Topbanker i Kina - Oversigt og guide til Top 10 banker i Kina

People's Bank of China (PBC) er landets centralbank. Det blev oprettet i maj 1948 med myndighed til at føre pengepolitikker og regulere finansielle institutioner og banker i Kina (fastlandet).

De bedste banker i Kina

De forskellige typer banker i Kina er:

  • Specialiserede banker - De fire specialiserede banker i landet inkluderer Agricultural Bank of China (ABC), Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) og Bank of China (BOC)
  • Specifikke banker til udlån - Disse inkluderer Agricultural Development Bank of China (ADBC) og China Development Bank (CDB)
  • Kommercielle banker
  • Udenlandske banker

Moody's vurderer det kinesiske banksystem som stabilt efter regeringens vedtagelse af mere koordinerede politiske foranstaltninger for at bremse skyggebanker.

For alle, der overvejer en karriere inden for bankvirksomhed i Kina, er denne liste over de bedste banker i Kina en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Kina er:

Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)

Grundlagt i 1984 leverer den internationale og kommercielle bank i Kina forskellige bankprodukter og -tjenester over hele verden. Banken består af segmenter Corporate Banking, Personal Banking og Treasury Operations. ICBC har hovedkontor i Beijing og beskæftiger omkring 465.000 personer.

31. december 2016 drev det cirka 16.788 indenlandske institutioner og 412 oversøiske institutioner samt cirka 1.507 korrespondentbanker.

I samme periode var bankens samlede aktiver 3.812 mia. Dollars og nettoresultatet 44.07 mia.

China Construction Bank

China Construction Bank blev grundlagt i 1954 og tilbyder forskellige bank- og relaterede finansielle tjenester i Folkerepublikken Kina. Banken består af divisioner Corporate Banking, Personal Banking og Treasury Business. Hovedkvarteret i Beijing administrerer det ca. 14.956 indenlandske institutioner og 29 oversøiske institutioner.

I 2016 nåede bankens samlede aktiver USD 3,311 milliarder dollars og nettoresultatet udgjorde US $ 36,64 milliarder.

Landbrugsbank i Kina

Landbrugsbanken i Beijing blev etableret i Beijing og blev grundlagt i 1951. Banken leverer produkter og tjenester til bank- og forretningsbanker gennem sine 500.000 ansatte. Det opererer gennem segmenter Corporate Banking, Personal Banking og Treasury Operations.

31. december 2016 administrerede banken 23.682 filialer i Kina, 10 udenlandske filialer og tre oversøiske repræsentationskontorer.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på US $ 3.091 mia. Og en nettofortjeneste på US $ 29.07 mia.

Bank of China

Bank of China blev grundlagt i 1912, hvilket gør det til en af ​​de ældste stadig eksisterende banker i Kina, og har hovedkvarter i Beijing. Det opererer i seks segmenter: Corporate Banking, Personal Banking, Treasury Operations, Investment Banking, Insurance og Other Operations. Det er også involveret i flyleasingforretningen. Banken beskæftiger i øjeblikket omkring 308.000 medarbejdere.

Pr. 2016 var bankens samlede aktiver 2.886 billioner dollars, og nettoresultatet var 29,07 milliarder dollar.

China Development Bank

China Development Bank blev stiftet i 1994. Den tilbyder forskellige bank- og finansielle produkter og tjenester i Kina og andre lande. Banken består af segmenter Bank, aktieinvestering, leasing og værdipapirer. Det opererer gennem 37 primære og tre sekundære filialer på det kinesiske fastland, en offshore filial i Hong Kong og fem repræsentationskontorer i Kairo, Moskva, Rio de Janeiro, Caracas og London. Med 3.500 ansatte har hovedkontoret i Beijing.

Pr. 2016 udgjorde bankens aktiver USD 26,31 mia., Og nettoresultatet udgjorde US $ 246 mio.

Kinas postsparebank (PSBC)

PSBC blev grundlagt i 2007 og tilbyder forskellige bankprodukter og -tjenester til detail- og erhvervskunder i Folkerepublikken Kina. Det har hovedkontor i Beijing og beskæftiger i øjeblikket omkring 170.000 medarbejdere.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på USD 1.305 mia. Og en nettofortjeneste på US $ 6.28 mia.

Bank of Communications

Bank of Communications, der har hovedsæde i Shanghai, blev grundlagt i 1908. Banken tilbyder forskellige kommercielle og detailbankprodukter og tjenester, primært i Kina. Med omkring 95.000 ansatte opererer det gennem et netværk med omkring 232 filialer og 3.285 banksteder i Kina, 65 oversøiske banksteder og et repræsentationskontor i Toronto

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 1.325 mia. Dollars og nettooverskuddet 10,58 mia.

Industrial Bank Co Ltd.

Industrial Bank Co Ltd blev stiftet i 1988 og tilbyder personlige, virksomheds- og institutionelle banktjenester. Fra hovedkvarteret i Fuzhou administrerer banken cirka 126 filialer og 2.003 forretninger og beskæftiger omkring 56.000 medarbejdere.

Fra og med 2016 nåede bankens samlede aktiver op på US $ 961 mia., Og nettoresultatet udgjorde US $ 85,06 mia.

China Citic Bank Corp.

China Citic Bank Corp tilbyder flere bankprodukter og -tjenester i Folkerepublikken Kina, Hong Kong og andre lande. Banken blev grundlagt i 1987 og opererer gennem segmenter Corporate Banking, Personal Banking og Treasury Business.

Pr. 31. december 2016 ledede banken 1.424 filialer, herunder 38 niveau-1 filialer, 105 niveau-to filialer og 1.281 underfilialer. Med 58.000 ansatte har hovedkontoret i Beijing.

I 2016 bogførte banken samlede aktiver på 39 milliarder dollars og en nettovinst på 329 millioner dollars.

China Merchant Bank

Grundlagt i 1987, opererer China Merchant Bank gennem Wholesale Finance Business, Retail Finance Business og andre forretningssegmenter. 31. december 2016 førte banken tilsyn med et netværk med 136 filialer, 1.672 underafdelinger, et filialniveau, et repræsentationskontor, 3.495 selvbetjeningscentre, 1.723 automatiske kasseautomater og 10.138 indlånsoptagelse og kontanter tilbagetrækningsmaskiner samt 11.067 visuelle tællere. Med 10.000 ansatte er det baseret i Shenzhen.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 938 mia. $ Og nettoresultatet 9,8 mia. $.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer får du en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de bedste banker i Kina. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Hong Kong Topbanker i Hong Kong Dette er en guide til de 10 bedste banker i Hong Kong. Hongkongs banksystem er et tredelt system, der består af licenserede banker, banker med en begrænset licens og indlånsoptagende banker. Mød de 10 bedste banker i Hong Kong, herunder HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Finansiel modellering og værdiansættelsesanalytiker (FMVA) Betegnelse FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari