Strikepris - Hvordan investorer bruger strykpris i optionskontrakter

Udnyttelseskursen er den pris, som indehaveren af ​​optionen kan udøve muligheden for at købe eller sælge et underliggende værdipapir, afhængigt af om de har en call-option Call Option En call-option, der ofte kaldes et "call", er en form af en derivatkontrakt, der giver købsoptionskøberen ret til, men ikke forpligtelsen, til at købe et aktie eller andet finansielt instrument til en bestemt pris - optionens udløbskurs - inden for en bestemt tidsramme. eller put option. En option er en kontrakt, hvor optionskøberen køber retten til at udøve kontrakten til en bestemt pris, der er kendt som indløsningsprisen.

Køb eller salg af optioner er en populær handelsstrategi. Handel med optioner er ikke kompleks, men som med enhver anden investering er det vigtigt at have gode oplysninger. På billedet nedenfor kan vi se strejkkursen for en call-option, som giver ret til at købe til strike-prisen, og break-even-punktet, hvor optionssælgeren begynder at tabe penge.

Strike Price-eksempel på et optionskort

Opkaldsindstillinger - Stregpris

Køber og sælger af en købsoption indgår en aftale, ifølge hvilken køber får ret til at købe et specificeret antal aktier til en bestemt pris, og sælgeren modtager købsprisen for optionen mod at acceptere sælge aktierne til optionsejeren til udnyttelseskurs, hvis optionsejeren vælger at udnytte deres option. Valgmuligheder er kun gode i en bestemt periode, hvorefter indstillingen udløber.

Køberen af ​​optionen kan udøve optionen når som helst inden den angivne udløbsdato. Hvis call-optionen udløber "out-of-the-money", dvs. med den underliggende aktiekurs, der stadig er under optionens udløbskurs, vil optionssælgeren tjene penge med det beløb, der modtages for salg af optionen.

Hvis optionen er "in-the-money" inden udløbet - hvilket betyder, at den underliggende aktiekurs er steget til et punkt over optionens udløbskurs - vil køberen tjene på forskellen mellem optionens udrykningskurs og den faktiske aktie pris ganget med antallet af aktier i optionen. (Aktieoptioner er normalt for mange 100 aktier.)

Put-optioner - Strejkepris

Her indgår køber og sælger af en option også en aftale, hvorefter optionskøberen kan udøve retten til at sælge korte aktier i aktien til optionens udrykningskurs. Igen modtager optionssælgeren købsprisen for optionen, kendt som "premium".

Køberen af ​​en salgsoption har ret, men ikke en forpligtelse, til at udnytte optionen og sælge det specificerede antal aktier til optionssælgeren når som helst inden optionens udløb til den forudbestemte udnyttelseskurs. I denne handel vil køberen af ​​optionen tjene penge, hvis aktiekursen falder under optionens udløbskurs inden udløb.

Sælgeren vil drage fordel af at sælge optionen, hvis optionen udløber af pengene, hvilket i tilfælde af en salgsoption betyder, at aktiekursen forbliver højere end udnyttelseskursen indtil datoen for optionens udløb.

Relaterede målinger

Finance er en global udbyder af kurser i finansiel modellering og værdiansættelse og på en mission for at hjælpe dig med at fremme din karriere. For at fortsætte med at lære og udvikle dine færdigheder som en finansanalytiker i verdensklasse vil disse yderligere ressourcer være nyttige:

  • Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer
  • Lange og korte positioner Lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort).
  • Køb på margen Køb ved margenhandel eller køb på margen betyder at tilbyde sikkerhed, normalt hos din mægler, til at låne penge til køb af værdipapirer. På aktier kan dette også betyde køb på margen ved at bruge en del af overskuddet på åbne positioner i din portefølje til at købe yderligere aktier.