Regnskabsskandaler - Liste over top 10 skandaler i tidligere årtier

De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder af dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer, der ødelagde virksomheder og ødelagde folks liv. Mange af disse regnskabsmæssige skandaler var et resultat af overdreven grådighed hos nogle få individer, hvis handlinger førte til katastrofale konsekvenser, der bragte hele virksomheder ned og ramte millioner af mennesker. I denne artikel ser vi på de 10 største regnskabsskandaler i nyere tid.

Top 10 regnskabsskandaler i de seneste årtier

Affaldshåndteringsskandale (1998)

Regnskabsskandaler - Affaldshåndtering

Waste Management Inc. er et børsnoteret amerikansk affaldshåndteringsfirma. I 1998 opdagede selskabets nye administrerende direktør, A Maurice Meyers, og hans ledelsesteam, at virksomheden havde rapporteret over 1,7 milliarder dollars i falsk indtjening.

Securities and Exchange Commission Typer af SEC-arkivering US SEC gør det obligatorisk for børsnoterede virksomheder at indsende forskellige typer SEC-arkiver, formularer inkluderer 10-K, 10-Q, S-1, S-4, se eksempler. Hvis du er en seriøs investor- eller finansprofessional, vil det at vide og være i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkivering hjælpe dig med at træffe informerede investeringsbeslutninger. (SEC) fandt virksomhedens ejer og tidligere administrerende direktør, Dean L Buntrock, skyldig sammen med flere andre topledere. Hertil kommer, at SEC bød Waste Management's revisorer, Arthur Andersen, med over $ 7 millioner. Affaldshåndtering afviklede til sidst en aktionærklassesag for 457 millioner dollars.

Enron Scandal (2001)

Regnskabsskandaler - Enron Corp.

Enron Corporation var et amerikansk energi-, råvare- og serviceselskab med base i Houston, Texas. I et af de mest kontroversielle regnskabsmæssige skandaler i det sidste årti blev det opdaget i 2001, at virksomheden havde brugt regnskabsmæssige hulrum til at skjule milliarder af dollars med dårlig gæld, samtidig med at virksomheden indtog en oppustet tilbageholdt indtjening Formlen for tilbageholdt indtjening repræsenterer alle akkumulerede nettoindkomst nettet af alt udbetalt udbytte til aktionærerne. Overført indtjening er en del af egenkapitalen på balancen og repræsenterer den del af virksomhedens overskud, der ikke uddeles som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering. Skandalen resulterede i, at aktionærerne tabte over $ 74 milliarder, da Enrons aktiekurs kollapsede fra omkring $ 90 til under $ 1 inden for et år.

En SEC-undersøgelse afslørede, at selskabets administrerende direktør, Jeff Skillings, og den tidligere administrerende direktør, Ken Lay, havde holdt milliarder dollars i gæld uden for selskabets balance. Derudover havde de presset virksomhedens revisionsfirma, Arthur Andersen, til at ignorere problemet.

De to blev dømt, stort set baseret på vidnesbyrd fra den tidligere Enron-medarbejder, Sherron Watkins. Lay døde dog, før han tjente i fængsel. Jeff Skillings blev idømt 24 års fængsel. Skandalen førte til Enrons konkurs og Arthur Andersens opløsning.

Efter det faktum var overbevisningerne lige så kontroversielle som virksomhedens sammenbrud havde været chokerende, da anklager Andrew Weissman anklagede ikke kun enkeltpersoner, men hele regnskabsfirmaet Arthur Andersen, hvilket effektivt satte virksomheden ud af drift. Det var lidt trøst for de 20.000 ansatte, der havde mistet deres job, da overbevisningen senere blev omstødt.

WorldCom-skandale (2002)

Regnskabsskandaler - WorldCom

WorldCom var et amerikansk teleselskab med base i Ashburn, Virginia. I 2002, blot et år efter Enron-skandalen, blev det opdaget, at WorldCom havde oppustet sine aktiver med næsten 11 milliarder dollars, hvilket gjorde det til langt den ene af de største regnskabsskandaler nogensinde.

