Financial Stability Board (FSB) - Oversigt, funktioner, struktur

Financial Stability Board (FSB) er en global organisation, der regulerer og fremsætter anbefalinger vedrørende det globale finansielle system. FSB's oprettelse kom efter G20-topmødet i London i april 2009. Hovedkvarteret i Basel, Schweiz, bestyrelsen inkluderer alle G20 store økonomier. Tysklands Dietrich Domanski er den nuværende generalsekretær for FSB fra og med 2019.

Board for finansiel stabilitet

Sådan fungerer bestyrelsen for finansiel stabilitet

Bestyrelsen for finansiel stabilitet fremmer og sikrer global finansiel stabilitet ved at overvåge det globale økonomiske scenarie og komme med anbefalinger. FSB består af 68 medlemsinstitutioner. Den består af flere centralbanker, finansministerier og tilsyns- og tilsynsmyndigheder fra 25 jurisdiktioner samt 10 internationale organisationer og seks regionale rådgivende grupper (RCG'er).

FSB opererer gennem en tretrinsproces. Processen sikrer glat koordinering, samarbejde og konsistens i hele sin drift.

Resumé

  • Financial Stability Board (FSB) er en global organisation, der regulerer og fremsætter anbefalinger vedrørende det globale finansielle system.
  • FSB fremmer og sikrer global finansiel stabilitet ved at overvåge det globale økonomiske scenarie og fremsætte anbefalinger til det samme.
  • Bestyrelsen består af 68 medlemsinstitutioner. Det består af flere centralbanker, finansministerier og tilsyns- og tilsynsmyndigheder fra 25 jurisdiktioner samt 10 internationale organisationer og seks regionale rådgivende grupper (RCG'er).

Funktioner i Financial Stability Board

FSB er ansvarlig for:

  • Udarbejdelse af årlige rapporter om gennemførelsen af ​​reformer og deres virkninger
  • Koordinering af politikker i den finansielle sektor
  • Gennemførelse af opsøgende aktiviteter
  • Opbygning af modstandsdygtige finansielle institutioner
  • Adressering af SIFI'er
  • Tilsyn med det globale finansielle marked
  • Gør derivatmarkedet mere sikkert
  • Forbedring af modstandsdygtigheden ved ikke-bankisk finansiel formidling
  • Formulering af yderligere politikker på bestemte områder af det globale finansielle marked
  • Forberedelse af statusrapporter til G20
  • Udfører peer reviews
  • Analyse af virkningerne af reformer

Strukturen i bestyrelsen for finansiel stabilitet

  • Den plenarforsamlingen , der tjener som den eneste besluttende organ
  • Den styringskomité , der tager frem operationelle arbejde i mellem plenarmøder
  • Tre stående udvalg, hver med et specifikt, men supplerende ansvar, der er tildelt, som inkluderer:
    • Den stående komité for vurdering af sårbarheder (SCAV) , som er FSB's primære organ til at identificere og vurdere risici i det finansielle system
    • Den stående komité for tilsyns- og reguleringssamarbejde (SCSRC) , som er ansvarlig for at foretage tilsynsanalyse og udforme en tilsynspolitik som reaktion på sårbarheder identificeret af SCAV.
    • Den stående komité for standardimplementering (SCSI) , som er ansvarlig for at overvåge gennemførelsen af ​​FSB-politiske initiativer og vedtagne internationale standarder.

Desuden fører Den Stående Komité for Budget og Ressourcer (SCBR) tilsyn med FSB's budget og ressourcer. Den nuværende formand for FSB er Randal K. Quarles, en amerikansk regeringsembedsmand og private equity-investor.

