Efterspørgsel - Definition, oversigt og eksempler inden for økonomi

Efterfølgende bias er den misforståelse, at man "altid vidste", at de havde ret. Nogen kan også fejlagtigt antage, at de havde særlig indsigt eller talent i at forudsige et resultat. Denne bias er et vigtigt begreb i adfærdsmæssig finansieringsteori. Adfærdsmæssig økonomi Adfærdsmæssig finansiering er studiet af psykologiens indflydelse på investorers eller finansielle praktiserendes adfærd. Det inkluderer også de efterfølgende effekter på markederne. Det fokuserer på, at investorer ikke altid er rationelle.

Efterfølgende Bias

Efterfølgende biaseksempel

Overvej finanskrisen i 2008 eller dotcom-boblen i slutningen af ​​1990'erne. Hvis du taler med mange mennesker nu, siger de måske, at alle tegnene var der, og alle vidste, at det ville komme. Men hvis du undersøger historien, lærer du, at analytikere eller investeringsfagfolk, der skrigede, at der var et problem på det tidspunkt, ikke blev lyttet til, faktisk blev de lo af, og investorer ignorerede stort set deres advarsler.

Lær mere i Finance's Behavioral Finance Course.

Sådan undgår du efterfølgende bias

I de andre artikler om adfærdsfinansiering har vi talt om behovet for at føre en investeringsdagbog. Vi er nødt til at kortlægge resultaterne af vores beslutninger og årsagerne til disse beslutninger for at lære af både vores sejre og vores tab. En investeringsdagbog hjælper også med at afbøde bias ved selvbedrag, hvilket igen begrænser vores evne til at lære.

Efterspørgsel forhindrer os i at genkende og lære af vores fejl. Vi taler om det som en grænse for vores læring, fordi vi har tendens til at tro efter det faktum, at vi hele tiden vidste om noget.

Så hvordan beskytter vi os mod denne bias? En investeringsdagbog, der sammenligner resultaterne med ræsonnementet bag vores investeringsbeslutninger, er en god måde at holde denne efterfølgende bias i skak.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne finansforklaring af efterfølgende bias i økonomi. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke Finance's Behavioral Finance Course. Disse yderligere ressourcer kan være nyttige for at fortsætte med at lære og fremme din karriere:

  • Ordliste for adfærdsmæssig økonomi Ordliste for adfærdsmæssig økonomi Denne ordliste for adfærdsmæssig økonomi inkluderer forankringsforstyrrelse, bekræftelsesforstyrrelse, indramningsforstyrrelse, besætningsforstyrrelse, tilbagevendende forspænding, illusion af kontrol
  • Bekræftelsesforstyrrelse Bekræftelsesforstyrrelse Bekræftelsesforstyrrelse er tendensen hos mennesker til at være meget opmærksomme på information, der bekræfter deres tro og ignorere information, der modsiger den. Dette er en form for bias i adfærdsmæssig finansiering, der begrænser vores evne til at træffe objektive beslutninger.
  • Besætningsmentalitet Besætningsmentalitet I finans henviser bias-mentalitetsforstyrrelse til investorernes tendens til at følge og kopiere, hvad andre investorer laver. De er stort set påvirket af følelser og instinkt snarere end af deres egen uafhængige analyse. Denne guide giver eksempler på besætningsforstyrrelse
  • Overtillid Bias Overtillid bias Overtillid bias er en falsk og vildledende vurdering af vores færdigheder, intellekt eller talent. Kort sagt er det en egoistisk overbevisning om, at vi er bedre, end vi faktisk er. Det kan være en farlig bias og er meget produktiv inden for adfærdsmæssig finansiering og kapitalmarkeder.