Tarif - definition, forskellige former og hvordan det fungerer

En told er en form for skat, der pålægges importerede varer eller tjenester. Tariffer er et almindeligt element i international handel. De primære årsager til at indføre told inkluderer (1) reduktion i import af varer Normale varer Normale varer er en type varer, hvis efterspørgsel viser et direkte forhold til forbrugerens indkomst. Det betyder, at efterspørgslen efter sådanne varer stiger med og tjenester ved at øge deres priser og (2) beskyttelsen af ​​indenlandske producenter.

Tarif

Formularer

Tariffer tager normalt en af ​​to former: specifik eller værditilvækst . En bestemt tarif er en, der pålægges en enhed af en vare (f.eks. $ 1.000 told på hver importeret bil). En ad valorem Ad Valorem Tax Udtrykket "ad valorem" er latin for "efter værdi", hvilket betyder, at det er fleksibelt og afhænger af den vurderede værdi af et aktiv, produkt eller tjeneste. tarif er en takst, der opkræves som en bestemt procentdel af en vares værdi (f.eks. 10% af værdien af ​​en importeret bil).

Hvordan fungerer takster?

Lad os overveje følgende eksempel for at forstå, hvordan taksterne fungerer:

Tarif - diagram

Verdensprisen på importerede computere i et land er $ 1.000. Det er mindre end ligevægtsprisen på $ 1.500 (prisen på indenlandsk produktion), for hvis prisen på de importerede computere er højere end prisen på lokalt fremstillede computere, er der intet incitament til at købe computere fra andre lande.

I grafen ovenfor kan du se, at indenlandske producenter til en verdenspris på $ 1.000 pr. Computer producerer 10 millioner computere, mens forbrugerne køber 30 millioner computere. Manglen på 20 millioner computere importeres fra udenlandske producenter.

Imidlertid beslutter regeringen at støtte de indenlandske computerproducenter og indfører en takst på $ 200 pr. Enhed importerede computere. På grund af den nye takst stiger prisen pr. Computer til $ 1.200.

På grund af prisstigningen vil forbrugerne købe færre computere (25 millioner), mens de indenlandske producenter vil øge deres produktion til 15 millioner. Derefter vil mængden af ​​importerede computere falde til 10 millioner (25 millioner - 15 millioner).

Hvorfor pålægges takster?

Der er flere grunde til, at regeringer indfører told på importerede varer. Nogle af de mest almindelige årsager inkluderer:

# 1 For at beskytte indenlandske producenter

Nogle gange ønsker regeringer at beskytte indenlandske producenter og industrier, der kan opleve problemer fra billige importerede varer. Derudover forhindrer støtte til de indenlandske producenter en potentiel stigning i arbejdsløsheden Strukturel arbejdsløshed Strukturel arbejdsløshed er en type arbejdsløshed forårsaget af uoverensstemmelsen mellem den arbejdsløse befolknings kvalifikationer og de job, der er tilgængelige på markedet. Strukturel arbejdsløshed er en langvarig begivenhed, der skyldes grundlæggende ændringer i økonomien. .

# 2 For at beskytte indenlandske forbrugere

Nogle billige importerede varer kan være farlige for forbrugerne. F.eks. Kan varerne indeholde elementer, der kan skade forbrugerne. Ved at gøre varerne dyrere fraråder regeringen deres overdrevne forbrug.

# 3 For at bevare national sikkerhed

Regeringen vil måske beskytte industrier med en strategisk betydning for den nationale sikkerhed mod overdreven afhængighed af import.

# 4 For at beskytte spædbarnsindustrier

Tariffer kan beskytte nye og voksende industrier. De tiltrækker flere forbrugere til indenlandske produkter, og væksten af ​​virksomheder i de nye industrier vil blive stimuleret.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Finanspolitik Finanspolitik Finanspolitik henviser til regeringens budgetpolitik, som indebærer, at regeringen manipulerer sit udgiftsniveau og skattesatser i økonomien. Regeringen bruger disse to værktøjer til at overvåge og påvirke økonomien. Det er søsterstrategien til pengepolitikken.
  • Regressiv skat Regressiv skat En regressiv skat er en skat, der anvendes på en måde, hvor skattesatsen falder med stigningen i skatteydernes indkomst. Det regressive skattesystem lægger mere byrde på demografien med lav indkomst snarere end befolkningen med høj indkomst.
  • Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter Erstatningsprodukter tilbyder forbrugerne valgmuligheder, når de træffer købsbeslutninger ved at tilbyde lige så gode alternativer og øger dermed nytten. Fra et selskabs perspektiv skaber erstatningsprodukter imidlertid en rivalisering. Som et resultat kan virksomheder have høje marketing- og salgsfremmende omkostninger, når de konkurrerer
  • Handelsbarrierer Handelsbarrierer Handelsbarrierer er lovlige foranstaltninger, der først og fremmest er på plads for at beskytte en nations hjemmeøkonomi. De reducerer typisk mængden af ​​varer og tjenester, der kan importeres. Sådanne handelshindringer har form af takster eller skatter og