Virksomheden havde underrapporteret linjeomkostninger ved at kapitalisere i stedet for at udgiftsføre dem og havde øget sine indtægter ved at foretage falske poster. Skandalen kom først frem, da virksomhedens interne revisionsafdeling fandt næsten 3,8 milliarder dollars i falske konti. Virksomhedens administrerende direktør, Bernie Ebbers, blev dømt til 25 års fængsel for bedrageri, sammensværgelse og arkivering af falske dokumenter. Skandalen resulterede i over 30.000 tab af arbejdspladser og over 180 milliarder dollars i tab fra investorer.

Tyco Scandal (2002)

Regnskabsskandaler - Tyco International

Tyco International var et amerikansk blue-chip sikkerhedssystemfirma med base i Princeton, New Jersey. I 2002 blev det opdaget, at administrerende direktør, Dennis Kozlowski, og CFO, Mark Swartz, havde stjålet mere end $ 150 millioner fra virksomheden og havde oppustet virksomhedens indtjening med over $ 500 millioner i deres rapporter. Kozlowski og Swartz havde afskaffet penge ved hjælp af ikke-godkendte lån og aktiesalg.

Skandalen blev opdaget, da SEC og kontoret for distriktsadvokaten på Manhattan foretog undersøgelser i forbindelse med visse tvivlsomme regnskabspraksis fra virksomheden. Kozlowski og Swartz blev begge dømt til 8 til 25 års fængsel. En gruppesag tvang dem til at betale 2,92 milliarder dollars til investorer.

HealthSouth Scandal (2003)

Regnskabsskandaler - HealthSouth Corporation

HealthSouth Corporation er et børsnoteret sundhedsfirma i USA med base i Birmingham, Alabama. I 2003 blev det opdaget, at virksomheden havde øget indtjeningen med over $ 1,8 mia. SEC havde tidligere undersøgt HealthSouths administrerende direktør, Richard Scrushy, efter at han solgte 75 millioner dollars på lager en dag før virksomheden bogførte et enormt tab. Skønt han blev anklaget, blev Scrushy frikendt for alle 36 tilfælde af regnskabssvindel. Han blev imidlertid fundet skyldig i bestikkelse af den daværende Alabama-guvernør, Don Siegelman, og blev idømt syv års fængsel.

Freddie Mac Scandal (2003)

Regnskabsskandaler - Freddie Mac

The Federal Home Loan Mortgage Corporation, også kendt som Freddie Mac, er en amerikansk føderalt støttet realkreditfinansieringsgigant med base i Fairfax County, Virginia. I 2003 blev det opdaget, at Freddie Mac havde fejlagtigt over $ 5 mia. $ I indtjening. COO David Glenn, administrerende direktør Leland Brendsel, tidligere CFO Vaughn Clarke og tidligere Senior Vice Presidents Robert Dean og Nazir Dossani havde forsætligt overvurderet indtjeningen i selskabets bøger. Skandalen kom frem på grund af en SEC-undersøgelse af Freddie Macs regnskabspraksis. Glenn, Clarke og Brendsel blev alle fyret, og virksomheden blev idømt en bøde på 125 millioner dollars.

American International Group (AIG) skandale (2005)

Regnskabsskandaler - AIG International

American International Group (AIG) er et amerikansk multinationalt forsikringsselskab med over 88 millioner kunder i 130 lande. I 2005 blev administrerende direktør Hank Greenberg fundet skyldig i aktiekursmanipulation. SEC's undersøgelse af Greenberg afslørede en massiv regnskabssvindel på næsten 4 mia. $.

