Kapital - Definition, hvordan det fungerer, markedsværdi vs. bogført værdi

I finans er egenkapital markedsværdien Markedsværdimetode Markedsmetoden er en værdiansættelsesmetode, der bruges til at bestemme vurderingsværdien af ​​en virksomhed, immaterielt aktiv, virksomhedsejerskabsinteresse eller sikkerhed efter aktiverne Typer af aktiver Almindelige typer aktiver inkluderer løbende , ikke-strøm, fysisk, immateriel, drift og ikke-drift. Korrekt identifikation og ejet af aktionærerne, efter at al gæld er betalt. I regnskab henviser egenkapital til den bogførte værdi af egenkapitalen på balancen Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende finansielle opgørelser. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = passiver + egenkapital,hvilket er lig med aktiver minus passiver. Udtrykket ”egenkapital” inden for økonomi og regnskab kommer med begrebet fair og ligebehandling af alle aktionærer i en virksomhed på en pro-rata Pro-Rata-ret En pro-rata-ret er en juridisk betegnelse, der beskriver retten, men ikke forpligtelsen, der kan gives til en investor til at opretholde deres oprindelige niveau for procentdel ejerskab i en virksomhed under efterfølgende finansieringsrunder. basis.

Kapital

Billede: Finance Intro til Corporate Finance Course

Sådan fungerer egenkapital

Ejere af et selskab (hvad enten det er offentligt eller privat) har aktier, der lovligt repræsenterer deres ejerskab i virksomheden. Hver aktie i samme klasse har nøjagtig de samme rettigheder og privilegier som alle andre aktier i samme klasse. Dette er en del af udtrykets betydning - egenkapital, der betyder "lige".

Virksomheder kan udstede nye aktier ved at sælge dem til investorer i bytte for kontanter. Virksomheder bruger provenuet fra aktiesalget til at finansiere deres forretning, udvide driften, ansætte flere mennesker og foretage erhvervelser. Når aktierne er udstedt, kan investorer købe og sælge dem fra hinanden på det sekundære marked Sekundært marked Det sekundære marked er, hvor investorer køber og sælger værdipapirer fra andre investorer. Eksempler: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). (hvordan aktier normalt handler på en børs).

Typer af egenkapital

Der er to hovedanvendelser af udtrykket, som hver især diskuteres nedenfor:

# 1 Markedsværdi af egenkapital (finansiering)

Finansanalytikere FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, er typisk bekymrede over markedsværdien af ​​egenkapitalen, hvilket er den aktuelle pris eller dagsværdi, som de mener, at aktierne i virksomheden er værd. Da finansfolk ønsker at vide, hvor meget et afkast de kan foretage på en investering, skal de forstå, hvor meget investeringen vil koste dem, og hvor meget de tror, ​​de kan sælge den til.

Formel for markedsværdi

Der er forskellige måder at beregne eller estimere markedsværdien af ​​egenkapitalen for en virksomhed. Nedenfor er flere metoder, der kan bruges til at beregne værdien:

  • Markedsværdi - svarende til antallet af udestående aktier Vægtet gennemsnit af aktier udestående Vægtet gennemsnit udestående aktier henviser til antallet af aktier i et selskab beregnet efter justering for ændringer i aktiekapitalen over en rapporteringsperiode. Antallet af vejede gennemsnitlige udestående aktier anvendes til beregning af målinger såsom indtjening pr. Aktie (EPS) på et selskabs årsregnskab x markedspris (dette er kun for offentlige virksomheder)
  • Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i hele en investeringsdiskonteret nutids løbetid. NPV-analyse er en form for indre værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af økonomi og regnskab til at bestemme værdien af ​​en virksomhed, investeringssikkerhed, af alle fremtidige egenkapitalstrømme i virksomheden
  • Sammenlignelige virksomhedsanalyse Comps - Sammenlignelige handelsmultipler Analysering af sammenlignelige handelsmultipler (Comps) involverer at analysere virksomheder med lignende drifts-, finansielle og ejerskabsprofiler for at give en nyttig forståelse af: operationer, finansielle, vækstrater, margin tendenser, kapitalforbrug, værdiansættelsesmultipler, DCF antagelser og benchmarks for en børsintroduktion
  • Precedent Transactions IB Manual - Precedent Transaction Analyse Precedent transaktionsanalyse bruges til at udlede en stiltiende markedsværdi for en virksomhed, enten offentlig eller privat, i en erhvervelsessammenhæng. I det væsentlige ser en præcedens transaktionsanalyse på tidligere M & A-tilbud for at se, hvor meget det kostede at erhverve en lignende virksomhed tidligere

For at lære mere om, hvordan finansielle analytikere værdsætter virksomheder, skal du tjekke Finance's Business Valuation Fundamentals Course.

