WORKDAY-funktion - formel, eksempler, hvordan man tæller arbejdsdage

WORKDAY-funktionen er kategoriseret under Excel Dato- og tidsfunktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det giver os en dato, der er N arbejdsdage i fremtiden eller tidligere. Vi kan også bruge WORKDAY-funktionen til at tilføje eller trække dage fra en given dato.

I finansiel analyse Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. , WORKDAY vil være nyttigt til beregning af antallet af arbejdsdage, der arbejdes af medarbejderne, forfaldsdatoen for fakturaer, den forventede leveringstid for en ordre eller en aldersplan for debitor.

Formel

= ARBEJDSDAG (startdato, dage, [helligdage])

Funktionen bruger følgende argumenter:

 1. Start_date (krævet funktion) - Dette er en dato, der repræsenterer startdatoen.
 2. Dage (det er en påkrævet funktion) - Antallet af hverdage, der skal tilføjes til startdato.
 3. [helligdage] (valgfrit argument) - Dette angiver en matrix med datoer, der ikke er inkluderet som arbejdsdage. Listen kan enten være et celleområde, der indeholder datoerne, eller en matrixkonstant af serienumrene, der repræsenterer datoerne.

Ved indtastning af datoer anbefaler Microsoft, at startdatoen og [helligdage] -argumenterne skal indtastes som enten:

 1. Henvisninger til celler, der indeholder datoer
 2. Datoer returneret fra formler

Hvis vi indtaster datoargumenter som tekst, er der en risiko for, at Excel fortolker dem fejlagtigt, afhængigt af datasystemet eller datatolkningens indstillinger på din computer.

WORKDAY-funktionen ekskluderer weekender, dvs. lørdag og søndag. Hvis vi har brug for at tilpasse, hvilke ugedage, der betragtes som weekenddage, skal du bruge den mere robuste WORKDAY.INTL-funktion.

Hvordan bruges WORKDAY-funktionen i Excel?

WORKDAY-funktionen blev introduceret i Excel 2007 og er tilgængelig i alle efterfølgende Excel-versioner. I tidligere versioner er vi nødt til at aktivere Analysis ToolPak.

For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi ønsker at generere en række datoer, der er hverdage, som er fra mandag til fredag.

Vi skal generere fra 01/15/2018. Formlen, der skal bruges, er:

ARBEJDSDAG Funktion

Vi indsatte startdatoen i A2 og brugte derefter formlen i A3. Senere skal vi blot trække formlen ned. Vi får resultaterne nedenfor:

ARBEJDSDAG Funktion - Eksempel 1

MS Excel løser denne formel ved hjælp af WORKDAY-funktionen til at returnere den næste hverdag. WORKDAY er programmeret til at springe frem efter behov til næste hverdag.

Som vi kan se i ovenstående resultater, sprang den over weekender (20. og 21. januar) og gav 22. januar som en arbejdsdag. Hvis vi vil tage højde for helligdage, skal vi tilføje det valgfri argument til WORKDAY-funktionen til helligdage.

Eksempel 2

WORKDAY-funktionen kan være nyttig til at få den næste arbejdsdag eller næste arbejdsdag. Antag, at vi får følgende data:

ARBEJDSDAG Funktion - Eksempel 2

Den anvendte formel var:

ARBEJDSDAG Funktion - Eksempel 2a

Her leverede vi helligdage som den navngivne rækkevidde (E3: E5), så helligdage tages også i betragtning. Excel ville kun beskæftige sig med datoer og ikke med hvilken ferie det er. Det vil sige, det handler ikke om det faktiske navn på ferien.

Vi får resultaterne nedenfor:

ARBEJDSDAG Funktion - Eksempel 2b

Et par noter om WORKDAY-funktionen

 1. Hvis vi ønsker at tilpasse weekender, skal vi bruge WORKDAY.INTL.
 2. #NUM-fejl - Opstår, når startdatoen angives, og argumentet for de givne dage resulterer i en ugyldig dato.
 3. Hvis de leverede dage ikke er et heltal, afkortes de.
 4. MS Excel gemmer datoer som fortløbende serienumre, så de kan bruges i beregninger. Som standard er 1. januar 1900 serienummer 1, og 1. januar 2018 er serienummer 43101, fordi det er 43.101 dage efter 1. januar 1900.
 5. #VALUE-fejl - Opstår, når:
  1. Den givne startdato eller en hvilken som helst af værdierne i arrayet [holidays] er ikke gyldige datoer.
  2. Argumentet for de givne dage er ikke-numerisk.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for at læse Finance's guide til Excel WORKDAY-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, vil du forbedre din økonomiske modellering betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje