En sandsynlighed på forhånd - Oversigt, formel, eksempler

A priori sandsynlighed, også kendt som klassisk sandsynlighed, er en sandsynlighed, der udledes af formel ræsonnement. Med andre ord stammer a priori sandsynlighed fra logisk at undersøge en begivenhed. A priori sandsynlighed varierer ikke fra person til person (ligesom en subjektiv sandsynlighed Subjektiv sandsynlighed Subjektiv sandsynlighed refererer til sandsynligheden for, at noget sker på baggrund af individets egen erfaring eller personlige vurdering. En subjektiv) og er en objektiv sandsynlighed.

En sandsynlighed på forhånd

Formel for en Priori sandsynlighed

En sandsynlighed på forhånd

Hvor:

  • f henviser til antallet af ønskelige resultater.
  • N henviser til det samlede antal resultater.

Bemærk, at formlen ovenfor kun kan bruges til begivenheder, hvor resultater alle har samme odds for at forekomme og er gensidigt eksklusive. Det enkleste eksempel på gensidig eksklusiv.

Eksempel på formel begrundelse i en Priori sandsynlighed

A priori sandsynlighed kræver formel begrundelse. Overvej f.eks. En møntkast. Hvad er a a priori sandsynligheden for et hoved i en enkelt møntkast?

Man kan argumentere for, at givet en mønt har to sider, som begge har samme overfladeareal, at den er symmetrisk. Ignorerer muligheden for, at en mønt lander på kanten og forbliver der, vil det antyde, at sandsynligheden for, at en mønt lander på hoveder, er den samme som en møntlanding på haler. Derfor er den a priori sandsynlighed for, at en møntkast lander på hovederne, lig med en møntkast, der lander på haler, hvilket er 50%.

Eksempler på en sandsynlighed priori

Følgende er eksempler på a priori sandsynlighed:

Eksempel 1: Fair Dice Roll

En seks-sidet fair terning kastes. Hvad er a priori sandsynligheden for at kaste en 2, 4 eller 6 i en terningkast?

Antallet af ønskede resultater er 3 (rullende en 2, 4 eller 6), og der er 6 resultater i alt. Den a priori sandsynlighed for dette eksempel beregnes som følger:

A priori sandsynlighed = 3/6 = 50%. Derfor er den a priori sandsynlighed for at rulle en 2, 4 eller 6 50% .

Eksempel 2: Kortdæk

I en standard kortkort, hvad er sandsynligheden for at trække et spar ess på forhånd?

Antallet af ønskede resultater er 1 (et spar-es), og der er 52 resultater i alt. Den a priori sandsynlighed for dette eksempel beregnes som følger:

A priori sandsynlighed = 1/52 = 1,92%. Derfor er den a priori sandsynlighed for at trække spar på essen 1,92% .

Eksempel 3: Møntkast

John ønsker at bestemme sandsynligheden for at lande et hoved på forhånd. Han leder en enkelt møntkast, vist nedenfor:

Eksperiment 1

Resultat: Hoved

Hvad er sandsynligheden for at lande et hoved på forhånd?

Ovenstående er et trickeksempel - den forudgående møntkast har ingen indflydelse på den a priori sandsynlighed for at lande et hoved. Den a priori sandsynlighed for at lande et hoved beregnes som følger:

A priori sandsynlighed = 1/2 = 50%. Derfor er sandsynligheden for at lande et hoved på forhånd 50% .

Andre typer sandsynligheder

Bortset fra a priori sandsynlighed er der to andre hovedtyper af sandsynligheder:

1. Empirisk sandsynlighed

Empirisk sandsynlighed refererer til en sandsynlighed, der er baseret på historiske data. For eksempel, hvis tre møntkast gav et hoved, er den empiriske sandsynlighed for at få et hoved i et møntkast 100%.

2. Subjektiv sandsynlighed

Subjektiv sandsynlighed refererer til en sandsynlighed, der er baseret på erfaring eller personlig vurdering. For eksempel, hvis analytikeren mener, at "der er 80% sandsynlighed for, at S&P 500 vil ramme heltid i den næste måned," bruger han subjektiv sandsynlighed.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Grundlæggende statistikbegreber i økonomi Grundlæggende statistikbegreber for økonomi En solid forståelse af statistik er af afgørende betydning for at hjælpe os med bedre at forstå økonomi. Desuden kan statistiske begreber hjælpe investorer med at overvåge
  • Empirisk sandsynlighed Empirisk sandsynlighed Empirisk sandsynlighed, også kendt som eksperimentel sandsynlighed, refererer til en sandsynlighed, der er baseret på historiske data. Med andre ord empirisk
  • Uafhængige begivenheder Uafhængige begivenheder I statistik og sandsynlighedsteori er uafhængige begivenheder to begivenheder, hvor forekomsten af ​​en begivenhed ikke påvirker forekomsten af ​​en anden begivenhed
  • Normalfordeling Normalfordeling Normalfordelingen kaldes også Gaussisk eller Gaussfordeling. Denne form for distribution er meget udbredt inden for naturvidenskab og samfundsvidenskab. Det