Balanceforpligtelser - Omfattende vejledning til finansielle analytikere

Balanceforpligtelser er forpligtelser, som virksomheden har over for andre parter. De klassificeres som kortfristede forpligtelser (afviklet på mindre end 12 måneder) og langfristede forpligtelser (afviklet på mere end 12 måneder).

Eksempel på balanceforpligtelserKilde: amazon.com

# 1 Balanceforpligtelser - Aktuel

Tilgodehavender

Tilgodehavender Tilgodehavender Tilgodehavende er en forpligtelse, der opstår, når en organisation modtager varer eller tjenester fra sine leverandører på kredit. Kundegæld forventes at blive betalt inden for et års tid eller inden for en driftscyklus (alt efter hvad der er længst). AP betragtes som en af ​​de mest likvide former for kortfristede forpligtelser, der er den mest almindelige af alle aktuelle balanceforpligtelser. Denne konto repræsenterer betalinger, der skyldes leverandører, entreprenører og andre parter, som virksomheden har købt varer eller tjenester fra. Køb af varebeholdning med kreditbetingelser er et almindeligt eksempel på generering af mellemværender.

Påløbne udgifter

Påløbne udgifter er de udgifter, som virksomheden har ”regnskabsmæssigt” ved at indregne dem som en udgift, men endnu ikke er faktureret for. Når udgifterne er faktureret, flytter de op på gældskonti.

Uindtjente indtægter

Uoptjente indtægter er en balanceforpligtelse, der repræsenterer modtagne kontanter for indtægter, der endnu ikke er optjent. Da virksomheden endnu ikke har afsluttet leveringen af ​​varen eller servicen, har den endnu ikke indregnet den som indtægter. I det tilfælde, hvor en klient forudbetaler for varen / tjenesten, skal virksomheden registrere den som en forpligtelse kaldet ufortjent indtægt eller udskudt omsætning.

# 2 Balanceforpligtelser - Langfristede

Gæld

Gæld kontra egenkapital

Når et selskab rejser kapital, gør de det ved at udstede gæld eller egenkapital Aktionærkapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabeligning får vi Aktionærers egenkapital = Aktiver - Passiver. Forskellen mellem gæld og egenkapital er, at gæld er forpligtet til at betale, men med egenkapital er der ingen forpligtelse:

  • Når en virksomhed udsteder aktier, er der ingen forpligtelse til at udbetale penge på en fast tidsplan. Alle betalinger (udbytte tilbageholdt indtjening Formlen tilbageholdt indtjening repræsenterer alle akkumulerede nettoindtægter nettet af alle udbetalte udbytter til aktionærerne. Tilbageholdt resultat er en del af egenkapitalen i balancen og repræsenterer den del af forretningens overskud, der ikke fordeles som udbytte til aktionærerne, men i stedet er forbeholdt geninvestering) er skønsmæssige.
  • Et banklån er et eksempel på gæld. Der er en kontraktlig forpligtelse til at tilbagebetale lånet (renter).

Præferenceaktier og indløselige værdipapirer

Foretrukne aktier er instrumenter med både gælds- og egenkapitalfunktioner. Med foretrukne aktier er udbytte ikke skønsmæssigt og betales efter en fast tidsplan. Regnskabsmæssig behandling dikterer, om foretrukne aktier placeres i gæld eller egenkapital på balancen. I henhold til IFRS IFRS-standarder er IFRS-standarder International Financial Reporting Standards (IFRS), der består af et sæt regnskabsregler, der bestemmer, hvordan transaktioner og andre regnskabshændelser skal rapporteres i årsregnskabet. De er designet til at bevare troværdighed og gennemsigtighed i den finansielle verden, indløselige værdipapirer noteres som gæld, mens de under US GAAP noteres som egenkapital.

Brug af IFRS og US GAAP kan påvirke en virksomheds økonomiske præsentation. Hvis et selskab i høj grad bruger indløselige værdipapirer, vil deres behandling som enten gæld eller egenkapital påvirke mange nøgletal og resultatmålinger.

Konvertibel gæld

Konvertibel gæld giver investorer mulighed for at konvertere deres gæld til kapitalandele.

Effektiv rente

Den effektive rente er procentdelen af ​​et oprindeligt kontantlån, som en udsteder opkræver for at give et selskab et lån. Når vi tænker i den modsatte retning, er den effektive rentesats den diskonteringsrente, der diskonterer alle fremtidige strømme til en nul-nutidsværdi.

Eksempel

Følgende eksempel illustrerer brugen af ​​den effektive rente:

Et firma låner den 1. januar € 100.000 fra en bank. Banken er enig i, at renterne kan rulles ind i lånet og tilbagebetales den 31. december fire år senere sammen med hovedlånsbeløbet. Den samlede tilbagebetaling den dag vil være € 120.000.

