Swap Rate - Definition, rolle i rente- og valutaswaps

Swaprenten er den faste kurs på en swap Swap En swap er en derivataftale mellem to parter, der involverer udveksling af forud aftalte pengestrømme fra to finansielle instrumenter. Pengestrømmene bestemmes normalt ved hjælp af det nominelle hovedbeløb (en forudbestemt nominel værdi). bestemmes af parterne, der er involveret i kontrakten Swap-satsen kræves af en modtager (dvs. den part, der modtager den faste sats) fra en betaler (dvs. den part, der betaler den faste sats) for at blive kompenseret for usikkerheden om udsving i den flydende rente, der anvendes i et swap. Swaprenten findes i begge renteswaps Renteswap En renteswap er en derivataftale, hvorigennem to modparter er enige om at veksle en strøm af fremtidige rentebetalinger til en anden eller valutaswaps.Det kaldes også referencerenten og er typisk baseret på LIBOR LIBOR LIBOR, som er et akronym af London Interbank Offer Rate, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter for renteswaps.

Byttefrekvens

Swaprate i renteswaps

Det mest almindelige design af renteswaps involverer udveksling af en fast rente for den flydende rente Flydende rente En flydende rente henviser til en variabel rente, der ændres over løbetiden for gældsforpligtelsen. Det er det modsatte af en fast rente. . Den flydende rente udtrykkes typisk som en værdi af et variabelt indeks såsom LIBOR LIBOR LIBOR, som er et akronym af London Interbank Offer Rate, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter plus eller minus et spread. I et sådant tilfælde betegnes den faste rente som swap / referencerenten.

I renteswaps bruges swap / referencerenten til at bestemme den samlede værdi af swapens faste ben, som skal være lig med den samlede værdi af swapens flydende ben. Efter swap bliver effektiv, forbliver den faste rente den samme, indtil swapens løbetid, mens den flydende rente nulstilles periodisk på forudbestemte datoer, baseret på udsvingene i det indeks, som renten er knyttet til.

Swap-kurs i valutaswaps

Svarende til renteswaps er valutaswaps en populær type swap. Valutaswaps kan findes i flere former. En af dem er de faste kontra valutaswaps med variabel rente. I valutaswaps betegnes swap / referencekursen som valutakursen Fast vs Pegged Valutakurser Udenlandske valutakurser måler en valutas styrke i forhold til en anden. Styrken af ​​en valuta afhænger af en række faktorer såsom dens inflation, gældende renter i hjemlandet eller regeringens stabilitet, for at nævne nogle få. forbundet med det faste ben i en valutaswap.

I valutaswaps anvendes swapkursen primært som valutakurs til at konvertere de hovedregulerede nominelle beløb i forskellige valutaer. De vigtigste teoretiske beløb er specificeret inden starten af ​​swapens aftale. Ligesom renteswaps forbliver referencerenten i valutaswaps uændret indtil swapens løbetid.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Credit Default Swap Credit Default Swap En credit default swap (CDS) er en type kreditderivat, der giver køberen beskyttelse mod misligholdelse og andre risici. Køberen af ​​en CDS foretager periodiske betalinger til sælgeren indtil kreditens løbetid. I aftalen forpligter sælgeren sig til, at hvis gældsudstederen misligholder, betaler sælgeren køberen alle præmier og renter
  • Sikringsordning Sikringsordning Sikringsordning henviser til en investering, hvis mål er at reducere niveauet af fremtidige risici i tilfælde af en negativ prisbevægelse på et aktiv. Afdækning giver en slags forsikringsdækning for at beskytte mod tab fra en investering.
  • Renterisiko Renterisiko Renterisiko er sandsynligheden for et fald i værdien af ​​et aktiv som følge af uventede udsving i renten. Renterisiko er for det meste forbundet med aktiver med fast indkomst (f.eks. Obligationer) snarere end med aktieinvesteringer.
  • Swap Spread Swap Spread Swap spread er forskellen mellem swaprenten (renten på det faste ben på en swap) og afkastet på statsobligationen med en lignende løbetid. Da statsobligationer (f.eks. Amerikanske statspapirer) betragtes som risikofrie værdipapirer, afspejler swap-spread typisk det risikoniveau, der opfattes af de involverede parter i en swap-aftale.