RAND-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger RAND

RAND-funktionen er kategoriseret under Excel Math og Trigonometry-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen returnerer et tilfældigt tal mellem 0 og 1. Det giver et reelt tal, der returneres, hver gang regnearket åbnes.

Som finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle metrics tracking, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, RAND-funktionen kan bruges til at generere tilfældige tal. Det bruges dog sjældnere i finansbranchen sammenlignet med andre områder som kryptografi og statistik.

Formel

= RAND ()

RAND-funktionen kræver intet argument.

Hvordan bruges RAND-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​RAND-funktionen, lad os overveje et eksempel:

Eksempel 1

Når vi skriver = RAND () i en hvilken som helst celle, hver gang regnearket åbnes eller genberegnes, viser det et andet nummer, som vist nedenfor:

RAND-funktion

Da vi foretog nogle genberegninger, ændrede regnearket resultaterne som vist nedenfor:

RAND-funktion - Eksempel

Ting at huske om RAND-funktionen

  1. RAND beregner en ny værdi hver gang regnearket beregnes. Hvis vi ønsker at stoppe genereringen af ​​tilfældige tal, er vi nødt til at kopiere cellerne, der indeholder RAND, til udklipsholderen og derefter bruge Indsæt specielt> Værdier til at konvertere dem til tekst.
  2. For at få et tilfældigt tal, der ikke ændres, når regnearket beregnes, skal vi indtaste = RAND () i formelbjælken og derefter trykke på F9 for at konvertere formlen til resultatet.
  3. Hvis vi ønsker at generere et sæt tilfældige tal i flere celler, skal vi vælge cellerne, indtaste RAND () og derefter trykke på Ctrl + Enter.
  4. Hvis vi ønsker at generere et tilfældigt tal mellem to tal, kan vi bruge formlen: RAND () * (b - a) + a, hvor a er det mindste tal, og b er det største tal, som vi ønsker at generere et tilfældigt tal til.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje