Udvekslingsforhold - relativ værdi af at erhverve og målrette virksomheder i M&A

I fusioner og overtagelser (M&A) Fusioner Acquisitions M&A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. finansielle køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger. Udvekslingsgraden måler antallet af aktier, det overtagende selskab Aktier Erhvervelse Ved en aktieopkøb sælger den eller de enkelte aktionærer deres interesse i virksomheden til en køber. Ved et aktiesalg påtager køberen sig ejerskab af både aktiver og forpligtelser - herunder potentielle forpligtelser fra tidligere handlinger i virksomheden.Køberen træder blot ind i skoene fra den tidligere ejer, der skal udstede for hver enkelt aktie i målfirmaet. For M & A-aftaler, der inkluderer aktier som en del af vederlaget (kompensation) for handlen, er aktieudvekslingsforholdet en vigtig måling. Tilbud kan være alle kontanter, alle aktier eller en blanding af de to.

Udvekslingsforhold

Formel

Udvekslingsforhold = Tilbudskurs for Target's Aktier / Køberens Aktiekurs

Eksempel på udvekslingsforhold

Antag, at firma A er erhververen, og firma B er målfirmaet. Firma B har 10.000 udestående aktier og handler til en nuværende kurs på $ 17,30, og firma A er villig til at betale en overtagelsespræmie på 25%. Dette betyder, at tilbudsprisen for firma B er $ 21,63. Firma A handler i øjeblikket til $ 11,75 pr. Aktie.

For at beregne udvekslingsforholdet tager vi tilbudskursen på $ 21,63 og dividerer den med Firm A's aktiekurs på $ 11,75.

Resultatet er 1,84. Dette betyder, at firma A er nødt til at udstede 1,84 af sine egne aktier for hver 1 aktie i det mål, den planlægger at erhverve.

Skærmbillede af Exchange Ratio-skabelon

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående form, og download den gratis skabelon nu fra eksemplet vist ovenfor!

Betydningen af ​​udvekslingsforholdet

I tilfælde af en fusionstransaktion helt kontant er udvekslingsforholdet ikke en nyttig måling. Faktisk ville det i denne situation være fint at udelukke forholdet fra analysen. Ofte modeller, M & A-værdiansættelsesmodeller Fusioner Acquisitions M & A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger noterer forholdet som "0,000" eller tomt, når det kommer til en fuld kontant transaktion. Alternativt kan modellen vise et teoretisk udvekslingsforhold, hvis den samme værdi af kontanttransaktionen i stedet skulle udføres af en aktietransaktion.

I tilfælde af en 100% aktiehandel bliver udvekslingsforholdet dog en stærk metric. Det bliver praktisk talt væsentligt og giver analytikeren mulighed for at se den relative værdi af tilbuddet mellem de to firmaer.

I tilfælde af en splitaftale, hvor en del af transaktionen involverer kontanter og en del involverer en aktieaftale, skal procentdelen af ​​aktier involveret i transaktionen overvejes. Ekskl. Eventuelle kontante effekter, hvad er det faktiske udvekslingsforhold baseret på aktien? Derudover vil M & A-modeller muligvis også vise, hvordan denne transaktion ville se ud, hvis der var en 100% aktieaftale.

Komplikationer

Regnskab for udvekslingsforhold bliver vanskeligere, når man analyserer virksomhedens værdier. Dette skyldes, at det indebærer overførsel af en eller anden værdi af det overtagende firma til målfirmaets ejere. Når et overtagende firma tilbyder kontante kontanteækvivalenter Kontanter og kontantekvivalenter er de mest likvide af alle aktiver på balancen. Likvide midler inkluderer pengemarkedsværdipapirer, bankmandens accept til målfirmaet, effekten er enkel. Målfirmaet absorberes af overtageren i bytte for kontanter.

Men når en erhverver tilbyder aktier i sit eget firma til målfirmaet, bliver værdiansættelsen mere kompleks. Dette skyldes, at noget af værdien af ​​det erhvervende firma fortyndes og gives til målfirmaet. Efter transaktionen ejes en del af værdien af ​​det fusionerede firma og dets synergier af målfirmaet. Dette skal således tages i betragtning ved beregning af det korrekte udvekslingsforhold, der skal bruges i en M & A-transaktion.

Ansøgninger inden for finansiel modellering

I finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. for M & A-transaktioner er det vigtigt for en analytiker at indregne transaktionens fulde effekt. Den væsentligste virkning kommer fra beregning af tilvækst / fortynding Akkretion Fortynding Akkretion Fortyndingsanalyse er en simpel test, der bruges til at bestemme, om en foreslået fusion eller overtagelse vil øge eller mindske EPS efter transaktion af indtjeningen pr. Aktie (EPS-indtjening pr. Aktie (EPS) Indtjening pr. aktie (EPS) er en nøglemåling, der bruges til at bestemme den fælles aktionærs andel af virksomhedens fortjeneste. EPS måler hver fælles akties fortjeneste) i det kombinerede selskab.

valutakurseffekt på finansiel model

For at lære mere, start Finance's M & A finansielle modelleringskursus.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle globale udbyder af FMVA-certificeringsprogrammet for finansiel modellering FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fremme din karriere, tjek disse ekstra gratis ressourcer nedenfor:

  • Akkretion og fortynding Akkretionsfortynding Akkretionsfortyndingsanalyse er en simpel test, der bruges til at bestemme, om en foreslået fusion eller overtagelse vil øge eller mindske EPS efter transaktion.
  • M & A-effekter Fusionseffektanalyse Fusionsanalyseanalyse vurderer den økonomiske indvirkning, som en fusion eller overtagelse kan have på en virksomhed. Disse skal overvejes nøje før
  • M&A-kompleksitet M&A-overvejelser og implikationer Når man foretager M&A, skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der går ind i fusioner og opkøb. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Typer af synergier Typer af synergier M&A synergier kan opstå fra omkostningsbesparelser eller opadgående indtægter. Der er forskellige typer synergier i fusioner og overtagelser. Denne vejledning giver eksempler. En synergi er enhver effekt, der øger værdien af ​​et fusioneret firma over den samlede værdi af de to separate virksomheder. Synergier kan opstå i M & A-transaktioner