Hvordan afspejler virksomheden denne ordning i sine årsregnskaber over lånets 4-årige periode?

1. januar regnskab

Virksomheden afspejler en stigning i kontanter på € 100.000 og en stigning i passiver på € 100.000.

Løbende regnskab

Den løbende bogføring vil blive bestemt af den effektive rentesats:

FV = PV (1 + r) ^ n

120.000 = 100.000 (1 + r) ^ 4

1.2 = (1 + r) ^ 4

4√1.2 = 1 + r

1,047 = 1 + r

r = 4,7%

Virksomheden pådrager sig renter på 4,7%, men betaler kun den ved lånets afslutning. De årlige regnskabsposter for 4-årsperioden kommer fra nedenstående tabel.

Balanceansvar - Lån

Balanceforpligtelsen vokser fra € 100.000 til € 120.000 over den 4-årige periode med tilsvarende poster som renteomkostninger hvert år.

Nettogæld

Nettogæld Nettogæld Nettogæld = samlet gæld - kontant. Nettogæld er en finansiel likviditetsmåling, der måler en virksomheds evne til at betale al sin gæld, hvis de skulle betales i dag. Sammenligner et selskabs samlede gæld med dets likvide aktiver. består af gæld minus summen af ​​alle likvide beholdninger.

  • Nettogæld bruges til at beregne virksomhedsværdier:
Virksomhedsværdi = egenkapitalværdi + nettogæld + minoritetsinteresser - JV'er og associerede virksomheder
  • Nettogæld bruges til at beregne ansat kapital:
Anvendt kapital = Kapitalandelshavere + Nettogæld + Minoritetsinteresser - JV'er og associerede virksomheder
  • Nettogæld bruges til at beregne egenkapitalværdi:
Kapitalværdi = Virksomhedsværdi - Minoritetsinteresser - Nettogæld + JV'er & associerede virksomheder

Balanceforpligtelser - Leasingkontrakter

Når en virksomhed mangler tilstrækkelige midler til at købe et aktiv (eller simpelthen foretrækker at bruge mindre kontanter), kan det muligvis lease aktivet.

Balanceforpligtelser - Leasingkontrakter

Lejeklassifikation

Leasingkontrakter falder enten i operationelle leasingkontrakter (holdes uden for balancen) eller finansiel / kapital leasing (indeholdt i balancen).

Karakteristika ved en finansiel leasing omfatter:

  • Leasingkontrakten overfører ejerskabet af aktivet til leasingtager ved udløbet af leasingperioden.
  • Leasingperioden gælder for størstedelen af ​​aktivets økonomiske levetid, selvom ejendomsretten ikke overføres.
  • De leasede aktiver er af en specialiseret karakter, således at kun lejeren kan bruge dem uden at foretage større ændringer.

Grænsen mellem en operationel leasing og finansiel leasing er ofte et spørgsmål om vurdering.

Operationel leasingregnskab

Operationelle leasingkontrakter udgiftsføres lineært over leasingperioden i resultatopgørelsen og indregnes som operationelle pengestrømme i pengestrømsopgørelsen. Virksomheder skal oplyse operationelle leasingomkostninger og fremtidige udgifter i deres årsregnskab. Dette er nyttigt for bankfolk ved aktivering af operationelle leasingaftaler.

Finansiel lease regnskab

Regnskabsmæssig behandling af et aktiv under en finansiel leasing er lig med når virksomheden låner penge til at købe brugen af ​​aktivet. Et afskrevet aktiv og en amortiserende forpligtelse indregnes i balancen.

Balance

Ved leasing af et aktiv indregnes det i balancen til nutidsværdien af ​​de fremtidige leasingbetalinger, normalt målt til virksomhedens trinvise låneomkostninger. Aktivet afskrives lineært over leasingperioden. Forpligtelsen stiger over tid, efterhånden som renter akkumuleres, men falder med leasingydelserne, ikke kun afbetaling af den nominelle rente, men også afbetaling af en del af kapitalen. Dette fortsætter i løbet af lejekontrakten, indtil den udestående forpligtelse er reduceret til nul.

Resultatopgørelse

Leasingbetalinger er ikke udgifter i resultatopgørelsen. I stedet reduceres driftsresultatet på grund af afskrivningsomkostningerne, og resultatet før skat reduceres yderligere på grund af renteomkostningerne.

Pengestrømsopgørelse

Leasingbetalinger behandles som delvis tilbagebetaling af renter og delvis tilbagebetaling af kapital.