Eksempel

I eksemplet nedenfor fra Finance's Financial Modelling Course om Amazon kan du se, hvordan en analytiker kan opbygge en Discounted Cash Flow (DCF) -model for at forudsige virksomhedens pengestrømme ind i fremtiden og derefter diskontere dem tilbage til nutiden. Efter afvikling af gæld, divideres den resulterende værdi med antallet af udestående aktier for at nå frem til den indre værdi af egenkapitalen pr. Aktie.

Amazon-pengestrøm

# 2 Bogført værdi af egenkapital (regnskab)

Revisorer er optaget af at registrere og rapportere en virksomheds økonomiske stilling og fokuserer derfor på at beregne den bogførte værdi af egenkapitalen. For at balancen skal balancere, skal formlen Egenkapital = Aktiver - Forpligtelser være sand.

Formel for bogværdi

Der er forskellige måder at beregne eller beregne den bogførte værdi af egenkapitalen for et selskab. Nedenfor er flere metoder, der kan bruges til at beregne værdien:

  • Aktiver - forpligtelser
  • Aktiekapital Aktiekapital Aktiekapital (aktionærkapital, egenkapital, indskudt kapital eller indbetalt kapital) er det beløb, som en virksomheds aktionærer investerer til brug i virksomheden. Når et selskab oprettes, hvis dets eneste aktiv er de kontanter, der er investeret af aktionærerne, balanceres balancen gennem aktiekapital + tilbageholdt indtjening tilbageholdt indtjening Formlen tilbageholdt indtjening repræsenterer alle akkumulerede nettoindtægter nettet af alle udbetalte udbytter til aktionærerne. Overført indtjening er en del af egenkapitalen på balancen og repræsenterer den del af virksomhedens overskud, der ikke uddeles som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering
  • Aktiekapital + bidraget overskud Bidragt overskud Bidragt overskud er en konto over egenkapitalafsnittet i balancen, der indeholder overskydende beløb foretaget ved udstedelse af aktier til pålydende værdi. Denne konto indeholder også gevinster og tab ved udstedelse, tilbagekøb og annullering af aktier samt gevinster og tab ved salg af komplekse finansielle instrumenter. + Kumulativ nettoindtjening - Kumulativ udbytte

Hvis du vil lære mere om årsregnskaber, skal du tjekke Finansregnskabskurser.

Eksempel

Nedenfor er et skærmbillede af Amazons balance i 2017, som viser en opdeling af den bogførte værdi af dets aktiekapital. Aktiekapital Aktiekapital (også kendt som Shareholders Equity) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening . Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabeligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver. Som du kan se, rapporterede virksomheden i 2017 en samlet egenkapital på $ 27,7 mia.

Amazon - Eksempel

Markedsværdi vs. bogført værdi (fremtidig vs. fortid)

Den væsentligste forskel mellem markedsværdi og bogført værdi er, at markedsværdien er fremadskuende (forventninger om fremtiden), og den bogførte værdi er bagudvendt (optager en historie om, hvad der skete tidligere).

Finansfolk er typisk optaget af at forudsige eller estimere, hvordan en virksomhed vil klare sig i fremtiden. Revisorer er derimod fokuseret på at give et detaljeret og præcist billede af, hvad der faktisk er sket, og dermed fokuserer de på fortiden.

Pris / bogforhold

Da den ene er fremadskuende og den anden er bagudad, kan der være en stor uoverensstemmelse mellem markedsværdi og bogført værdi. Dette er ikke nødvendigvis en “god” eller “dårlig” ting.

For at vurdere, hvor stort forskellen er mellem markedsværdien og den bogførte værdi af en virksomheds egenkapital, bruger analytikere ofte forholdet mellem pris og bog (P / B) Marked til bogført forhold Marked til bogført forhold eller Pris til Bogført forhold bruges til at sammenligne den aktuelle markedsværdi eller pris for en virksomhed med dens bogførte værdi af egenkapitalen på balancen. Markedsværdi er den aktuelle aktiekurs gange alle udestående aktier, nettoværdi er alle aktiver minus alle forpligtelser. Forholdet fortæller os, hvor meget.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Almindelig aktie Almindelig aktie Almindelig aktie er en type sikkerhed, der repræsenterer ejerskab af egenkapital i en virksomhed. Der er andre udtryk - såsom almindelig aktie, ordinær aktie eller stemmeberettiget aktie - der svarer til almindelig aktie.
  • Vejledning til diskonteret pengestrøm (DCF) Diskonteret DCF-formel med diskonteret DCF-formel med diskonteret pengestrøm er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus diskonteringsrenten hævet til styrken i perioden #. Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed
  • Udbytte pr. Aktie (DPS) Udbytte pr. Aktie (DPS) Udbytte pr. Aktie (DPS) er det samlede udbytte, der tilskrives hver enkelt udestående aktie i et selskab. Beregning af udbytte pr. Aktie
  • Foretrukne aktier Foretrukne aktier Foretrukne aktier (præferenceaktier, præferenceaktier) er den klasse af aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for almindelige aktier. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer.