SMART-mål - Definition, vejledning og betydning af målindstilling

Mål er en del af ethvert aspekt af erhvervslivet og giver en følelse af retning, motivation Interpersonel intelligens Interpersonel intelligens henviser til en persons evne til at forholde sig godt til mennesker og styre relationer. Det gør det muligt for folk at forstå behovene og motivationen hos dem omkring dem, hvilket hjælper med at styrke deres samlede indflydelse. Mennesker med interpersonel intelligens, et klart fokus Ledelse ved eksempel Ledelse er en proces, hvor en person påvirker andre menneskers adfærd og holdninger. At føre et godt eksempel hjælper andre mennesker med at se, hvad der ligger, og tydeliggøre vigtigheden. Ved at sætte mål giver du dig selv et mål at sigte mod. Et SMART-mål bruges til at styre målsætningen. SMART er et akronym, der står for S pecific, M easurable,En chievable, R ealistic, og T imely. Derfor indeholder et SMART-mål alle disse kriterier for at hjælpe med at fokusere din indsats og øge chancerne for at nå dit mål.

Smart mål

SMART-mål er:

 • S ÆRLIGE: Veldefineret, klar og entydig
 • M easurable: Med specifikke kriterier, der måler dine fremskridt hen imod opfyldelsen af målet
 • En troværdig: Opnåelig og ikke umulig at opnå
 • R ealistic: Inden for rækkevidde, realistisk, og relevante for dit liv formål
 • T imely: Med en klart defineret tidslinje, inklusive en startdato og en måldato. Formålet er at skabe haster.

SMART mål - specifikt

Mål, der er specifikke, har en væsentlig større chance for at blive nået. For at gøre et mål specifikt skal de fem “W” -spørgsmål overvejes:

 1. Hvem: Hvem er involveret i dette mål?
 2. Hvad: Hvad vil jeg opnå?
 3. Hvor: Hvor skal dette mål nås?
 4. Hvornår: Hvornår vil jeg nå dette mål?
 5. Hvorfor: Hvorfor ønsker jeg at nå dette mål?

For eksempel ville et generelt mål være "Jeg vil komme i form." Et mere specifikt mål ville være "Jeg ønsker at få et gymnastikmedlemskab på mit lokale samfundscenter og træne fire dage om ugen for at være sundere."

SMART-mål - målbart

Et SMART-mål skal have kriterier til måling af fremskridt. Hvis der ikke er nogen kriterier, kan du ikke bestemme dine fremskridt, og hvis du er på vej til at nå dit mål. For at gøre et mål målbart, spørg dig selv:

 1. Hvor mange / meget?
 2. Hvordan ved jeg, om jeg har nået mit mål?
 3. Hvad er min indikator for fremskridt?

For eksempel ved at bygge videre på det specifikke mål ovenfor: Jeg ønsker at få et gymmedlemskab i mit lokale samfundscenter og træne fire dage om ugen for at være sundere. Hver uge vil jeg sigte mod at tabe et pund kropsfedt.

SMART-mål - opnåeligt

Et SMART-mål skal være opnåeligt og opnåeligt. Dette hjælper dig med at finde ud af måder, du kan realisere dette mål på og arbejde hen imod det. Målets opnåelighed skal strækkes, så du føler dig udfordret, men defineres godt nok til, at du rent faktisk kan nå det. Spørge dig selv:

 1. Har jeg ressourcerne og kapaciteterne til at nå målet? Hvis ikke, hvad mangler jeg?
 2. Har andre gjort det med succes før?

SMART mål - realistisk

Et SMART-mål skal være realistisk, idet målet realistisk kan nås i betragtning af de tilgængelige ressourcer og tid. Et SMART-mål er sandsynligvis realistisk, hvis du mener, at det kan opnås. Spørge dig selv:

 1. Er målet realistisk og inden for rækkevidde?
 2. Er målet nået, givet tid og ressourcer?
 3. Er du i stand til at forpligte dig til at nå målet?

SMART mål - rettidigt

Et SMART-mål skal være tidsbegrænset, idet det har en start- og slutdato. Hvis målet ikke er tidsbegrænset, er der ingen følelse af haster og derfor mindre motivation til at nå målet. Spørge dig selv:

 1. Har mit mål en deadline?
 2. Hvornår vil du nå dit mål?

For eksempel ved at bygge videre på målet ovenfor: Den 1. august får jeg et gymmedlemskab på mit lokale samfundscenter. For at være sundere træner jeg fire dage om ugen. Hver uge vil jeg sigte mod at tabe et pund kropsfedt. I slutningen af ​​august vil jeg have realiseret mit mål, hvis jeg taber fire pund fedt i løbet af måneden.

Betydningen af ​​SMART målindstilling

Ofte vil enkeltpersoner eller virksomheder indstille sig til fiasko ved at sætte generelle og urealistiske mål som "Jeg vil være den bedste ved X." Dette mål er vagt uden retningsfølelse.

SMART-mål giver dig succes ved at gøre målspecifikke, målbare, opnåelige, realistiske og rettidige. SMART-metoden hjælper dig med at skubbe dig videre, giver dig en følelse af retning og hjælper dig med at organisere og nå dine mål.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste denne guide til SMART-målindstilling i erhvervslivet. Nedenfor er yderligere gratis ressourcer fra Finance, den globale udbyder af FMVA-betegnelsen Financial Modelling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari.

 • Emotionel intelligens Emotionel intelligens Emotionel intelligens, også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ), er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ
 • Time Management Time Management Time management er processen med at planlægge og kontrollere, hvor meget tid der skal bruges på specifikke aktiviteter. God tidsstyring gør det muligt for en person at gennemføre mere på en kortere periode, sænker stress og fører til karrieresucces. Denne guide giver en liste over de bedste tip til at styre tiden godt
 • Ledelsesegenskaber Lederskabsegenskaber Ledelsesegenskaber refererer til personlige egenskaber, der definerer effektive ledere. Ledelse henviser til en persons eller en organisations evne til at vejlede enkeltpersoner, teams eller organisationer mod opfyldelse af mål og mål. Ledelse spiller en vigtig funktion i ledelsen
 • En følelse af formål på arbejdspladsen En følelse af formål på arbejdspladsen Find din følelse af formål på arbejdspladsen. Uanset om du nyder dit job eller ej, kommer det ofte ned til, hvor godt det understøtter din følelse af formål. Hvor du arbejder, den rolle, du har, og din bredere fornemmelse af dit formål kan ændres, så hvis du vil have en balance mellem disse tre, skal du være åben for forandring