KVARTILFunktion - Formel, eksempler, hvordan man bruger kvartil

QUARTILE-funktionen er kategoriseret under Excel Statistiske funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen returnerer kvartilen for et givet datasæt.

Som finansanalytiker Betegnelser Vejledninger til betegnelser for finansielle tjenester. Dette afsnit dækker alle de vigtigste betegnelser inden for økonomi lige fra CPA til FMVA. Disse fremtrædende betegnelser dækker karriere inden for regnskab, finansiering, investment banking, FP&A, treasury, IR, virksomhedsudvikling og færdigheder som finansiel modellering, QUARTILE kan bruges til at finde ud af for eksempel en bestemt procentdel af indkomsterne i en befolkning. Funktionen er meget nyttig i indtægtsanalyse.

Formel

= QUARTILE (matrix, kvart)

Funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Array (krævet argument) - Dette er det array eller celleområde af numeriske værdier, som vi ønsker kvartilværdien for.
  2. Kvart (krævet argument) - Dette angiver, hvilken værdi der returneres. Det er et heltal mellem 0 og 4, der repræsenterer den krævede kvartil.

Hvordan bruges QUARTILE-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan QUARTILE indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende indtægttal:

KVARTILFunktion

KVARTIL kan returnere minimumsværdien, første kvartil, anden kvartil, tredje kvartil og maksimumsværdi. Funktionen accepterer fem værdier for kvartargumentet, som vist nedenfor:

KVARTILFunktion - Eksempel 1

De anvendte formler er nedenfor:

KVARTILFunktion - Eksempel 1a

På samme måde brugte vi 1 som kvartargument for den 25. percentil, 2 for den 50. percentil, 3 for den 75. percentil og 4 for den maksimale værdi.

Vi får resultaterne nedenfor:

KVARTILFunktion - Eksempel 1b

Eksempel 2

Hvis vi ønsker at fremhæve celler med kvartil, kan vi anvende betinget formatering med en formel, der bruger QUARTILE-funktionen. Antag, at vi får følgende data:

KVARTILFunktion - Eksempel 2

Hvis vi ønsker at fremhæve minimumskvartilen, kan vi bruge betinget formatering. Formlen, der skal anvendes, er:

KVARTILFunktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

KVARTILFunktion - Eksempel 2b

Hvis vi vil, kan vi fremhæve hver celle baseret på kvartilen, den tilhører. Til det vil vi indstille fire betingede formateringsregler:

  1. = A1> KVARTIL (A1: E5,3)
  2. = A1> = KVARTIL (A1: E5,2)
  3. = A1> = KVARTIL (A1: E5,1)
  4. = A1> = KVARTIL (A1: E5,0)

QUARTILE-funktionen er automatisk og beregner 1. kvartil med en indgang på 1, 2. kvartil med en indgang på 2 og 3. kvartil med en indgang på 3. Med en input på 0 returnerer funktionen minimumsværdien i data.

Vi er nødt til at arrangere de betingede formateringsregler, så de kører i samme retning. Den første regel fremhæver værdier, der er større end 3. kvartil. Den anden regel fremhæver værdier, der er større end 2. kvartil, den 3. regel fremhæver data, der er større end 1. kvartil, og den sidste regel fremhæver data, der er større end minimumsværdien.

Ting at huske på QUARTILE-funktionen

  1. #NUM! error - Opstår hvis enten:
    1. Den givne værdi af kvart er 4
    2. Det givne array er tomt
  2. #VÆRDI! error - Opstår, hvis den givne værdi af kvart er ikke-numerisk.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner forbedrer du din økonomiske modellering markant. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Liste over Excel-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Finansielle modelleringskurser