Marginforhold før skat - Lær hvordan man beregner og bruger PMR

Margenforholdet før skat, også kendt ved indtjening før skat Indtjening før skat (EBT) Indtjening før skat (EBT), findes ved at trække alle relevante driftsomkostninger og renteudgifter fra salgsindtægter. Indtjening før skat bruges til at analysere et selskabs rentabilitet uden indvirkning af dets skatteregime. Dette gør virksomheder i forskellige stater eller lande lettere sammenlignelige (EBT) ratio, er en operationel rentabilitetsgrad, der bruges af markedsanalytikere og investorer. Dette forhold er nyttigt til analyse af den enkeltstående rentabilitet i en virksomheds aktiviteter, da det ekskluderer skatteomkostninger. Margenforholdet før skat er også nyttigt ved vurderingen af ​​år-til-år-år-året (år over år) år-til-år står for år over år og er en type finansiel analyse, der anvendes til sammenligning af tidsseriedata. Nyttig til måling af vækst,detektering af tendenser organisk vækst, som en virksomhed oplever, da den fokuserer på den indre værdi Intrinsic Value Den indre værdi af en virksomhed (eller en hvilken som helst investeringssikkerhed) er nutidsværdien af ​​alle forventede fremtidige pengestrømme diskonteret med den passende diskonteringsrente. I modsætning til relative værdiansættelsesformer, der ser på sammenlignelige virksomheder, ser den indre værdiansættelse kun på en virksomheds iboende værdi alene. som virksomheden genererer.som virksomheden genererer.som virksomheden genererer.

Marginforhold før skat

Hvordan kan vi beregne Margen-forholdet før skat?

Forholdet kan beregnes ved hjælp af følgende ligning:

Formel for margenforhold før skat

Hvor:

Indtjening før skat (EBT) = nettoindkomst nettoindkomst nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. + Skatter (EBT kan nogle gange findes i resultatopgørelsen)

Salg = Salgsindtægter registreret i regnskabsperioden

Et højere forhold indikerer en virksomhed med en høj grad af operationel rentabilitet. Et lavere forhold indikerer dårligere operationel rentabilitet. Dette betyder, at virksomheden er mere afhængig af et miljø med lav skat for at sikre rentabilitet.

Tanken bag brugen af ​​dette forhold er, at en virksomheds indtjeningsvækst ikke bør kunstigt straffes af høje skattesatser. Marginforholdet før skat viser mere tydeligt, hvordan en virksomheds operationer faktisk fungerer. En virksomheds operationelle rentabilitet i forhold til en konkurrent kan også blive overvurderet, hvis konkurrenten opererer i et højere skattemiljø. Brug af forholdet før beskatningsmargen udelukker således fremmede skatteeffekter på en virksomheds præstation.

Eksempel på margenforhold før skat

Jake's Bakery indsendte netop sine regnskaber for det aktuelle regnskabsår. Nedenfor er en forenklet version af Jakes 'resultatopgørelse for de sidste fire år:

Eksempel på margenforhold før skat

De røde felter fremhæver virksomhedens nettoomsætning, indtjening før skat og udgifter til indkomstskat. Disse tal er relevante for beregningen af ​​margenforholdet før skat. Ved hjælp af den tidligere forklarede formel får vi følgende forhold:

Marginforhold før skat

Ser vi på tallene ovenfor kan vi se, at bageriets operationelle rentabilitet langsomt faldt hvert år fra 2015-2018. Mens vi også ser, at virksomhedens EBT langsomt falder, stiger den samlede omsætning år for år. Dette kan indikere, at virksomhedens udgifter vokser hurtigere end dets indtægter, hvilket betyder, at bageriets fremtidige rentabilitet kan være i fare.

Når du bruger margin-forholdet før skat, er det vigtigt at sammenligne det med forholdet mellem konkurrenter i branchen for at få yderligere indsigt. For eksempel kan stigningen i udgifter, som bageriet står over for, skyldes industrifaktorer såsom stigende omkostninger til råvarer. Dette vil påvirke alle virksomheder i branchen negativt.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Sådan beregnes dækningsgrad for gældsservice Denne vejledning beskriver, hvordan du beregner dækningsgraden for gældsservice. For det første vil vi gennemgå en kort beskrivelse af gældsafdækningsforholdet, hvorfor det er vigtigt, og derefter gå trin for trin til flere eksempler på beregninger af gældsafdækningsforhold.
  • Aktuel del af langfristet gæld Aktuel del af langfristet gæld Den aktuelle del af langfristet gæld er den del af langfristet gæld, der forfalder inden for et års tid. Langfristet gæld har en løbetid på mere end et år. Den aktuelle del af langfristet gæld adskiller sig fra den aktuelle gæld, som er gæld, der skal tilbagebetales inden for et år.
  • Defensive Interval Ratio Defensive Interval Ratio Defensive interval ratio (DIR) er et finansielt likviditetsforhold, der angiver, hvor mange dage et selskab kan operere uden at skulle bruge andre kapitalkilder end dets nuværende aktiver. Det er også kendt som det grundlæggende forsvarsintervalforhold (BDIR) eller defensivt intervalperiode (DIPR).
  • ROAS (Return on Annonceudgifter) ROAS (Return on Annonceudgifter) ROAS (Return on Annonceudgifter) er en vigtig e-handelsmåling. ROAS måler indtægter genereret pr. Dollar brugt markedsføring. Det er en lignende og alternativ rentabilitetsmåling som ROI eller "Return on Investment". ROAS bruges ofte i e-handelsvirksomheder til at evaluere effektiviteten af ​​en marketingkampagne.