Investering i aktier med udbytte vs aktier uden udbytte

Der er fordele og ulemper i forhold til at investere i aktier med udbytte versus aktier uden udbytte. Udbytte er periodiske betalinger foretaget af virksomheder til ejere af dets aktier. De er et middel for et selskab til at dele en del af dets indtægter med dem, der ejer en kapitalandel i virksomheden. Udbytte er gavnligt for aktionærerne, fordi de repræsenterer yderligere investeringsafkast. De betragtes ofte af investorer som magen til renter optjent på obligationer. Udbyttebetalinger er en del af det samlede investeringsafkast Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer. i en aktie, som en investor modtager.

De fleste virksomheder, der regelmæssigt udsteder udbytte, gør det kvartalsvis (fire gange om året). Der udbetales udbytte pr. Aktieaktie. For eksempel, hvis en person ejer 20 aktier i et firma, der betaler $ 4 i udbytte om året, modtager de $ 80 i udbyttebetaling hvert år (20 aktier x $ 4 pr. Aktie = $ 80).

Med udbytte vs uden udbytte

Resumé:

  • Udbytte er en måde at betale aktionærerne et afkast på deres investering på. betalingerne kan ske gennem kontanter, yderligere aktier i selskabet eller muligheden for at købe yderligere aktier med rabat.
  • Virksomheder, der tilbyder udbytte, giver investorer en regelmæssig indkomst, da aktiekursen bevæger sig op og ned på markedet.
  • Virksomheder, der ikke tilbyder udbytte, geninvesterer typisk indtægter i selve selskabets vækst, hvilket i sidste ende kan føre til større stigninger i aktiekurs og værdi for investorer.

Hvordan fungerer udbytte?

Virksomheder sender typisk udbyttebetalinger til deres aktionærers mæglerkonti. Alternativt kan et selskab muligvis ikke betale et kontant udbytte, men i stedet tilbyde yderligere aktier af aktier til aktionærerne.

En mulighed med udbytte er et udbytte reinvesteringsprogram Udbytte reinvestering plan (DRIP) En udbytte reinvestering plan (DRIP eller DRP) er en plan, der tilbydes af et selskab til aktionærerne, at det giver dem mulighed for automatisk at geninvestere deres kontante udbytte i yderligere aktier i virksomheden på udbetalingsdatoen for udbyttet. Udbyttegeninvesteringsplaner er typisk kommissionsfri og giver en rabat på den aktuelle aktiekurs. - DRIP for kort - som giver aktionærer mulighed for automatisk at geninvestere deres udbytteindtjening i køb af flere aktier. Aktionærer får ofte en ekstra fordel på grund af det faktum, at DRIPs sætter dem i stand til at købe de ekstra aktier til en nedsat pris og / eller kommissionsfri.

Hver virksomheds udbyttemuligheder - hvis de tilbyder udbytte - er forskellige. Det er dog altid tilfældet, at en virksomheds bestyrelse skal godkende hver udbyttebetaling. Når selskabet er godkendt, underretter selskabet aktionærerne om datoen for udbetaling af udbytte, hvor meget udbyttet er, og hvad ex-udbyttedato Ex-udbytte Dato ex-udbytte er en investeringsperiode, der bestemmer, hvilke aktionærer der er berettiget til modtage deklareret udbytte. Når et selskab annoncerer et udbytte, fastsætter bestyrelsen en rekorddato, når kun aktionærer, der er optaget på selskabets bøger fra den dato, har ret til at modtage udbyttet. er (den dato, der bestemmer aktionærens berettigelse til udbetaling af udbytte).

Datoen for ex-udbytte er af afgørende betydning for investorer, fordi den specificerer, hvornår en aktionær skal eje en aktie for at modtage udbyttet. Hvis en investor undlader at købe aktier på ex-udbyttedato, er han ikke berettiget til udbetaling af udbytte. Hvis en investor dog sælger aktien, når datoen for ex-udbytte er gået, men inden udbyttet faktisk er betalt, er de stadig berettiget til at modtage udbyttet, fordi de ejede aktien før og på ex-udbyttedagen.

Investering i aktier, der giver udbytte

Det er klart, at investering i aktier med udbytte er gavnligt for aktionærerne. Dette skyldes, at investorer er i stand til at modtage en regelmæssig indkomst fra deres aktieinvestering, mens de fortsætter med at holde aktien for at tjene yderligere på styrkelse af aktiekursen. Udbytte er penge i hånden, mens aktierne stiger og falder på markedet.

