Hvad er H-modellen? - Corporate Finance Institute

H-modellen er en kvantitativ metode til vurdering af en virksomheds aktiekurs Aktiekurs Betegnelsen aktiekurs refererer til den aktuelle kurs, som en aktie handler for på markedet. Ethvert børsnoteret selskab, når dets aktier er. Modellen ligner meget den to-trins udbytterabatmodel. Det adskiller sig imidlertid ved, at det forsøger at udjævne vækstraten over tid snarere end brat at skifte fra den høje vækstperiode til den stabile vækstperiode. H-modellen antager, at vækstraten falder lineært mod den terminale vækstrate.

Mand, der beregner H-modelformlen

De fleste organisationer øger eller mindsker udbytte over tid i modsætning til hurtigt at skifte fra høje udbytter til stabil vækst. H-modellen blev således opfundet for at tilnærme værdien af ​​et selskab, hvis udbyttevækst forventes at ændre sig over tid.

Hurtigt resume

  • H-modellen er en kvantitativ metode til vurdering af en virksomheds aktiekurs.
  • Det svarer til to-trins udbyttediskonteringsmodellen, men adskiller sig ved at forsøge at udjævne den høje vækstrate over tid.
  • H-model formel gengives som: ((D 0 (1 + g 2 ) + D 0 * H * (g 1 -g 2 )) / (rg 2 ).

Hvad er formålet med H-modellen?

H-modellen bruges til at vurdere og værdiansætte en virksomheds aktie. Modellen, svarende til modellen for udbyttediskontering, teoretiserer, at aktien er summen af ​​alle fremtidige udbyttebetalinger, diskonteret til nutidsværdien.

Et potentielt problem med to-trins udbyttediskonteringsmodellen er, at den antager en indledende høj vækstrate, derefter et pludseligt vækstnedgang til terminalvæksthastigheden Terminalvæksthastighed Den terminale vækstrate er en konstant hastighed, hvormed en virksomheds forventede frie pengestrømme antages at vokse på ubestemt tid. Denne vækstrate anvendes ud over prognoseperioden i en diskonteret pengestrømsmodel (DCF) fra slutningen af ​​prognoseperioden til og antager, at virksomhedens frie pengestrøm fortsætter, når virksomheden når stabil vækst. H-modellen udjævner i stedet vækstraten lineært mod den terminale vækstrate. Det giver således en mere realistisk tilgang i de fleste scenarier til værdiansættelse af en virksomheds aktier.

Hvad er H-Model Formula?

H-modelformlen består af to dele. Den første komponent i formlen tager hensyn til aktiens værdi baseret på den langsigtede vækstrate. Det ignorerer den høje vækstrate periode. Den anden komponent i ligningen tilføjer værdien fra perioden med høj vækstrate. Formlen er derefter som følger:

H-model formel

Hvor:

  • D 0 = Den seneste udbytteudbetaling
  • g 1 = Den indledende høje vækstrate
  • g 2 = den terminale vækstrate
  • r = Diskonteringssats Diskonteringssats I corporate finance er en diskonteringssats det afkast, der bruges til at diskontere fremtidige pengestrømme tilbage til deres nuværende værdi. Denne sats er ofte et selskabs vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC), afkastkrav eller den forhindringsrate, som investorer forventer at tjene i forhold til investeringsrisikoen.
  • H = Halveringstiden for den høje vækstperiode

Visuelt kan vi se, hvordan komponenterne i H-modelformlen føjer sig til den samlede værdi af bestanden:

H-modelgraf

Fra den indledende høje vækstrate (g 1 ) til den stabile vækstrate (g 2 ) kan vi se, at under H-modellen falder vækstraten lineært, indtil den rammer den terminale vækstrate. Derfra forventes den terminale vækstrate at holde på ubestemt tid. De to komponenter i H-modelformlen udgør de to dele, der tages med i aktieværdiansættelsen.

H-Model - arbejdet eksempel

Lad os nu gennemgå en hypotetisk situation, der involverer H-modellen. Et selskab udstedte for nylig et udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskud og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte. på $ 3. Den forventede vækstrate er 10%, og du forventer, at hastigheden falder til en stabil vækstrate på 2% i løbet af de næste tolv år. Hvis den krævede afkast kræves Forrentning Den krævede afkast (forhindringsrate) er det minimumsafkast, som en investor forventer at modtage for deres investering. I det væsentlige er den krævede afkast den mindste acceptable kompensation for investeringens risikoniveau. er 11%,hvad ville værdien af ​​en aktie i det hypotetiske selskab være under H-modellen?

