Kontant overvejelse - Definition, hvordan det fungerer, begrænsninger

Kontant vederlag er køb af de udestående aktier i et selskab ved hjælp af kontanter som betalingsform. Et tilbud på alle kontanter er en måde, som en erhverver kan bruge til at erhverve en andel i en anden virksomhed under en fusion eller overtagelse Fusioner Acquisitions M & A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. finansielle køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger. Kontant vederlag foretrækkes normalt af aktionærerne, selv om de, afhængigt af tilbudet, undertiden foretrækker andre former for vederlag, såsom aktier eller gældsinstrumenter.

Kontant overvejelse

I en konkurrencedygtig udbudsproces er det mere sandsynligt, at aktionærerne accepterer kontant vederlag i forhold til andre betalingsformer, da kontanter ikke vil påvirke det kombinerede selskabs fremtidige resultater. Et andet scenarie, hvor kontant vederlag kan accepteres, er når aktionærerne er usikre på handlens levedygtighed, og den overtagende beslutning beslutter at tilbyde en præmiepris. faktiske pris for at erhverve den. Overtagelsespræmien er de ekstra omkostninger ved køb af alle aktier i en fusion og overtagelse. Præmien betales på grund af (1) værdien af ​​kontrol og (2) værdien af ​​synergier, der kun bruger kontanter.

Hvordan det virker

Kontant vederlag er brugen af ​​kontanter som betalingsmulighed til gengæld for et aktiv eller under en fusion eller erhvervelse. Transaktionen foretages udelukkende uden brug af andre former for finansiering, såsom gæld Gæld Gæld er de penge, der lånes af en part fra en anden for at tjene et økonomisk behov, som ellers ikke kan imødekommes direkte. Mange organisationer bruger gæld til at skaffe varer og tjenester, som de ikke kan klare at betale for med kontanter. eller erhververbeholdning. Kontant vederlag kan bruges som betalingsform i følgende to typer transaktioner:

1. Erhvervelse af virksomheder

Ved virksomhedsovertagelser kan overtageren købe målfirmaet gennem en kontantaftale. Dette betyder, at den overtagende ikke vil tilbyde sin egen aktie til målselskabet, og aktiesektionen i balancen forbliver uændret. I stedet bruger overtageren kontanter til at købe et flertal af selskabets aktier.

En kontant transaktion gavner erhververen i en konkurrencedygtig bydningsproces, da sælgeren er mere tilbøjelig til at overveje en kontantaftale snarere end andre købstilbud, der inkluderer gældsfinansiering. For sælgeren betyder accept af kontant vederlag, at de mister eventuelle gevinster, der genereres ved styrkelse af den overtagende aktier.

2. Fast ejendom

Ved køb af fast ejendom Fast ejendom Fast ejendom er fast ejendom, der består af jord og forbedringer, der inkluderer bygninger, inventar, veje, strukturer og hjælpesystemer. Ejendomsret giver en ejendomsret til jorden, forbedringer og naturressourcer som mineraler, planter, dyr, vand osv., Sælgeren kan tilbyde kontant vederlag som den eneste betalingsform for transaktionen. Det betyder, at transaktionen ikke inkluderer andre betalingsformer såsom et pant eller gældsfinansiering. Sælgeren af ​​ejendommen accepterer sandsynligvis en kontantaftale i forhold til andre betalingsmetoder, selvom sidstnævnte er højere end den tidligere.

Dette skyldes, at sælgeren ved, at det kontante tilbud sandsynligvis vil lukke hurtigt, og de vil modtage hele salgsprisen ved lukning. Køberen skal fremlægge bevis for midler under forhandlingsprocessen som en sikkerhed for sælgeren om, at de er forpligtet til og i stand til at afslutte transaktionen.

Begrænsninger i kontant overvejelse

Selvom kontant vederlag foretrækkes frem for andre former for vederlag, vil det resultere i tab af indtjeningskraft på pengene på grund af beskatning. Salg af aktier i målselskabet er en skattepligtig begivenhed. Målets aktionærer skal betale en skatteprocent på det beløb, der modtages fra salget af deres andel.

Selv hvis den overtagende betaler en præmiepris for køb af hovedparten af ​​aktieselskabet i målfirmaet, vil afgiften indgå i denne betaling. Derfor kan aktionærer have det bedre at acceptere en aktie-for-lager-transaktion, da det ikke er en skattepligtig begivenhed.

Alternativer til kontant overvejelse

Ved udførelse af en fusion eller overtagelsestransaktion kan sælgeren tilbyde følgende former for overvejelser:

1. Erhvervelse med lager

En aktie-for-lager-betaling er en transaktion, hvor den overtagende tilbyder at veksle alle aktier, som aktionærerne har i målselskabet for aktier i den overtagende virksomhed. Aktionærer foretrækker en samlet betaling, når de ikke ønsker at betale skat af de genererede gevinster. Skatten af ​​det optjente overskud indregnes kun, når aktionærerne beslutter at disponere over den aktie, der er givet som kompensation for målselskabets aktier.

Skatten beregnes på det overskud, som en aktionær har optjent, hvilket er forskellen mellem den modtagne salgspris og aktieprisen. At acceptere en betalingsform for lagerbeholdning betyder, at aktionærerne ikke drager fordel af den kortsigtede likviditet, der tilbydes af en kontantaftale.

2. Betaling med gæld

En erhverver kan beslutte at bruge gæld som en del af finansieringsstrukturen til fusionen eller erhvervelsen. Sælgerne drager fordel af gældsfinansiering, fordi de vil være fritaget for at betale skat, indtil gældsbetalingerne er foretaget. Normalt skal sælgeren, inden han accepterer en struktur, der inkluderer gæld, bekræfte, at køberen er i en stabil økonomisk tilstand og ikke vil gå konkurs i den nærmeste fremtid.

Hvis sælgeren accepterer transaktionen, og køberen erklæres konkurs kort tid efter, vil sælgeren blive klassificeret blandt andre aktionærer. De modtager betalinger sidst, efter at andre seniortoldindehavere er blevet betalt.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Armlængdetransaktion Armlængdetransaktion En armlængdetransaktion, også kendt som armlængdeprincippet (ALP), indikerer en transaktion mellem to uafhængige parter, hvor begge parter handler i deres egen egeninteresse. Både køber og sælger er uafhængige, har lige forhandlingsstyrke og er ikke under pres eller tvang
  • Definitiv købsaftale Definitiv købsaftale En definitiv købsaftale (DPA) er et juridisk dokument, der registrerer vilkårene og betingelserne mellem to virksomheder, der indgår en aftale om en fusion, erhvervelse, frasalg, joint venture eller en eller anden form for strategisk alliance. Det er en gensidigt bindende kontrakt
  • Forhandlet salg Forhandlet salg Et forhandlet salg er en teknik til at tilbyde obligationer, hvor den udstedende enhed og en interesseret underwriter forhandler salgsbetingelserne med køberen. Det foretrækkes undertiden frem for konkurrencedygtigt bud på grund af dets hastighed, fleksibilitet, effektivitet og fortrolighedsniveau mellem udstederen og forsikringsselskabet.
  • Udbudstilbud Udbudstilbud Et udbudstilbud er et forslag, som en investor fremsætter til aktionærerne i et børsnoteret selskab. Tilbuddet er at byde eller sælge deres aktier til en bestemt pris på et forudbestemt tidspunkt. I nogle tilfælde kan udbuddet fremsættes af mere end en person, såsom en gruppe investorer eller en anden virksomhed. Udbudstilbud er et almindeligt brugt anskaffelsesmiddel