Aktivistaktionær - Oversigt, grunde og former for aktivisme

En aktivistisk aktionær er en aktionær i et selskab Corporation Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. der forsøger at bruge sin egenkapital i en virksomhed til at nå bestemte mål. Hovedmålet for aktivistiske aktionærer er at bringe ændringer inden for eller for virksomheden. De har til hensigt at påvirke en virksomheds opførsel ved at udøve deres stemmeret eller påvirke andre aktionærer.

Aktivistisk aktionær

En aktiv aktionær behøver ikke nødvendigvis at eje en stor aktiepost. Aktionærer Kapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den originale regnskabeligning får vi Aktionærers egenkapital = Aktiver - Forpligtelser i et selskab. En stor aktiepost giver mulighed for at have en stærkere indflydelse på virksomhedens drift. At opnå den krævede aktiebesiddelse kan imidlertid være problematisk på grund af de høje omkostninger forbundet med flytning eller modstand fra andre aktionærer.

Årsagerne til aktionærernes aktivisme kan være økonomisk eller ikke-finansiel. Finansielle mål inkluderer omkostningsbesparelser, ændringer i virksomheds- eller finansstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til gældsmængden og / eller egenkapitalen, som et firma anvender til at finansiere sine aktiviteter og finansiere dets aktiver. Et firmas kapitalstruktur eller en spin-off eller fusion. Ikke-finansielle mål kan være opgivelse af operationer på visse markeder eller vedtagelse af socialt eller miljøvenlige politikker.

Former for aktionæraktivisme

Aktivistaktionærer kan benytte sig af forskellige metoder til at skubbe de ønskede ændringer inden for eller for virksomheden. De mest almindelige former for aktionæraktivisme inkluderer:

# 1. Aktionærbeslutning

Dette er et forslag, der kan indsendes af aktionærerne til afstemning på selskabets årsmøde. Selv om ledelsen af ​​virksomheder generelt er imod indsendelsen af ​​aktionærbeslutninger, er denne aktivismemetode med rimelighed effektiv til at engagere offentlighedens opmærksomhed.

# 2. Proxy-kampe

Når en gruppe af aktionærer ikke er tilfredse med virksomhedens ledelse eller dens handlinger / beslutninger, kan den overtale andre aktionærer til at bruge deres fuldmægtige stemmer til at foretage ændringer i ledelsen. En fuldmagt er en form for afstemning, hvor en aktionær ikke er villig eller ikke er i stand til at deltage i aktionærmødet og delegerer deres stemmeret til en repræsentant.

# 3. Reklamekampagner

En aktivistisk aktionær kan bruge massemedier til at henlede offentlighedens opmærksomhed på et problem eller et problem i et selskab. Nogle gange kan reklamekampagner bruges til at lægge pres på virksomhedens ledelse.

# 4. Forhandlinger med ledelsen

Nogle gange kan aktivistaktionærer nå deres mål gennem en simpel forhandling Forhandling Taktik Forhandling er en dialog mellem to eller flere mennesker med det formål at nå til enighed om et emne eller spørgsmål, hvor der findes konflikt. God forhandlingstaktik er vigtig for forhandlingspartierne at kende for at deres side skal vinde eller skabe en win-win-situation for begge parter. med virksomhedsledelse.

# 5. Retssager

Aktivistaktionærer kan også anlægge sag mod selskabets ledelse for at nå deres mål. Denne mulighed er dog den mindst ønskelige for begge parter. Retssagsprocesserne er ekstremt dyre og kan skabe negative følelser omkring virksomheden.

Former for aktionæraktivisme

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance forklaring på en aktivist aktionær. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Træk langs rettigheder Træk langs rettigheder Træk langs rettigheder (også kaldet "trækker" eller træk-bestemmelser) er rettigheder, der giver majoritetsejerne ret til at tvinge minoritetsejere til at deltage i salget af et selskab. Rettighederne giver majoritetsejerne mulighed for at sælge hele virksomheden baseret på de vilkår og betingelser, de ønsker.
  • Uigenkaldelig fuldmagt Uigenkaldelig fuldmagt En uigenkaldelig fuldmagt er en tvangsmagt, der er givet af ejeren til en anden part til at udøve sin stemmeret uafhængigt uden at skulle kræve hans samtykke hver gang. Typisk er de fleste fuldmagter tilbagekaldelige, men nogle aftaler kan indeholde specifikke klausuler, der kræver, at proxyen er uigenkaldelig i en bestemt periode.
  • Foretrukne aktier Foretrukne aktier Foretrukne aktier (præferenceaktier, præferenceaktier) er den klasse af aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for almindelige aktier. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer.
  • Voting Trust Voting Trust En stemmeret er en ordning, hvor aktionærernes stemmeret overføres til en kurator i en bestemt periode. Aktionærerne er det