Vi får alle de komponenter, der bruges i H-modellen, så ved hjælp af formlen får vi:

Lagerværdi = (D 0 (1 + g 2 )) / (rg 2 ) + (D 0 * H * (g 1 -g 2 )) / (rg 2 )

Lagerværdi = ($ 3 (1 + 0,02)) / (0,11–0,02) + ($ 3 * (12/2) * (0,10-0,02)) / (0,11–0,02)

Lagerværdi = $ 50,00

Ovenstående beregning kan også let udføres i Excel. Tabellen nedenfor viser, hvordan Excel blev brugt til at beregne den resulterende værdi. Til højre for beregningen sensibiliseres værdien Hvad er følsomhedsanalyse? Følsomhedsanalyse er et værktøj, der anvendes i finansiel modellering til at analysere, hvordan de forskellige værdier for et sæt uafhængige variabler påvirker en afhængig variabel baseret på diskonteringsrenten og den terminale vækstrate. Under beregningen viser grafen vækstraten under H-modellen:

H-Model Lommeregner

Her kan vi se, at den komponent, der svarer til den terminale vækstrate, er $ 34. Komponenten svarende til den høje vækstrate er $ 16. De to dele tilsammen giver en værdi pr. Aktie på $ 50. Til højre for grafen er værdien blevet sensibiliseret baseret på den terminale vækstrate og diskonteringsrente Diskonteringssats I corporate finance er en diskonteringssats den afkastssats, der bruges til at diskontere fremtidige pengestrømme tilbage til deres nutidsværdi. Denne sats er ofte et selskabs vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC), afkastkrav eller den forhindringsrate, som investorer forventer at tjene i forhold til risikoen ved investeringen. Brugt.

I øverste venstre hjørne kan vi se, at værdien kunne være så lav som $ 42,27, hvis diskonteringsrenten var 12%, og den terminale vækstrate var 1%. Alternativt, hvis diskonteringsrenten var så lav som 10%, og den terminale vækstrate var 3%, ville værdien af ​​aktien under H-modellen være $ 62,14.

Fordele ved H-modellen

1. Konsistens

En af fordelene ved at bruge H-modellen er, at udbyttet forbliver stabilt over en lang periode. Normalt vil en virksomhed opleve udsving i visse mål, såsom dens samlede indtjening og pengestrøm.

Det forsøger dog altid at sikre, at der opnås udbytte fra den pengestrøm, som den forventer at opnå hvert år. Af den grund sætter de fleste virksomheder aldrig et urealistisk højt udbyttemål, fordi hvis de ikke opnår det, kan det medføre et fald i deres aktiekurs.

2. Ingen bias

Den vigtigste måleenhed, der anvendes i H-modellen, er udbyttet. Det gode ved det er, at definitionen af ​​en udbetaling af udbytte er den samme for hvert selskab. Det samme kan dog ikke siges for mange andre foranstaltninger. For eksempel kan det, der udgør "samlet indtjening", variere fra et selskab til et andet.

3. Tegn på modenhed

Det faktum, at aktionærerne fortsat modtager udbytte år efter år, er en indikation af, at virksomheden har nået maksimal løbetid. Det viser, at dets aktiviteter er stabile, og at der sandsynligvis ikke opleves meget turbulens i fremtiden. Fra et vurderingspunkt er det således meget lettere at beregne diskonteringsrenten, da modellen eliminerer risikoen.

Yderligere ressourcer

Tak for læsningerne af Finance-artiklen om H-modellen. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Gordon Growth Model Gordon Growth Model Gordon Growth Model - også kendt som Gordon Dividend Model eller dividend discount model - er en aktieværdiansættelsesmetode, der beregner en akties indre værdi uanset aktuelle markedsforhold. Investorer kan derefter sammenligne virksomheder med andre industrier ved hjælp af denne forenklede model
  • Model med flere perioder til udbytterabat Multipelperiodemodel til udbytterabat En model med flere perioder til udbytterabat er en variation af udbytterabatmodellen. Det bruges ofte i situationer, hvor en investor forventer at købe
  • Aktieværdiansættelse Aktieværdiansættelse Alle investorer, der ønsker at slå markedet, skal beherske værdien af ​​aktievurdering. I det væsentlige er aktieværdiansættelse en metode til at bestemme den indre værdi (eller teoretisk værdi) af en aktie. Betydningen af ​​værdiansættelse af aktier udvikler sig fra det faktum, at den indre værdi af en aktie ikke er knyttet til den aktuelle pris.
  • Udbyttevækst Udbyttevækst Udbyttevækstraten (DGR) er den procentvise vækstrate for et selskabs aktieudbytte opnået i en bestemt periode. Ofte beregnes DGR på årsbasis. Om nødvendigt kan det dog også beregnes kvartalsvis eller månedligt.