Vigtige udbyttedatoer - Oversigt, nøgledatoer, eksempler

For at forstå udbyttebetalende aktier er kendskab til vigtige udbyttedatoer afgørende. Et udbytte kommer typisk i form af en kontantfordeling, der udbetales fra selskabets indtjening Oversigt over tilbageholdt indtjening Oversigten over tilbageholdt indtjening giver en oversigt over ændringer i en virksomheds tilbageholdte indtjening i en bestemt regnskabscyklus. Den er struktureret som en ligning, således at den åbnes med den tilbageholdte indtjening i begyndelsen af ​​rapporteringsperioden, foretager justeringer for poster som nettoindkomst og udbytte til investorer. I stedet for at geninvestere kontanter tilbage i virksomheden kan et selskab vælge at overføre værdi til aktionærerne ved hjælp af et udbytte.

Vigtige udbyttedatoer

Nøgleudbyttedatoer

Der er fire nøgledatoer, du skal huske på, når du holder en aktie, der betaler udbytte:

1. Erklæringsdato

Erklæringsdatoen er den dato, hvor bestyrelsen meddeler og godkender udbetaling af et udbytte. Erklæringen inkluderer størrelsen på det udstedte udbytte og skitserer registreringsdato og betalingsdato.

For eksempel: Den 18. oktober 2018 (erklæringsdato) erklærede Coca-Cola Co. et udbytte på $ 0,3900 pr. Aktie (udbyttestørrelse), der skulle betales den 14. december 2018 (betalingsdato) til aktionærerne med rekord pr. 30. november 2018 (registreringsdato).

2. Dato for udbytte

Datoen ex-udbytte Datoen for udbytte Ex-udbyttedagen er en investeringsperiode, der bestemmer, hvilke aktionærer der er berettiget til at modtage deklareret udbytte. Når et selskab annoncerer et udbytte, fastsætter bestyrelsen en rekorddato, når kun aktionærer, der er optaget på selskabets bøger fra den dato, har ret til at modtage udbyttet. er den første dag, hvor en aktie handler uden udbytte. Virksomheden indstiller ikke ex-udbyttedatoen - ex-udbyttedatoen indstilles af den børs, hvor selskabets aktie handles. Datoen for ex-udbytte sker typisk op til tre dage før registreringsdatoen. Købere af aktier på eller efter ex-udbyttedato har ikke ret til udbytte.

Eksempelvis er ex-udbyttedatoen for Coca-Cola 29. november 2018, hvilket er en dag før registreringsdatoen.

3. Registreringsdato

Registreringsdatoen, også kendt som datoen for registrering, er den dato, hvor investoren skal være på selskabets bøger for at modtage et udbytte.

Registreringsdatoen forveksles almindeligvis med datoen ex-udbytte. Husk, at rekorddatoen er fastsat af virksomheden, og ex-udbyttedatoen er fastsat af børsen Fondsbørs En fondsbørs er en markedsplads, hvor værdipapirer såsom aktier og obligationer købes og sælges. Fondsbørser giver virksomheder mulighed for at rejse kapital og investorer til at træffe informerede beslutninger ved hjælp af prisoplysninger i realtid. Børser kan være en fysisk placering eller en elektronisk handelsplatform. . Ex-udbyttedatoen er tidligere end registreringsdatoen, fordi der er en afviklingsperiode for aktiehandel på børser.

Overvej følgende: Når en investor køber en aktie på en børs, tager det tid for investorens information at blive opdateret i virksomhedens bøger. De fleste nordamerikanske finansielle produkter har en afviklingsperiode på t + 2. Med andre ord tager det to hverdage for en aktiehandel at afvikle.

Eksempelvis er ex-udbyttedatoen for Coca Cola 29. november 2018, mens registreringsdatoen er 30. november 2018. Derudover er afviklingsperioden t + 2.

  • En aktiekøber af Coca Cola-aktier den 29. november, ex-udbyttedatoen, ville ikke være berettiget til udbytte, fordi handelen ville afvikles den 1. december (efter registreringsdatoen).
  • En aktiekøber af Coca Cola-aktier den 28. november, dagen før ex-udbyttedatoen, ville have ret til et udbytte, fordi handelen ville afvikle den 30. november, så investoren ville være på selskabets bøger på registreringsdagen.

4. Betalingsdato

Betalingsdatoen er den dato, hvor udbyttet udbetales til aktionærerne. Udbyttebetalinger kan enten sendes via mail eller elektronisk til aktionærernes konti.

For eksempel er udbetalingsdatoen for Coca Cola den 14. december 2018. Den 14. december ville aktionærerne i Coca Cola inden ex-udbyttedagen modtage et udbytte på $ 0,3900 pr. Aktie.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Accelereret udbytte Accelereret udbytte Et accelereret udbytte er et udbytte, der udbetales forud for en ændring i den måde, udbyttet behandles på, såsom en ændring i skattesatsen for udbytte. Udbyttebetalingerne foretages tidligt for at beskytte aktionærerne og afbøde den negative indvirkning, som en ændring i udbyttepolitikken medfører.
  • Kapitalgevinstudbytte Kapitalgevinstudbytte Kapitalgevinstudbytte (CGY) er kursstigningen på en investering eller et værdipapir udtrykt i procent. Da beregningen af ​​kapitalgevinstudbytte involverer markedsprisen for et værdipapir over tid, kan det bruges til at analysere udsving i et værdipapirs markedspris. Se beregning og eksempel
  • Dividend Discount Model Dividend Discount Model Dividend Discount Model (DDM) er en kvantitativ metode til værdiansættelse af en virksomheds aktiekurs baseret på antagelsen om, at den aktuelle dagspris på en aktie
  • Specielt udbytte Specielt udbytte Et særligt udbytte, også kaldet et ekstra udbytte, er et engangsudbytte, "engangs", der uddeles af et selskab til dets aktionærer. Det er adskilt fra den almindelige cyklus af udbytte og er normalt unormalt større end et selskabs typiske udbyttebetaling.