TRUNC-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

TRUNC-funktionen er en Excel-matematik- og trigonometri-funktion Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det fjerner den brøkdel af et tal og afkortes således et tal til et heltal. Det blev introduceret i MS Excel 2007.

I finansiel analyse, Finansanalytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør sporing af økonomiske prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, funktionen kan bruges til at afkorte et tal til en given præcision. Det er også nyttigt til at udtrække datoer fra dato- og tidsværdier.

Formel

= TRUNC (nummer, [num_digits])

TRUNC-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Nummer (krævet argument) - Dette er det nummer, vi ønsker at afkorte.
  2. Num_digits (valgfrit argument) - Dette er et tal, der angiver trunkeringens nøjagtighed. Hvis det holdes tomt, vil det tage 0 som standardværdien.

Nu, hvis argumentet num_digits er:

  1. En positiv værdi, der er større end nul, angiver antallet af cifre til højre for decimaltegnet.
  2. Lige med nul angiver det afrundingen til nærmeste heltal.
  3. En negativ værdi, der er mindre end nul, angiver antallet af cifre til venstre for decimaltegnet.

Hvordan bruges TRUNC-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​TRUNC-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi får følgende data:

TRUNC-funktion

Vi får resultaterne nedenfor:

TRUNC-funktion - Eksempel 1

TRUNC-funktionen afrundes ikke, men afkorter blot et tal som angivet. Funktionen kan også bruges til at returnere et sæt antal decimaler uden at afrunde ved hjælp af argumentet num_digits. For eksempel returnerer = TRUNC (PI (), 2) Pi-værdien afkortet til to decimalcifre, hvilket er 3,14, og = TRUNC (PI (), 3) returnerer Pi-værdien afkortet til tre decimaler, hvilket er 3.141.

Eksempel 2

Antag, at vi får følgende datoer og klokkeslæt fra en ekstern kilde:

TRUNC-funktion - Eksempel 2

Formlen for at udtrække datoen er:

TRUNC-funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

TRUNC-funktion - Eksempel 2b

Ting at huske på TRUNC-funktionen

  1. TRUNC og INT er ens funktioner, fordi de begge returnerer heltalets del af et tal. Forskellen er, at TRUNC kun trunkerer et nummer, men INT afrunder et tal.

For positive tal såvel som når TRUNC bruger 0 som standard for num_cifre, returnerer begge funktioner de samme resultater.

Med negative tal kan resultaterne være forskellige. = INT (-2.1) returnerer -3, fordi INT afrunder til det nedre heltal. = TRUNC (-2.1) returnerer -2.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til Excel TRUNC-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje