EDATE-funktion - Trin-for-trin-guide Sådan bruges EDATE-funktion

EDATE-funktionen er kategoriseret under Excel DATE / TIME-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen hjælper med at tilføje et specificeret antal måneder til en dato og returnerer resultatet som en seriel dato. Bortset fra at hjælpe en finansanalytiker Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør sporing af økonomiske prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller beregne løbetidsdatoer for tilgodehavender eller tilgodehavender, der falder på den sidste dag i måneden,EDATE-funktionen hjælper også med at beregne opsummeretælling efter måned.

Formel

= EDATE (startdato, måneder)

EDATE-funktionen indeholder følgende argumenter:

  1. Start_date (krævet argument) - Dette er den indledende dato. Vi skal indtaste datoer i datoformat, enten ved hjælp af DATE-funktionen eller som resultater af andre formler eller funktioner. Brug f.eks. DATO (2017,5,24) til 24. maj 2017. Funktionen returnerer fejl, hvis datoer er indtastet som tekst. Da Excel fortolker tekstrepræsentationer af datoer forskelligt afhængigt af datoens fortolkningsindstillinger på computeren.
  2. Måneder (krævet argument) - Dette er antallet af måneder før eller efter startdatoen. En positiv værdi for måneder giver en fremtidig dato; en negativ værdi producerer en tidligere dato.

Hvordan bruges EDATE-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​denne funktion, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Lad os se, hvilke resultater vi får, når vi bruger følgende data:

EDATE-funktion

I række 2 returnerede funktionen en dato, der er 9 måneder efter startdatoen. I række 3 returnerede den en dag, der er 9 måneder før startdatoen.

I række 4, da vi fik måneder som nul, returnerede datoen den samme som startdatoen. Mens vi i række 6 brugte Today-funktionen sammen med EDATE-funktionen. Så det returnerede en dato, der er 8 måneder fra i dag.

Husk, at EDATE-funktionen returnerer en seriel datoværdi. En seriel dato er, hvordan Excel gemmer datoer internt, og det repræsenterer antallet af dage siden 1. januar 1900.

Eksempel 2 - Brug af EDATE med andre funktioner

Antag, at vi er en opstartsvirksomhed med en liste over problemer og forfaldsdatoer, hvor vi vil løse dem. Hvis vi ønsker at oprette et resuméantal efter måned, kan vi bruge COUNTIF og EDATE.

De givne data er som følger:

EDATE - Eksempel 2

Som set ovenfor tildelte vi forfaldsdatoer til opgaver / problemer, der er anført ovenfor. For at oprette et resumé efter måned kan vi bruge formlen, der involverer COUNTIFS og EDATE.

Formlen, der skal bruges, er = COUNTIFS (($ B $ 3: $ B $ 8), "> =" & E3, ($ B $ 3: $ B $ 8), "<" & EDATE (E3,1)) .

EDATE - Eksempel 2a

Resultatet, vi ville få, ville være antallet af opgaver, der skal udføres månedligt for hele året, som vist nedenfor:

EDATE - Eksempel 2b

I eksemplet ovenfor ser vi en liste over seks opgaver i kolonne A, hver med en tilsvarende måldato.

Fra kolonne E får vi en oversigtstabel, der viser et samlet antal pr. Måned. Den første kolonne i oversigtstabellen er en dato for den første i hver måned i 2017. I formler for COUNTIFS er vi nødt til at angive de kriterier, der registrerer alle data efter dato. For at generere et samlet antal pr. Måned har vi brug for de kriterier, der tæller alle opgaver, der skal udføres i et helt år for måned.

Ved hjælp af de faktiske datoer i kolonne E kan vi konstruere kriterierne ved hjælp af selve datoen. Det andet kriterium oprettes af EDATE-funktionen. Disse to kriterier vises i COUNTIFS som:

datoer, ”> =” & E5, (B3: B8), ”<“ & EDATE (E5,1)

Ovenstående formel oversættes groft som "datoer større end eller lig med datoen i E5 og mindre end datoen i E5 plus en måned." Det er en bekvem måde at generere "parenteser" for hver måned med kun en dato. COUNTIFS genererer det korrekte antal for hver måned.

Husk, at hvis vi ikke ønsker at se fulde datoer i kolonne E, kan vi anvende de brugerdefinerede datoformater "mmm" eller "mmmm" til kun at vise månedsnavne.

Ting at huske om EDATE-funktionen

  1. #NUM! error - Opstår, når den dato, der følger af beregningen, ikke er en gyldig dato.
  2. #VALUE-fejl - opstår, hvis:
    1. Den leverede startdato er ikke en gyldig Excel-dato; eller
    2. Ethvert af de leverede argumenter er ikke-numeriske.
  3. Hvis vi angiver en decimalværdi i flere måneder, tilføjer EOMONTH-funktionen kun hele tal til start_dato.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje