Baltic Dry Index - oversigt, komponenter, betydning

Baltic Dry Index (BDI) er et mål for sammenhængen mellem udbuddet af store super bulklastskibe (i tre forskellige størrelser) og behovet for at udnytte skibene og deres handelsruter. Det er et sammensat indeks, der hjælper med at vurdere fragtomkostninger på forskellige ruter over hele kloden. BDI omfatter Capesize, Panamax og Supramax Timecharter Averages.

Baltisk tørt indeks

Forsendelsesruter er en vigtig del af forsyningskæden Forsyningskæden Forsyningskæden er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra begyndelsen af ​​indkøb af råmaterialer til slutningen af ​​globale og lokale producenter. De har væsentlig betydning for det bredere marked generelt, da efterspørgsel efter dem kan hjælpe med at forudsige fremtidig økonomisk aktivitet. Fragten, der sendes langs ruterne på store fragtskibe, indeholder de råvarer, der er nødvendige for at fremstille varer over hele kloden. Sådanne råvarer Råvarer er en anden form for aktiver ligesom aktier og obligationer. De er dog forskellige i den forstand, at de er produkter, der kommer fra jorden, som inkluderer bomuld, olie, gas, majs, hvede, appelsiner, guld og uran. Dybest set er råvarer råmaterialerne inkluderer, men er ikke begrænset til,bygning af metalmalm, landbrugsråvarer (korn) og byggematerialer.

Komponenter i Baltic Dry Index

1. Capesize Index

Capesize-indekset inkluderer de fem ruter nedenfor:

 • Kina-Brasilien
 • Transpacific mellem Kina og Japan
 • Gibraltar / Hamborg
 • Kontinent / Middelhavskina til Japan
 • Kina via Australien eller Indonesien

2. Panama-indeks

Panama-indekset inkluderer de fem nedenstående ruter:

 • Hong Kong til Sydkorea tur-retur
 • Skaw (Danmarks nordligste punkt) - Transatlantisk sejlads i Gibraltar
 • Hong Kong til Sydkorea Skaw - Gibraltar
 • Dely Spore omkring Atlanterhavet (amerikanske korn)
 • Hong Kong til Sydkorea med Taiwan gennem Stillehavet

3. Supramax-indeks

Supramax-indekset inkluderer de ti nedenstående ruter:

 • Med eller Bl Sea til Kina-Sydkorea
 • Amerikanske Golf til Kina-Syd Japan
 • Nordkina til Australien eller Stillehavs-rundtur
 • Nordkina til Vestafrika
 • Amerikanske Golf til Skaw-Passero
 • Skaw-Passero til US Golf
 • Vestafrika til Kina via Sydamerika (østkysten)
 • Sydkina via Indonesien til Indien (østkysten)
 • Vestafrika til Skaw-Passero via Sydamerika (østkysten)
 • Indonesien til det sydlige Kina

Betydningen af ​​det baltiske tørre indeks

Uanset om du er en institutionel investor, en dagshandler, der arbejder hjemmefra eller nogen, der ønsker at investere deres opsparing på lang sigt, kan BDI hjælpe dig med bedre at forstå og forudsige markedstendenser Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller blot "Dow", er et af de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindeks. Hvis du f.eks. Ser BDI falde ukarakteristisk, kan det være en et tidligt advarselstegn på, at vi muligvis ser en kommende eller er midt i en økonomisk afmatning.

Dette er afgørende for investorer, når de planlægger deres handler eller forsøger at fastslå deres risikotolerance og langsigtede likviditetsposition. BDI er et andet værktøj i den kloge investors værktøjsbælte, der kan hjælpe dig med at holde dig informeret og foran markedsnedgang (eller måske skabe en kort position til at udnytte scenariet).

Hvis du er forhandler eller forsyningskædechef, kan forståelse af BDI og dens tendenser hjælpe dig med at træffe mere informerede beslutninger med hensyn til køb af de råvarer, der er nødvendige for at fremstille varer eller de samlede endelige omkostninger ved et produkt. Det er sandsynligt, at hvis forsendelsesomkostningerne stiger, vil de samlede engrosomkostninger for en færdig vare stige, og en detailhandler vil derfor være nødt til at hæve priserne for at sikre deres margener.

Hvis du er forsyningskædechef, der forsøger at skaffe råvarer til din virksomhed, kan forståelse af BDI hjælpe dig med at træffe mere informerede beslutninger om, hvorvidt du skal skrive kontrakter, hvor du køber råvarer fra en lang eller kort position for at sikre konkurrencedygtige priser. .

Gå videre med BDI

Skibsfart og transport af råvarer over hele kloden er en central del af den globale økonomi. Råvarer og de slutprodukter, de skaber, findes ofte ikke og samles på samme sted. Forsendelse af sådanne varer til konkurrencedygtige priser hjælper med at skabe forbrugerpriser, der hjælper virksomheder med at sikre tilstrækkelig markedsindtrængning.

Vores forståelse af Baltic Dry Index hjælper os med at forstå de makroøkonomiske ebbs og strømme samt træffe mere informerede investeringsbeslutninger på kort og lang sigt. BDI er en kritisk komponent, når man forsøger at forstå globale markeder og investeringstendenser rundt om i verden.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • FOB Freight on Board (FOB) Freight on Board (FOB), også kaldet Free on Board, er et internationalt handelsretligt udtryk udgivet af International Chamber of Commerce (ICC).
 • Fragtomkostninger Fragtomkostninger Fragtomkostninger henviser til den pris, som et luftfartsselskab opkræver for at sende gods fra kildeplaceringen til destinationsstedet. Udgiften betales af den person, der ønsker, at varerne transporteres fra et sted til et andet. Mængden af ​​opkrævet fragtomkostning afhænger af transportformen
 • Indkøbsordre Indkøbsordre En indkøbsordre er et kommercielt kildedokument, der udstedes af en virksomheds indkøbsafdeling, når der afgives en ordre hos virksomhedens leverandører eller
 • Handelskredit Handelskredit En handelskredit er en aftale eller forståelse mellem agenter, der beskæftiger sig med hinanden, der tillader udveksling af varer og tjenester