Regionale rådgivende grupper (RCG'er)

I 2011 oprettede FSB seks regionale rådgivende grupper (RCG'er) - en hver for Nordamerika, Sydamerika, Asien, Commonwealth of Independent States, Europa, Mellemøsten og Nordafrika og Afrika syd for Sahara - for at udvide og formalisere FSB's opsøgende aktiviteter ud over medlemskab af G20. RCG'erne tilvejebringer en struktureret mekanisme, der fremmer interaktioner mellem FSB-medlemmer og ikke-medlemmer vedrørende bestyrelsens initiativer og implementering af international finanspolitik.

FSB's ansvarscyklus

Vurdering af sårbarheder

Den stående komité for vurdering af sårbarheder (SCAV) er FSB's primære udvalg til vurdering af risici og sårbarheder i det globale finansielle system. Vurderingen fokuserer på makrofinansielle sårbarheder, der opstår som følge af strukturelle mangler i det finansielle system, såsom forkert justerede incitamenter, potentielt markedsspænding osv.

Politikudvikling og koordinering

Efter evaluering og vurdering af sårbarheder på det finansielle marked og potentielle risici, der kan hindre den glatte strøm af det globale finansielle system, fokuserer FSB på politikudvikling og koordinering. Målet er at rette de fejllinjer, der kan føre til en finanskrise. FSB fokuserer på at institutionalisere og regulere modstandsdygtige finansielle institutioner og markeder ved hjælp af internationale standarder, der er designet til at være globalt gældende.

Implementeringsovervågning og effekter af reformer

FSB gennem Den Stående Komité for Standardimplementering (SCSI) fører tilsyn med gennemførelsen af ​​nyudviklede politikker og finansielle reformer. Den nuværende liste over højt prioriterede økonomiske bekymringer, der årligt gennemgås af FSB i lyset af politisk udvikling, består af:

  • Basel III Basel III Basel III-aftalen er et sæt finansielle reformer, der blev udviklet af Basel-komitéen for banktilsyn (BCBS) med det formål at styrke rammerne
  • Kompensationspraksis
  • Politiske foranstaltninger for globale finansielle institutioner
  • Over-the-counter derivater markedsreformer
  • Ikke-bankformidling

Et udpeget organ oprettet af FSB påtager sig overvågningen og effektive gennemførelsesbestemmelser inden for hvert prioriteret område.

Derudover analyserer FSB i samarbejde med SSB'erne virkningerne af de økonomiske reformer, såsom om reformerne arbejder sammen som tilsigtet eller ej, om der er behov for politiske ændringer osv. Sådanne periodiske gennemgange af de gennemførte reformer hjælper bestyrelsen effektivt med at regulere det globale finansielle system.

Yderligere målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Bank of International Settlements (BIS) Bank for International Settlements (BIS) Bank for International Settlements (BIS) startede i 1930 og ejes af centralbankerne i forskellige lande. Det fungerer som en bank for medlemsbanker, og dens rolle er at fremme international monetær, finansiel stabilitet og finansiel virksomhed. Bank for International Settlements er baseret i
  • Basel I Basel I Basel I henviser til et sæt internationale bankforskrifter oprettet af Basel Committee on Bank Supervision (BCBS), som er baseret i Basel, Schweiz. Udvalget definerer minimumskapitalkravene for finansielle institutioner med det primære mål at minimere kreditrisiko. Basel I er det første sæt regler defineret af BCBS
  • Kapitaltilpasningsgrad (CAR) Kapitaldækningsgrad (CAR) Kapitaltilpasningsgrad satte standarder for banker ved at se på en banks evne til at betale forpligtelser og reagere på kreditrisici og operationelle risici. En bank, der har en god bil, har kapital nok til at absorbere potentielle tab. Det har således mindre risiko for at blive insolvent og miste indskydernes penge.
  • MIFID II MiFID II MiFID II er revisionen af ​​direktivet om markeder for finansielle instrumenter (MiFID), der oprindeligt blev offentliggjort i 2004. Det er grundlaget for Den Europæiske Unions finansielle lovgivning, der har til formål at holde de finansielle markeder stærke, retfærdige, effektive og gennemsigtige .