestrøm - rentebetalinger - der kan hindre virksomhedens rentabilitet. Investorer anser virksomheder, der bruger en masse gældsfinansiering, som mere risikable. Dette skyldes, at jo mere gæld et selskab optager, jo større er sandsynligheden for, at virksomheden misligholder sine lån.

For at måle den økonomiske gearingseffekt kan vi bruge følgende ligning:

Løftestangseffektforanstaltninger - FLE

FLE-målingen kan bruges til at kvantificere følsomheden af ​​nettoindkomsten over for driftsindtægter. De væsentligste poster, der adskiller disse tal, er virksomhedens rentebetalinger, skatter og afskrivninger. Disse omkostninger er meget afhængige af virksomhedens kapitalstruktur. FLE sigter mod at måle graden af ​​finansiel gearing, som en virksomhed står over for, baseret på dens kapitalstruktur.

Antag, at en given virksomheds FLE er 1,5. Det betyder, at hvis driftsindtægterne steg med 10%, ville dens nettoindkomst stige med 15%. Du finder effekten på nettoindkomsten ved at gange ændringen i driftsindtægter med FLE-nummeret.

Samlet gearingseffektmål

Total leveringseffekten (TLE) er en kombination af både FLE og OLE. Det kan beregnes ved hjælp af følgende ligning:

Udnyt virkningsforanstaltninger

TLE-målet aggregerer både FLE- og OLE-målingerne i et enkelt tal, der sigter mod at omfatte virksomhedens samlede gearingstilstand. TLE tager højde for al den økonomiske og operationelle gearing, som en virksomhed står over for, og kvantificerer virksomhedens samlede forretningsrisiko på grund af gearing.

TLE'er kan beregnes for flere virksomheder i samme branche for at se, hvilke virksomheder der er mest gearede. De historiske TLE'er for en virksomhed kan også ses på for at se, om virksomheden over tid trender mod at blive mere eller mindre gearet.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's forklaring på Leverage Effect Measures. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • NPV-funktion NPV-funktion NPV-funktionen er kategoriseret under Excel-økonomiske funktioner. Den beregner den nuværende nutidsværdi (NPV) for periodiske pengestrømme. NPV beregnes for en investering ved hjælp af en diskonteringsrente og en række fremtidige pengestrømme. I finansiel modellering er NPV-funktionen nyttig til at bestemme værdien af ​​en virksomhed
  • Intern afkast (IRR) Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er den diskonteringssats, der gør den aktuelle nutidsværdi (NPV) af et projekt nul. Med andre ord er det den forventede sammensatte årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering.
  • Tilbagebetalingsperiode Tilbagebetalingsperiode Tilbagebetalingsperioden viser, hvor lang tid det tager for en virksomhed at inddrive en investering.
  • DCF-modelskabelon DCF-modelskabelon Denne DCF-modelskabelon giver dig et fundament til at opbygge din egen diskonterede pengestrømsmodel med forskellige antagelser. DCF Trin 1 - Opbyg en prognose Det første trin i DCF-modelprocessen er at opbygge en prognose for de tre årsregnskaber, der er baseret på antagelser om, hvordan virksomheden vil præstere i