Likvidationsværdi - Indtægter modtaget fra en hurtig salgsproces

Likvidationsværdi er et skøn over den endelige værdi, som indehaveren af ​​finansielle instrumenter modtager, når et aktiv sælges, typisk under en hurtig salgsproces. En virksomhed afvikles typisk som en del af en konkursproces, og materielle aktiver sælges hurtigt, ofte for øre på dollaren, til en ekstremt lav procentdel af deres oprindelige omkostninger.

Likvidationsværdi

I en anden sammenhæng, når en investor vælger at forlade et rentabelt venture, betragtes værdien af ​​aktier, når den udbydes til salg, også som en likvidationsværdi.

Hvad bruges likvidationsværdi til?

Beregningen af ​​likvidationsværdien bruges i værdiansættelsen af ​​finansielle instrumenter til at simulere det værste tilfælde, når en virksomhed eller virksomhed går konkurs. Det bruges også, når en sund virksomhed overvejer at gennemgå en fusion, sætte sig selv til salg eller ansøge om kredit fra sine investorer eller debitor.

Sådan beregnes likvidationsværdi

Likvidationsværdi kan beregnes ved at fjerne værdien af ​​alle virksomheders aktiver og passiver fra dens finansielle rapport. Subtraktion af forpligtelser fra aktiver giver investorerne likvidationsværdien.

Når der arbejdes med likvidationsberegninger, bør en investor ekskludere de immaterielle aktiver såsom goodwill, brandgenkendelse og intellektuelle egenskaber.

Beregningseksempel:

Unlimited Ltd. noterede en børsværdi på $ 500 millioner på børsen. Virksomheden rapporterede også forpligtelser på i alt 150 millioner dollars og en bogført værdi på 400 millioner dollars. Takstmanden estimerer værdien af ​​virksomhedens aktiver til 380 millioner dollars på auktionsmarkedet.

Likvidationsværdien af ​​Unlimited Ltd. er $ 230 millioner, fundet ved at trække $ 150 millioner i forpligtelser fra $ 380 millioner i auktionsværdi.

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Seneste eksempel

Sears Canada, ramt af hård konkurrence om internationale stormagasiner, modtog for nylig domstolens godkendelse til at afvikle sine aktiver. Dette skridt er en sidste udvej for at tilbagebetale kreditorer, efter at virksomheden ophørte med at arbejde. I betragtning af det hurtige salg af aktiver (inklusive beholdning) til meget lave priser, er det stadig uvist, om kreditorer bliver hel eller ej.

I henhold til CBC-artiklen, der er henvist til ovenfor, “Selskabsformand Brandon Stranzl havde forsøgt at sammensætte et bud på at holde virksomheden i gang, mens den omstrukturerede sig selv, men disse bestræbelser realiserede sig ikke i en plan, der ville have gjort det muligt for kæden at fortsætte ... ' Jeg er tilfreds med, at der ikke er noget andet levedygtigt alternativ, ”sagde retfærdighed Glenn Hainey.”

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning. Finance mission er at hjælpe dig med at fremme din karriere og blive en verdensklasse finansmodeller. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase skal du udforske disse yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Sådan værdsættes et privat selskabs værdiansættelse af private virksomheder 3 teknikker til vurdering af et privat firma - lær hvordan man værdsætter en virksomhed, selvom den er privat og med begrænset information. Denne vejledning giver eksempler, herunder sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret pengestrømsanalyse og den første Chicago-metode. Lær, hvordan fagfolk værdsætter en virksomhed
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Alle værdiansættelsesressourcer Værdiansættelse Værdiansættelse refererer til processen med at bestemme en virksomheds eller et aktivs nuværende værdi. Det kan gøres ved hjælp af en række teknikker. Analytikere, der ønsker det