Det blev konstateret, at virksomheden havde bogført lån som indtægter i sine bøger og tvunget kunder til at bruge forsikringsselskaber, som virksomheden havde allerede eksisterende udbetalingsaftaler med. Virksomheden havde også bedt aktiehandlere om at oppumpe selskabets aktiekurs. AIG blev tvunget til at betale en bøde på 1,64 mia. Dollar til SEC. Virksomheden betalte også 115 millioner dollars til en pensionsfond i Louisiana og 725 millioner dollars til tre pensionsfonde i Ohio.

Lehman Brothers Scandal (2008)

Regnskabsskandaler - Lehman Brothers

Lehman Brothers var et globalt firma inden for finansielle tjenesteydelser med base i New York City, New York. Det var en af ​​de største investeringsbanker i USA. Under finanskrisen i 2008 blev det opdaget, at virksomheden havde skjult over 50 milliarder dollars i lån. Disse lån var forklædt som salg ved hjælp af regnskabsmæssige smuthuller.

Ifølge en SEC-undersøgelse havde virksomheden solgt giftige aktiver til banker på Caymanøerne på kort sigt. Man forstod, at Lehman Brothers ville købe disse aktiver tilbage. Dette gav indtryk af, at virksomheden havde $ 50 milliarder mere kontant og $ 50 milliarder mindre i giftige aktiver. I kølvandet på skandalen gik Lehman Brothers konkurs.

Bernie Madoff-skandale (2008)

Regnskabsskandaler - Bernie Madoff Investment Securities

Bernie Madoff er en tidligere amerikansk børsmægler, der orkestrerer den største Ponzi-ordning i historien , og også en af ​​de største regnskabsskandaler. Madoff ledede Bernard L. Madoff Investment Securities LLC. Efter finanskrisen i 2008 blev det opdaget, at Madoff havde narret investorer på over $ 64,8 mia.

Madoff, hans revisor, David Friehling, og næstkommanderende, Frank DiPascalli, blev alle dømt for anklagerne mod dem. Den tidligere børsmægler fik en fængselsstraf på 150 år og blev også beordret til at betale 170 milliarder dollars i restitution.

Satyam Scandal (2009)

Regnskabsskandaler - Satyam

Satyam Computer Services var et indisk it-service- og back-office-regnskabsfirma med base i Hyderabad, Indien. I 2009 blev det opdaget, at virksomheden havde forøget omsætningen med $ 1,5 mia., Hvilket markerede et af de største regnskabsskandaler.

En undersøgelse foretaget af Indiens Central Bureau of Investigation afslørede, at grundlægger og formand, Ramalinga Raju, havde forfalsket indtægter, margener og kontantbeholdninger. Under undersøgelsen indrømmede Raju svig i et brev til selskabets bestyrelse. Selvom Raju og hans bror blev anklaget for brud på tillid, sammensværgelse, svig og forfalskning af optegnelser, blev de løsladt, da Central Bureau of Investigation ikke indgav anklager til tiden.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle globale udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-programmet, der er designet til at omdanne nogen til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil disse yderligere finansressourcer være nyttige:

  • Regnskab for indkomstskatter Regnskab for indkomstskatter Indkomstskat og dens regnskab er et nøgleområde for virksomhedsfinansiering. At have en konceptuel forståelse af regnskab for indkomstskat gør det muligt for en virksomhed at opretholde økonomisk fleksibilitet. Skat er et indviklet felt at navigere i og forvirrer ofte selv de mest dygtige finansielle analytikere.
  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Forensic Audit Guide Forensic Audit Guide En Forensic Audit er en detaljeret revision af en virksomheds optegnelser, der skal bruges i en domstol i en retssag. Revisorer, advokater og økonomiprofessionelle er alle involveret. I en sådan revision vil de lede efter korruption, interessekonflikter, bestikkelse, afpresning, misbrug af aktiver, økonomisk svindel
  • Reviderede regnskaber Reviderede årsregnskaber Offentlige selskaber er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres årsregnskab revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede regnskaber hjælper beslutningstagere