Illustration

Et selskab indgår en 7-årig lejekontrakt for at erhverve brugen af ​​et aktiv. Den interne rente i leasingkontrakten er 81/ 2 % (ca.). Den nuværende værdi af minimumslejebetalingerne er $ 614 mio. Ved udgangen af ​​det første år af leasingkontrakten viser regnskabet:

Pengestrømsopgørelse - Illustration

Konvertering af operationelle lejemål

Virksomhedssammenligning påvirkes af forskellige regnskabsmæssige behandlinger af operationelle leasingaftaler. De to tilgange, der bruges til at reducere forskellene i behandling, er den tilbagediskonterede pengestrømsmetode og multipla-tilgangen.

Nye regnskabsregler offentliggjort af IFRS dikterer, at operationelle leasingkonverteringsbehandlinger vil blive elimineret inden januar 2019 og i stedet behandles som finansieringskontrakter. Disse konverteringer vil derfor ikke blive dækket af denne artikel. Flere oplysninger om IFRS 16 kan findes her.

Balanceforpligtelser - hensættelser

Bestemmelserne er enten:

  • Et fald i et aktiv, såsom en hensættelse mod et tilgodehavende, idet det antages, at det ikke er fuldt inddriveligt eller
  • En forøgelse af en forpligtelse, såsom retssager, hvor der kan være en udbetaling i fremtiden

I begge tilfælde er der et spørgsmål om usikkerhed. Her fokuserer vi på hensættelser til forpligtelser.

Definition og anerkendelse

Hensatte forpligtelser repræsenterer fremtidige usikre pengestrømme. Den regnskabsmæssige behandling af hensættelser til forpligtelser afhænger af sandsynligheden for disse fremtidige udstrømninger:

  • Sandsynligt: ​​Anerkend en bestemmelse
  • Mulig: Ingen bestemmelse anerkendt. Eksistensen af ​​et "betinget ansvar" skal dog afsløres
  • Fjernbetjening: Ingen bogføring eller oplysninger kræves

Når en hensættelse indregnes, oprettes en forpligtelse og udgift. Når betalingen foretages, er der et fald i kontanter og et tilsvarende fald i passiver. Hvis hensættelsen ikke nøjagtigt svarer til cash outflow, vil der være en gevinst eller et tab indregnet i resultatopgørelsen, der repræsenterer forskellen mellem de to. I henhold til IFRS måles hensættelser ved tilbagediskontering af fremtidige pengestrømme. I henhold til US GAAP diskonteres hensættelser ikke.

Almindelige typer levering

De almindelige typer bestemmelser inkluderer:

  • Omstrukturering
  • Retssager
  • Miljømæssigt
  • Nedlukning

Bestemmelser om nedlukning

Bestemmelser om nedlukning er en miljøbestemmelse med særlige regnskabsregler. Bestemmelserne indregner omkostningerne ved at tage tunge infrastrukturaktiver såsom kraftværker og olieplatforme ud af drift i slutningen af ​​deres levetid. På grund af lange tidsrammer er tidsværdien af ​​pengene for disse bestemmelser ofte væsentlig og kræves for at afvikle forpligtelsen. Når der anvendes diskontering, øges den regnskabsmæssige værdi af hensættelsen i hver periode for at afspejle tidens gang, hvilket repræsenterer en låneomkostning.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste dette afsnit af Finance's gratis investeringsbankbog Investment Banking Manual Finance's Investment Banking-bog er gratis, tilgængelig for alle, der kan downloades som en PDF. Læs om regnskab, værdiansættelse, finansiel modellering, Excel og alle færdigheder, der kræves for at være en investeringsbankanalytiker. Denne manual er på 466 sider med detaljeret instruktion, hver ny ansættelse i en bank har brug for at vide for at få succes på balanceforpligtelser. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Balanceaktiver IB Manual - Balanceaktiver Balanceaktiver er opført som konti eller poster, der er ordnet efter likviditet. Likviditet er den lethed, hvormed et firma kan konvertere et aktiv til kontanter. Det mest likvide aktiv er kontanter (den første post på balancen) efterfulgt af kortfristede indskud og tilgodehavender. Denne vejledning dækker alle balanceaktiver, eksempler
  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Operationel leasing Operationel leasing En operationel leasing er en aftale om brug og drift af et aktiv uden ejerskab. Almindelige aktiver, der er leaset, inkluderer fast ejendom, biler eller udstyr. Ved at leje og ikke eje giver operationelle leasingaftaler virksomheder mulighed for at undgå at registrere et aktiv på deres balance ved at behandle dem som driftsudgifter.
  • Leasingregnskab Leasingregnskab Leasingregnskabsvejledning. Leasing er kontrakter, hvor ejendommen / aktivsejeren tillader en anden part at bruge ejendommen / aktivet til gengæld for penge eller andre aktiver. De to mest almindelige typer leasingkontrakter i drift er drift og finansiering (kapital leasing). Fordele, ulemper og eksempler