Skatteafskrivning - Definition, støtteberettigelse, hvordan man beregner

Skatteafskrivning er den afskrivningsomkostning, som en skattepligtig hævder på en selvangivelse for at kompensere for tabet i værdien af ​​de materielle aktiver Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og den beholdningsværdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendom, der bruges i indkomstgenererende aktiviteter. Svarende til regnskabsmæssig afskrivning allokerer afskrivninger afskrivninger over flere perioder. Således falder værdierne på afskrivelige aktiver gradvist over deres brugstid.

Skatteafskrivning

Skattemyndigheder behandler afskrivningsomkostninger som skattefradrag. Med andre ord kan skatteydere kræve afskrivningsomkostninger for støtteberettigede materielle aktiver for at reducere deres skattepligtige indkomst Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst refererer til enhver persons eller virksomheds kompensation, der bruges til at bestemme skattepligt. Det samlede indkomstbeløb eller bruttoindkomst bruges som grundlag for at beregne, hvor meget personen eller organisationen skylder regeringen i den specifikke skatteperiode. og det skyldige skattebeløb.

Hvilke aktiver er berettigede til afskrivning af skat?

Skatteregler vedrørende afskrivninger kan variere mellem forskellige skattejurisdiktioner. Derfor kan de aktiver, der er berettigede til et krav om afskrivning på skatter, også variere fra land til land. Ikke desto mindre er der flere nøglekriterier for, at aktiverne kan betragtes som berettigede til afskrivningskrav, der kunne findes i forskellige jurisdiktioner:

  • En skatteyder ejer aktivet: En skatteyder kan kun kræve afskrivningsudgifter for de aktiver, der betragtes som en ejendom, der ejes af en skatteyder.
  • Aktivet bruges i de indtægtsgenererende aktiviteter: En skatteyder kan fratrække afskrivningsomkostninger Afskrivningsomkostninger Afskrivningsomkostninger bruges til at reducere værdien af ​​anlæg, ejendom og udstyr for at matche dets anvendelse og slitage over tid. Afskrivningsomkostninger bruges til bedre at afspejle udgifter og værdi for et langsigtet aktiv, da det vedrører den indtjening, det genererer. kun for aktiver, der er ansat i virksomheden eller indtægtsgenererende aktiviteter. Således er aktiver, der udelukkende er beregnet til personlig brug, ikke berettiget til afskrivningskravet.
  • Aktivet har en bestemt levetid: Aktivet, der er berettiget til afskrivningskrav, skal have en brugstid, der med rimelighed kan estimeres. Med andre ord kan man give et rimeligt skøn over antallet af år, hvor aktivet forbliver i brug, indtil det tidspunkt, hvor det bliver forældet eller stopper med at give økonomiske fordele.
  • Aktivets levetid overstiger et år: Afskrivning kan kun kræves for langfristede aktiver. Det indebærer, at aktiverne har en brugstid på mere end et år.

Hvordan beregnes skattemæssig afskrivning?

Generelt giver skattemyndigheder (f.eks. Internal Revenue Service (IRS) i USA) omfattende vejledninger til skatteydere om de regler, der gælder for afskrivning af materielle aktiver.

For eksempel giver Canada Revenue Service (CRA), et føderalt skattebureau i Canada, vejledningen om kapitalomkostningsgodtgørelse (CCA). I det væsentlige er CCA et skattefradrag forbundet med afskrivning af aktiver i henhold til canadisk skattelovgivning.

CRA opdeler alle aktiver, der er berettigede til CCA-krav, i forskellige klasser. Hver aktivklasse leveres med sin egen afskrivningsgrad og beregningsmetode. For eksempel er lejebygninger klassificeret under klasse 1 og skal afskrives med 4%.

I USA offentliggør IRS en vejledning om afskrivning på ejendom, der svarer til CRA's. I IRS-vejledningen kan en skatteyder finde alle nødvendige oplysninger om afskrivning på ejendom, herunder hvilke aktiver der er berettigede til afskrivningskrav, samt de gældende afskrivningssatser og brugstid.

Bemærk, at afskrivningsomkostningerne, som en virksomhed registrerer på dets årsregnskab, kan være forskellige fra afskrivningsomkostningerne, der kræves på en selvangivelse. Årsagen er, at de anvendte metoder til beregning af afskrivningsomkostninger til regnskabsmæssige og skattemæssige formål ikke altid falder sammen. F.eks. Bestemmes regnskabsmæssig afskrivning almindeligt ved hjælp af den lineære metode Afskrivning på lige linier Afskrivninger på lige linier er den mest anvendte og nemmeste metode til allokering af afskrivninger på et aktiv. Med den lineære metode svarer den årlige afskrivningsomkostning til aktivets omkostning minus bjærgningsværdien divideret med brugstiden (antal år). Denne vejledning har eksempler, formler, forklaringer, men skattemæssig afskrivning beregnes normalt via akkumulerede afskrivningsmetoder (f.eks. Dobbelt faldende metode). Som resultat,Metoderne til afskrivning kan variere markant.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Afskrivningsmetoder Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid.
  • Fuldt afskrevet aktiv Fuldt afskrevet aktiv Et fuldt afskrevet aktiv er et regnskabsmæssigt begreb, der bruges til at beskrive et aktiv, der er det samme som dets bjærgningsværdi. Et aktiv kan afskrives fuldstændigt på to måder: aktivet når slutningen af ​​dets brugstid, eller der er en værdiforringelse, der er lig med eller større end dets resterende værdi.
  • Sådan bruges IRS.gov-webstedet Sådan bruges IRS.gov-webstedet IRS.gov er det officielle websted for Internal Revenue Service (IRS), USAs skatteopkrævningsbureau. Hjemmesiden bruges af virksomheder og
  • Immaterielle aktiver Immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år.