Virksomheder, der har en oversigt over regelmæssige udbyttebetalinger, år efter år, har tendens til at blive styret mere effektivt, da virksomheden er klar over, at de har brug for at give deres investorer kontanter fire gange om året. Virksomheder, der har en lang track record for at foretage udbyttebetalinger, er normalt veletablerede virksomheder med stor cap (f.eks. General Electric). Deres aktiekurser giver muligvis ikke enorme procentvise gevinster, der kan ses i aktiekurserne for yngre virksomheder, men har tendens til at være stabile og give et stabilt afkast af investeringen over tid.

Investering i aktier uden udbytte

Så hvorfor skulle nogen ønske at investere i et selskab, der ikke betaler udbytte? Faktisk kan der være væsentlige positive ved at investere i aktier uden udbytte. Virksomheder, der ikke betaler udbytte på aktier, geninvesterer typisk de penge, der ellers kan gå til udbyttebetalinger i virksomhedens ekspansion og samlede vækst. Dette betyder, at deres aktiekurser over tid sandsynligvis vil blive værdsat i værdi. Når det er tid for investoren at sælge sine aktier, kan han godt se et højere afkast på sin investering, end han ville have opnået ved at investere i en aktie, der betalte udbytte.

Virksomheder, der ikke tilbyder udbytte, investerer også undertiden potentiel kontant udbytte i noget, der kaldes et ”aktietilbagekøb” på det åbne marked. Hvis der er færre aktier til rådighed på det åbne marked, er virksomhedens indtjening pr.Aktie (EPS) Indtjening pr. EPS måler hver fælles akties fortjeneste - teoretisk set - stiger. Aktietilbagekøb øger også den aktieprocent, som hver aktionær ejer, ved at reducere det samlede antal udestående aktier på markedet.

Som et simpelt eksempel, overvej et selskab med i alt 200 udestående aktier. De foretager et tilbagekøb af 100 aktier, så der kun er 100 udestående aktier. En aktionær, der ejer 10 aktier, ville derefter eje en aktiepost på 10% i selskabet, mens deres 10 aktier inden tilbagekøb kun repræsenterede en aktiepost på 5%.

Hvor skal man investere? - Aktier med udbytte versus aktier uden udbytte

Der er relative fordele og ulemper ved at investere i udbyttebetalende aktier versus aktier, der ikke betaler udbytte. Som allerede nævnt er de fleste regelmæssige udbyttere store, etablerede virksomheder, der sandsynligvis ikke går ud af drift. Over tid kan deres afkast typisk være afhængig af, så de passer nøje til den samlede markedsydelse. De holder normalt bedre på bjørnemarkeder end ikke-udbyttebetalende aktier og er ofte udsat for mindre volatilitet.

Imidlertid kan en investor, der kun køber udbyttebetalende aktier, falde en smule under for at opnå en veldiversificeret portefølje og i det omfang kan blive udsat for mere risiko. Investering i udbytteaktier alene kan betyde at gå glip af potentielt høje afkast på investeringer, der kommer fra teknologi- og biomedicinske virksomheder, der typisk slet ikke betaler udbytte og foretrækker at geninvestere indtjeningen i forskning og udvikling af nye produkter.

I sidste ende besvares spørgsmålet om, hvorvidt der skal investeres i udbytteaktier eller ikke-udbytteaktier, bedst ved at overveje dine individuelle økonomiske mål og planlægning og din overordnede investeringsstrategi under hensyntagen til faktorer som din risikotolerance. Hvis du ønsker at sigte mod at etablere en solid strøm af udbytteindtægter, tilbyder flere investeringsselskaber ETF'er og gensidige fonde, der er fokuseret på at investere udelukkende i virksomheder, der tidligere har uddelt store udbytter.

Din ideelle aktieportefølje kan dog godt tilbyde en blanding af nogle virksomheder, der betaler udbytte, og andre, der ikke gør det. Og det kan være den bedste tilgang at tage: det vil sige at fokusere på at sammensætte en portefølje af aktier af virksomheder, som du anser for en god investering, uanset virksomhedens nuværende holdning til udbetaling af udbytte (som trods alt kan ændres kl. når som helst).

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Udbyttepolitik Udbyttepolitik En virksomheds udbyttepolitik dikterer det udbytte, som virksomheden udbetaler til dets aktionærer, og hvor ofte udbyttet udbetales
  • Diversificering Diversificering Diversificering er en teknik til allokering af porteføljeressourcer eller kapital til en række forskellige investeringer. Målet med diversificering er at mindske tab
  • Udbytte kontra aktietilbagekøb / tilbagekøb Udbytte vs aktietilbagekøb / tilbagekøb Aktionærer investerer i børsnoterede virksomheder til kapitalforbedring og indtægter. Der er to hovedmåder, hvorpå et selskab returnerer overskud til sine aktionærer - kontant udbytte og tilbagekøb af aktier. Årsagerne til den strategiske beslutning om udbytte i forhold til tilbagekøb af aktier er forskellige fra virksomhed til virksomhed
  • Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder