Penny Stock - Definition, egenskaber og risikofaktorer

En øre-aktie er en fælles andel af et mindre offentligt selskab Privat vs Offentlig virksomhed Den største forskel mellem et privat vs offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er det. der handles til en lav pris. De specifikke definitioner af ørebeholdninger kan variere fra land til land. For eksempel betragtes de aktier, der handles til en pris under $ 5, i USA som penny-aktier, mens det i Storbritannien kun er penny-aktier, der er prissat under £ 1.

Penny lager

Penny-aktier klassificeres normalt som microcap-aktier med markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder på mindre end $ 250 millioner eller $ 300 millioner.

Flertallet handles over-the-counter Over-the-counter (OTC) Over-the-counter (OTC) er handel med værdipapirer mellem to modparter, der udføres uden for formelle børser og uden tilsyn af en børsregulator. OTC-handel sker på over-the-counter markeder (et decentralt sted uden fysisk placering) gennem forhandlernetværk. . Nogle kan dog handles på de store børser som NASDAQ eller New York Stock Exchange.

US SEC Definition af Penny Stocks

US Securities and Exchange Commission (SEC) giver sin egen specifikke definition af en penny stock. SEC bestemmer følgende funktioner i aktierne:

  • Aktier udstedt af et lille selskab, der handles til en pris under $ 5 pr. Aktie. Disse aktier kan også omfatte aktierne i visse private virksomheder uden noget aktivt handelsmarked.
  • Aktier handles normalt over-the-counter, såsom på OTC Bulletin Board eller OTC Link LLC, men kan også handles på værdipapirudvekslinger, herunder udenlandske værdipapirudvekslinger.
  • Aktierne er ekstremt illikvide.
  • Det kan være svært at prissætte aktierne, da prisnoteringer for aktierne ikke let kan opnås.

Penny Aktier som investeringer

I lighed med andre typer aktier kan ørebeholdninger bruges som et investeringsmiddel. En potentiel investor skal dog være forsigtig med sådanne investeringer. Aktierne er i sagens natur spekulative på grund af deres høje volatilitet og lave likviditet.

Derudover bruges disse lagre ofte i falske aktiviteter. For eksempel er de underlagt pumpe- og dump-ordninger, hvor deres priser manipuleres af aktieprojekterne.

En potentiel investor skal være opmærksom på følgende egenskaber, der gør dem ekstremt risikable investeringer:

1. Lav likviditet

Da mange af øre-aktierne handles over-the-counter, er aktiens likviditet lav. En investor er muligvis ikke altid i stand til at sælge aktierne på det rigtige tidspunkt. Den lave likviditet resulterer også i lave handelsvolumener. Således kan selv relativt små transaktioner medføre store svingninger i aktiekursen.

2. Begrænset historisk information

De fleste af aktierne i relativt unge virksomheder med begrænset historisk information. Virksomhederne mangler generelt en dokumenteret track record med hensyn til operationer, produkter, aktiver eller indtægter. Derfor er det ekstremt risikabelt at investere i sådanne virksomheder.

3. Mangel på offentlig information

Microcap-virksomheder, der udsteder ørebeholdninger, er ikke forpligtet til at indgive rapporter til de regulerende myndigheder (f.eks. SEC). Derudover er disse aktier ikke dækket af professionelle aktieanalytikere fra udpegede finansielle institutioner Nøglespillere på kapitalmarkederne. I denne artikel giver vi et generelt overblik over nøgleaktørerne og deres respektive roller på kapitalmarkederne. Kapitalmarkederne består af to typer markeder: primære og sekundære. Denne vejledning giver et overblik over alle de store virksomheder og karrierer på tværs af kapitalmarkederne. . Derfor finder potentielle investorer muligvis ikke tilstrækkelige ressourcer til at træffe en informeret investeringsbeslutning.

4. Ingen minimumskrav til notering

Da øre-aktier primært handles over-the-counter, er de virksomheder, der udsteder disse aktier, ikke forpligtet til at opfylde visse minimumskrav til noteringen.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Lange og korte positioner Lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort).
  • Primært marked Primært marked Det primære marked er det finansielle marked, hvor nye værdipapirer udstedes og bliver tilgængelige for handel af enkeltpersoner og institutioner. Kapitalmarkedernes handelsaktiviteter er adskilt i det primære og det sekundære marked.
  • Ticker Ticker En Ticker er et symbol, en unik kombination af bogstaver og tal, der repræsenterer en bestemt aktie eller sikkerhed, der er noteret på en børs. Tickersymbolet bruges til at henvise til en bestemt aktie, især under handel. Handler udføres baseret på en virksomheds tickersymboler