T-formede færdigheder - Oversigt, historie, andre færdighedstyper

T-formede færdigheder henviser til en særlig type kvaliteter, der gør en medarbejder værdifuld. En T-formet person besidder fremragende viden om og færdigheder inden for bestemte områder og er god til at arbejde med andre på en samarbejdsvillig måde. Der er forskellige typer medarbejdere, kaldet “jeg”, “T” og “X”. Den mest ønskelige type medarbejder er ofte en T.

T-formede færdigheder

Et T-formet individ er en metafor; det bruges stærkt af jobansatte eller virksomheder, der ønsker at ansætte stærke medarbejdere. Det er en henvisning til ansøgere, der besidder de mest ønskelige færdigheder. Den lodrette bjælke på den T-formede person er repræsentativ for en persons unikke evner og færdigheder, og hvor dybt deres viden er relateret til disse evner og færdigheder. Den vandrette bjælke repræsenterer personens evne til at bruge de nævnte færdigheder og evner til at samarbejde Interpersonel intelligens Interpersonel intelligens henviser til en persons evne til at forholde sig godt til mennesker og styre relationer. Det gør det muligt for folk at forstå behovene og motivationen hos dem omkring dem, hvilket hjælper med at styrke deres samlede indflydelse. Mennesker med interpersonel intelligens med andre inden for forskellige ekspertiseområder.

Resumé:

  • T-formede færdigheder - eller en T-formet person - er en henvisning til kvaliteter, der gør en medarbejder værdifuld; de har fremragende viden om og færdigheder inden for bestemte områder og er gode til at samarbejde med andre på en samarbejdsvillig måde.
  • Udtrykket blev først brugt internt hos McKinsey & Company; det blev populariseret af David Guest og IDEO CEO Tim Brown.
  • Sammen med T-formede færdigheder er der X-formede færdigheder (hvilket betyder at en person er en god ledelseskandidat) og I-formede færdigheder (hvilket betyder at personen er vidende / dygtig inden for et bestemt område, men ikke har mestret evnen til at samarbejde ).

Historie om T-formede færdigheder

Den første "officielle" henvisning til T-formede færdigheder, eller en T-formet person, blev lavet af David Guest tilbage i 1991. Konceptet fik reel popularitet, efter at CEO for IDEO Design Consultancy firma - Tim Brown - støttede ideen, når man kiggede over ansøgernes CV. Browns idé? Brug af søgen efter T-formede færdigheder / en T-formet person hjælper med at opbygge de allerbedste tværfaglige teams inden for en virksomhed. Det fører igen til en stærkere, mere effektiv og potentielt banebrydende virksomhed.

Men historisk set kan udtrykket T-formet mand dateres tilbage til 1980'erne. På det tidspunkt brugte McKinsey & Company udtrykket bredt på interne dokumenter og publikationer, der primært blev set af øverste ledelse. Udtrykket henviste til ideen om, at den T-formede mand (som også omfattede kvinder på det tidspunkt) var ideel til rekruttering som medarbejder og også skulle ledes efter med hensyn til de konsulenter og partnere, som virksomheden besluttede at arbejde med.

Fordele ved at ansætte T-formede personer

Ansættelse af T-formede fagfolk er gavnligt for en virksomhed. Med deres kernefærdigheder og evne til at lære ting hurtigt udmærker T-formede medarbejdere sig i deres hovedansvar, men de kan også udføre andre opgaver effektivt. På en sådan måde bidrager de til væksten i virksomheden som helhed. Specifikt tilbyder de følgende fordele:

1. Bedre kommunikations- og samarbejdsfærdigheder

T-formede individer er i stand til at håndtere andre mennesker og forstå deres behov som helhed på grund af deres evne til at diskutere sager på tværs af hele virksomheden. De forstår måderne på andre mennesker på og grundene til at gøre tingene på en bestemt måde.

2. Fleksibilitet

Mens T-formede medarbejdere kan nævne en hovedekspertise eller et primært arbejdsområde, kan de stadig tilbyde deres færdigheder til andre prioriterede områder, der muligvis kræver deres hjælp. De er fleksible nok til at påtage sig nye opgaver og hjælpe andre medlemmer på deres team med at sikre, at de overordnede mål og mål nås.

3. Hårde og bløde færdigheder

Ud over hårde færdigheder, såsom design eller programmering, har T-formede medarbejdere også bløde færdigheder såsom netværk og kritisk tænkning, hvilket gør dem til en komplet pakke.

Hvem er X-formede og I-formede personer?

Det T-formede individ er kun en type. De andre typer, der oftest henvises til, er X- og I-formede mennesker.

Den X-formede person henviser til en type person, der er god til at arbejde i flere områder. Udtrykket bruges til direkte at henvise til de medarbejdere, der er fremragende ledermateriale. X's multiple arme repræsenterer en person med gode interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder Interpersonelle færdigheder er de nødvendige færdigheder til effektivt at kommunikere, interagere og arbejde med enkeltpersoner og grupper. Dem med gode interpersonelle færdigheder er stærke verbale og ikke-verbale kommunikatorer og betragtes ofte som "gode med mennesker". og kan arbejde med forskellige mennesker på tværs af forskellige brancher eller områder i en virksomhed. De er så i stand til at bringe sådanne forskellige grupper sammen (angivet med X-tværsnittet), så de kan samarbejde effektivt.

Det jeg-formede individ ligner en T-formet person; de mangler dog inden for et bestemt område. Det jeg-formede individ har en dyb forståelse af og færdigheder i en given arena. De har imidlertid ikke prøvet eller ikke haft succes med at anvende den nævnte viden eller færdigheder på andre områder. Erfaringsdybden er værdifuld, men en velafrundet og meget efterspurgt medarbejder kan bruge sine evner inden for flere områder.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Emotionel intelligens Emotionel intelligens Emotionel intelligens, også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ), er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ
  • Lederskabsteorier Lederskabsteorier Lederskabsteorier er tankeskoler, der fremføres for at forklare, hvordan og hvorfor visse individer bliver ledere. Teorierne understreger de træk og adfærd, som enkeltpersoner kan vedtage for at øge deres egne ledelsesevner.
  • Ledelsesfærdigheder Ledelsesfærdigheder Ledelsesfærdigheder kan defineres som bestemte attributter eller evner, som en leder skal have for at udføre specifikke opgaver i en
  • Netværk og opbygning af relationer (del 1) Netværk og opbygning af forhold (del 1) Denne artikel er en del af en række nyttige tip, der hjælper dig med at finde succes inden for netværk inden for din virksomhed. Netværk spiller en vigtig rolle i vores professionelle liv, startende fra vores jobsøgning, fortsætter med at blive medlem og arbejde i en virksomhed og endelig fremme vores karriere.